@SMOK.Maciej trochę zaszalałeś z tymi snobami , poczułam się nieswojo , ja kuźwa tylko chciałam poznać klimat jaki panuje podczas
Pucharu Świata w skokach narciarskich , zobaczyć z bliska zawodników , kilka dni przy temperaturze - 25 stopni , to nie były wakacje wypoczynkowe
@anon75849589 toż to czysty snobizm!
Co Ci przyjdzie z zobaczenia na własne oczy zawodnika?
SMOK nie pojmuje tego pędu do zobaczenia na własne oczy: zawodnika, papieża, prezesa (!) , gwiazdy czy innego celebryty…
Zgadza sie. Ale tez w wielu krajach bywa tak jak w moim “kurorcie” - chcesz wynajac mieszkanie/apartament 2 sypialnie na rok to 400 euro miesiecznie, a jak w sezonie to od 1500 za dwa tygodnie. Ale juz w poblskim molochu dla snobow czyli Benidormie ceny pomnoz przez dwa, trzy - zalezy od lokalizacji. Wielu wlascicieli laczy przyjemne z pozytecznym - okolica jest tez osrodkiem uniwersyteckim - w ciagu roku wynajmuja studentom, a w sezonie stonce turystycznej. Czesto zarzadzanie takim wynajmem zostawiaja agencjom, biora za to 5 - 10%, ale zajma sie sprzataniem, biezacymi naprawami i sciagalnoscia oplat.
W Polsce z turystyka to jeszcze ciagle meksyk, a w porownaniu z krajami gdzie te dzialalnosc traktuje sie na rowni z przemyslem to czwarty swiat.
Co do wakacji tez lubie miejsca gdzie diabel mowi dobranoc.
No i zobaczyłam z bardzo bliska A.Dudę , tez tam był
Znam wiele ładnych miejscowości , które odwiedziłam w ramach wypoczynku , skoro już jesteśmy na wyżynach to wspomnę Koniaków , Istebna, Wisła, Ustroń, Żywiec .
Kilka razy w roku jeżdżę na wieś zabitą dechami, na trasie przejazdu widzę w oddali
Pewnego razu postanowiliśmy wynająć domek w Nagłowicach żeby zamek zwiedzić i Jurę krakowsko czestochowską , którą wcześniej poznałam będąc w okolicach Zawiercia. Wlazilismy na szczyty ostanców , palilismy ogniska i podziwialiśmy gwiazdy z bliska , jedząc maluchami ziemniaki pieczone w ognisku.
Do snoba mi daleko mimo iż Międzyzdroje też kilka razy zobaczyłam .
@okonek
Czyli Polaczki-kombinatorzy tam jeszcze nie trafili.
Bo taki wynająłby na rok (12x 400€ = 4800€ ). A w sezonie podnajmowałby za 1500€/2 tyg. (6x 1500€ =9000 €).
Zysk 4200€ rok. Przemniożone przez 10 mieszkań to 42 tys € rocznie.
Do tego możliwość podnajmowania studentom poza sezonem - dodatkowy niewielki zysk…
To gdzie to dokładnie jest???
Kolo Alicante. Nie przejdzie - kontrakt podpisujesz z klauzula bez podnajmu, jesli w tym nie mieszkasz osobiscie to moze byc wypowiedziany. Inna sprawa, ze trafiaja sie ludzie nieuczciwi, jak wszedzie - byli tacy polaczki-cwaniaczki, nie tylko z Polski, jakos sobie z tym poradzili.
Nasi byli jeszcze cwansi - wynajmowali duze mieszkanie takie kilka sypialni. dwie lazienki - sobie zostawiali suit sypialnia z lazienka, a reszte podnajmowali z uzywalnoscia kuchni. Latem jako minihostal, po sezonie erazmus. Ale tu urzad skarbowy nie spi. Lobby hotelowe tez nie.
Oglądałam i czytałam o tym wczoraj Bocca, no bezczelność kobiet tak przerażająca, że mnie zatkało. Nawet przed nagrywaniem nie spuściły z tonu… ale sprawa podobno się już “rozdmuchuje”, tylko jaki tego efekt będzie, nie wiadomo.
Wiesz co Juras, ciota ciotą, ale nie wiem co Ty byś zrobił na miejscu tego człowieka.
Tu nagrywasz, bo chcesz mieć dokument, tu Cię szarpią, okładają, krzyczą i opluwają. Wywalają Wasze rzeczy przez okno. Poza tym widzisz jak Twoją żonę traktują paralizatorem, a dzieci wyzywają od najgorszych. Wszystko się dzieje natychmiast i jednocześnie wszystkich chcesz chronić ! Generalnie ogólny chaos i nerwy (a myślę, że Ciebie wkurzyć bardzo łatwo ) Co, pobiłbyś te prostaczki ?
No nie wiem, co byś wtedy zrobił i na co postawił… bo na racjonalne myślenie nie było wtedy czasu jak widzę. Facet zrobił i tak wielką rzecz w moim przekonaniu, że to wszystko udokumentował i zachował jako taką zimną krew.
Na szczęście ma dowody…
@okonek
nie do życia taki kraj dla “polaczka”…
Co poradzisz? To górale. Cepry głosu nie mają. Rogaty temperament. Może halny idzie. Wtedy tam głupieją
Przynajmniej prawdziwi Polacy… XD w odróżnieniu od innych “opcji”
Jedna z tych awanturnic jest działaczką i skarbnikiem PiS, więc nie wiadomo jakie będzie zakończenie
Wiem, niejaka Sobańska.
Nie pisałam, bo nie chciałam wzniecać ewentualnej zadymy na forum do dyskusji
Mam kontakt z ludźmi uważajacymi się za katolików. Czynnie działajacymi we wspólnotach. Nawet udzielajacymi się w mediach ogólnopolskich. Wypowiadajcymi się z ramienia kościoła.
Znam też ich od innej strony…
Drobne kombinacje, machlojki, kradzieże, kłamstwa…
Nie wiem jak potrafią pogodzić taką obłudę w sobie. Co innego mówić, co innego robić?
Słuchając ich można odnieść wrażenie iż nikt im moralnie nie dorówna. Znajac natomiast ich postępki… Tak, trudno im dorównać
Wyżej jest link z YouTube i wywiad z nią, zerknij.
Wszystko jasne. Pewnie usłyszała że cepry chcą na opozycję głosować. Albo nie daj boże ktoś miał kolorową odzież
Albo chcieli obejrzeć fakty na tvn24
Widziałam wszystko wczoraj…
Dzięki Bocca
Probuja, ale ciezko idzie. Natomiast obserwuje, ze ludzie, ktorzy dawno temu z PL wyjechali i zyli normalnie w innych krajach coraz czesciej mysla o przeprowadzce do Hiszpanii na stare lata, wcale nie o powrocie do kraju.
To w takim razie dobry aktor prowincjonalny:))
Przeciez on prawie plakał!
Miłosnik"Seksmisji",ze szczególnym uwzglednieniem"kobieta mnie bije!"
Ta, na pewno jakiś wyborca wiosny czy lewicy… XD wszystko jasne