A nasi młodzi siatkarze U19 są mistrzami świata

Tak ale domyslam sie ze przeciwnik ma zakodowane ze to Polska i ze tu mozna ewentualnie wyjść z twarzą ale nie wygrać…
Czasem takie rezultaty mowia same za siebie.

2 polubienia

Niewątpliwie tak. Z takimi zespołami, jak Polska, każdy daje z siebie wszystko.

1 polubienie

Juz przestawiłem swą czestotliwość niczym głkę w radiu,pół wieku temu…
Jakies 7-8 minut i spadam.
Spotkamy sie po godz. 22

Wywaliło mnie z Pytamy, z fb i z gmaila. Musiałem “trochę” pogrzebać, by to odzyskać.

A teraz czas na nerwówę…

1 polubienie

Ćwierćfinał nasi w sobotę grają w Gdańsku z Finlandią, więc optymistycznie zakładam, że udział Polski w półfinale jest pewny. :+1:

1 polubienie

A tymczasem Ukraina wygrała pierwszego seta z Rosją, grając świetnie. Do 21.
Jednak w II Rosja prowadzi 14:9 i Ukraina już tak świetnie nie gra. Jeden z tych zespołów, to nasz potencjalny przeciwnik, o ile wygramy z Finami, w co nie wątpię.

Mimo tego seta, stawiam kiepy przciwko euro, że w świerćfinale będziemy mierzyć się z Rosjanami i wtedy dla nas zaczną się ME. Bo to będzie mecz prawdy, gdy do niego dojdzie.

17:12 dla Rosji w II , niestety, ale to blado wygląda dla Ukraińców. Ruskie się rozkręcili.

1:1. Demolka w II do 16.
Czarno dla Ukrainy widzę.

Ja pierdziele, w III 5:2 dla Ukrainy…

14:14. Cisnęli ruskich nieźle, ale, jak widać nie docisnęli. A było 4 do przodu.

15:17. Znów Ukraińcy odskoczyli. Zaczyna podobać mnie się ten mecz.

2:1 dla Rosji do 22. Wyszarpali tego seta słabą końcówką Ukraińców. Szkoda. Jestem za Ukrainą. Wolałbym ich w ćwierćfinale… :grinning:

Boje sie takich meczy.
Armenia z Azerami nie gra…Serbia z Kosowem tez nie zagra…Ale Ruski z Ukrainą dają radę…Oby tak do końca…

1 polubienie

W IV 10:11. Podobnie, jak w poprzednim. Ukraińcy cisną do połowy, a Ruscy odbijają w drugiej połowie seta.

Rosja -Ukraina 3:1 21:25 / 25:16 / 25:22 / 25/22

I wiesz, co Ci powiem? Jeżeli Rosjanie zagrają z nami tak, jak teraz Ukraińcami, to jestem za. :grinning:
Męczyli się z nimi, a sam mecz nie stał na zbyt wysokim poziomie. Typowy mecz walki ze sporą ilością błędów z obu stron. Ukraińcy wcale lepiej nie grali, niż z nami, a jednak ugrali seta i nawiązywali równą walkę z rywalem.

A za pół godziny nasi z Finlandią.

1 polubienie

Tak tylko trzeba pamietac ze mecze Polakow z Rosjanami to zawsze coś wiecej niz zwykły mecz…Jak derby…
I nigdy nie wiadomo komu akurat sie nogi ugną a kto dostanie skrzydeł…

1 polubienie

1:0. do 17

Po niemrawym początku nasi się rozkręcili i rywal nie istniał.

Co do Rosjan, to już przeszłość z tą naszą świętą rywalizacją. Teraz mają wojnę z Ukrainą. Przed meczem, podczas hymnu rosyjskiego, ukraińscy kibice i działacze, odwrócili się plecami do boiska.

Na początku było +5, ale Kubiak pod rząd dwa razy zagrał, jak harcerz. Ale później dwukrotnie, jak artysta.

2 polubienia

Ale set do 16 :upside_down_face:
Zobaczymy.
Choć z tego co widze to Rosjanie akurat teraz,nie graja na mistrzowskim poziomie.

1 polubienie

No i w II lekko nie jest 6:6.

Pośpieszny odjeżdża towarowemu, Oby tylko nie zwolnił. 16:10

2:0 i znów do 16. Podobnie, jak w I, niemrawy początek, a później wgniot przeciwnika w parkiet.

1 polubienie

Też oglądam teraz mecz, wiedziałam, że będziecie pisać na bieżąco :grin:.

1 polubienie

Ładnie Kochanowski to zakończył.

1 polubienie