Jak nie, jak tak. Ciągnij @birbant ile chcesz, skoro moje progi zbyt niskie na Twoje nogi
Mogę tutaj, ale, akurat w tym temacie, zależy mi, żeby to jak najwięcej osób przeczytało.
Komentarz w pytaniu jest mniej zauważalny. Bo ten temat jest bardzo ważny.
To już, naprawdę żarty nie są.
Pisz nowy temat, spoko.
Dziękuję,
Ma. Już dawno pokazał że można blokując wszelkie portale konkurencyjne do lotto.
Dyktatury proletariatu ciąg dalszy.
Media wydają sie byc zjednoczone bo chyba nawet najgłupsze z nich potrafią zrozumiec ze jest to pierwszy krok w strone tzw.“repolonizacji mediów”.Czyl kolejny komunistyczny zamach na prywatną własność oraz na niezależność…
Najgorsze jest to ze elektorat pisu jest żelazny bo przekupiony.To w lwiej czesci ludzie głupi ktorych zaspokaja byle ochłap lub wyniesienie do rangi z przed 1980 roku.Ci ludzie będą sie teraz cieszyć ze wladza znowu pokazuje swoją siłe a selektywnie wybrane stare dziady i bełkoczące kompletnie bez sensu,stare baby pokażą przed kamerami swe prawdziwe oblicze…Jak ta kanalia z jakiejs dziury z Polski"c" ktora w okresie wyborów,zawojowała internet swymi grozbami:“jeszcze sie spotkamy,jeszcze sie policzymy,jeszcze bedziecie wyć!”
Kto majac lat ok 70-75,moze sie w ten sposób zachowywac?Chyba tylko stary esbek ktory wraca na swe ulubione pozycje…
Gdyby nie te"kupy czerni",jak pisał Sienkiewicz,cieszyłbym sie.Wraca bowiem stare haslo ze stanu wojennego ze"im gorzej tym lepiej".Władza uderza bowiem w KAZDY,nawet najmniejszy przejaw samodzielnosci,inteligencji,niezależności.Uderza w sposób sprawdzony przez Gomółke czyli narodowym socjalizmem.Metodą która w Polsce trafia na wyjatkowo podatny grunt…
W ten sposób"rąbiąc drewno",predzej czy pózniej,odrąbią sobie palec lub rękę.Obawiam sie jednak ze przy tej koszmarnej opozycji rozwrzeszczanych ulicznych histeryczek,braku politykow ze o mężach stanu nie wspomnę oraz przy niekończących sie podzialach i próbach podszczypywania np.PSL-u,moge juz tych zmian nie doczekać.Poki co,mam nadzieje ze uda mi sie rodzine wyprowadzic z tego kraju.
Tu kwota obliczana jest na miliard zl. W skali budzetu? Duzo nie jest, w koncu TVPiS dwa razy tyle przelknela dotacji na wyrownanie dlugow. To jest brudna zagrywaka majaca na celu likwidacje niezaleznego przeplywu informacji.
Drobnymi kroczkami ku dyktaturze (zaczynajac od podzialu na sorty, wyborow prezydenckich, ubezwłasnowolnienia kobiet, wykupu lokalnej prasy przez Orlen, likwidacji uprawnien samorzadow, przy jednoczesnym wciskaniu im tak kosztownych zadan jak szkolnictwo czy zadluzone szpitale, tworzenie klimatu “wielkich budow narodowych” w stylu kanaly, lotniska, szpital, udupianiu prywatnych przedsiewziec wykorzystujac covid?)
Witam w Kaczolandzie. A jesli opozycja mysli, ze prezes i spolka bedzie grac czysto?
Zadna opozycja nie jest aż tak głupia.
Ta jednak nie potrafi dzialać,nie potrafi mówić,nie potrafi sie jednoczyć,nie potrafi przez ileś lat,wyartykułowac jakiegokolwiek programu ktory w ogóle nadawalby sie do czytania.
Za to farmazony na temat tęczowej szmaty i tego typu historie ktore kojarza sie circa 15-18 milionom ludzi w tym kraju ze zwyrodnieniami,mają byc alternatywą dla pisowskich zamachow stanu…
Szlag moze czlowieka trafic na miejscu.
Efektem dzialania teczowych jest to, ze wiekszosc ludzi nie odroznia pedofila od pederasty, a protestujace kobiety sa traktowane na zasadzie “czego te ***** chca” w koncu baba jest od rodzenia dzieci i gotowania obiadow?
Znakomita wiekszosc spoleczenstwa siedzi mentalnie w sekcie torunskiej i sredniowieczu.
A gospodearce wie tylko tyle, ze rzad daje i nam sie to nalezy.
Co upracie powtarzają gdy tylko zobaczą kamery…
@collins02, dostałeś ode mnie ramkę, za najtrafniejszą ocenę sytuacji.
Ze wskazaniem na te słowa:
Od sobie dodam, że prędzej ludzie z z Polski uciekną, niż zechcą bronić swojej wolności.
Teraz będzie dużo pisania/gadania, co oni robią! chcą nas upodlić, zniewolić, zamknąć usta, pozbawić samodzielnego myślenia i tym podobne. Ale na tym się skończy
Oni nadal będę przekraczać kolejne granice, bo nikt ich
NIE POTRAFI ZATRZYMAĆ!
Nie jestem, aż takim pesymistą. Spójrz na młodzież. Oni sobie nie pozwolą na to, co czyni PiS. I dlatego te pisowskie swołocze zaczynają się spieszyć.
Na którą młodzież?
Przecież żyje wśród polskiej młodzieży i całej społeczności.
W internecie wszyscy kozaczą, na ulicę wychodzą nieliczni, najczęściej po to, by prowokować lub czekać na prowokację, które kończą się bójkami.
Gdyby było inaczej, rząd zacząłby się ludu bać, a jest odwrotnie.
Trzeba być ślepcem, żeby tego nie dostrzec.
Miałam okazję zobaczyć w swoim regionie ostatni " bój przedsiebiorcy"
Nie chcę się o tym rozpisywać, bo to było nawet na ogólnopolskich kanałach.
Jedno co zapamiętałam z jego wypowiedzi, po wypuszczeniu z przesłuchania, to …
Mam żal do innych przedsiębiorców, że w żaden sposób nie zareagowali, kiedy mnie aresztowano…
Na wybrzeżu jest jednak inaczej. Mam bezpośrednie wieści.
Co jest inaczej? Co niby wybrzeże wywalczyło dla Polski?
Nie zrozumiałaś mnie. Tam w moich okolicach młodzież jest bardzo aktywna przeciw teraźniejszej władzy i to się powiększa. Stąd moja uwaga. To nie dzieje się tylko w necie.
@birbant dobrze Ciebie zrozumiałam i ponawiam pytanie. Na czym ta aktywność polega?
Jeśli to wykroczyło poza ramy zbuntowany grupy z"fejsa", to daj namiary na artykuły z 1 stron gazet.
Najpierw przyszli po komunistów,
ale się nie odezwałem,
bo nie byłem komunistą.
Potem przyszli po socjaldemokratów
i nie odezwałem się,
bo nie byłem socjaldemokratą.
Potem przyszli po związkowców,
i znów nie protestowałem,
bo nie należałem do związków zawodowych.
Potem przyszła kolej na Żydów,
i znowu nie protestowałem,
bo nie byłem Żydem.
Wreszcie przyszli po mnie,
i nie było już nikogo, kto wstawiłby się za mną.
Martin Niemöller
Na ulicznych protestach i już nie tylko o aborcję chodzi, na zaprzestaniu chodzenia do kościoła i nie uczęszczania na religię. Na zawieszaniu haseł przeciw Czarnkowi itp… Mam częsty kontakt z siedemnastoletnią wnuczką. I wiem, jaki wewnętrzy opór jest wśród “gówniarzy”. To zaprocentuje.