A więc Wojna?

Trudne dzieciństwo nie może być żadnym usprawiedliwieniem!

2 polubienia

W 52. W październiku. Należał do GRU (wywiad rosyjski), więc ma swoją własną “historię” oprócz historii dziadka :sweat_smile: Tak w ogóle, to ja na niego średnio mogę patrzeć, jak na każdego, kto ma maskę zamiast twarzy, a on sprawia takie wrażenie po tych swoich wszystkich operacjach plastycznych.

1 polubienie

7 października 52 :stuck_out_tongue_winking_eye:

Podali pozniej ze od początku zginelo okolo 3 tys ukrainskich zolnierzy i tez tyle rosyjskich

ile tam bedzie żyć?
stalker ksiazka, film i gra? w gre nie gralam, moje zakonczylo sie na etapie tetrisa :wink:

1 polubienie

Na razie nie ma zadnych informacji na temat tego co dalej z grą. Ale to akurat na razie nie jest najwazniejsze

ktos to liczy?
to sa dane przyblizone

Zastanawia mnie to, ze nigdzie nie ma podanych strat po stronie ukrainksiej(ok rozumiem to) a w tamtym tygodniu NA SERIO widzialem w tv na tvn24 tabelke z porownaniem strat wojskowych obu armii. Od tamtej pory cisza :thinking:

jestes pokoleniem wychowanym na grach.
stalker jako ksiazka jest swietny, film? gdzies pewnie kopie sie zachowaly?
gra? zajrzalam do wujaszka google - zapowiadali juz rok temu
trailer nie zawsze oferuje towar
ma byc jak przezyc w Czernobylu?

1 polubienie

Tak. To taka gra survivalowa w postapokaliptycznym swiecie. Trzeba walczyc i przezyc.

a ile tam zyc daja? i czy odrastaja z czasem? :wink:

Zawsze mozna wczytac ostatni zapis gry🤣

ale bedziesz dreptal w miejscu.

Są podane na wp.
Dużo się mówi.o rosyjskich stratach bo po pierwsze to oni są agresorami,a po drugie - w ciągu sześciu dni wojny na Ukrainie zginęło więcej Rosjan niz przez 2 lata wojny w Czeczenii

4 polubienia

Są podane straty wojsk? Ja widze tylko ilu cywilów zginęlo

Są. Wystarczy dobrze poszukać na stronach informacyjnych.Przy okazji prostują co jest fejkiem a co prawdą.

2 polubienia

Nie no. Dwa kroki do przodu, jeden w tyl. Xd

:joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Nawet nie tam…Wszędzie.
Pamiętać jednak należy o wojnie propagandowej.
Nie pamietam takiej wojny a mam na mysli lat mniej więcej,50,aby podawane dane nie były kwestionowane przez strone przeciwną.Z tym ze dzisiaj mozna sfilmowac doslownie wszystko i widać wyraznie demoralizacje sowietów.

Jestem matką…i naprawdę serce pęka. Czy tak wygląda armia? Czy tak wyglądają żołnierze.? Niech sie ten sowiecki sqrwiel w piekle smaży… Zresztą…Piekło jest na ziemi…On tam innych wysyła…Serce pęka normalnie…

6 polubień