Należy im się kara za wykorzystywanie ludzi, za tą pazerność i za ich traktowanie.
Myślę, że opinia na ich temat rozprzestrzeni się szerokim łukiem i może zabiorą im koncesję na prowadzenie takich interesów.
Nie ma koncesji, w ogóle mało kto zgłasza że wynajmuje. Wynajmować może każdy kto chce.
Fama poszła, więc maja przekichane.
Z Twoją opinią w pełni się zgadzam, te same odczucia miałem oglądając nagranie . Ale…
Pamiętaj że tam były kamery na usługach właścicielek. Że jedna z nich jest pisiorka, pewnie ustosunkowana. Z ich agresywnego zachowania wynikało że są bardzo pewne siebie, swojej bezkarności pewnie wynikającej z dotychczasowych sukcesów. Tu mamy bezpośrednie odniesienie do ostrzeżeń opozycji: nie wiadomo jak będzie wyrokował sąd kiedy wystąpicie przeciw zwolennikowi PIS.
Gdybyś chwycił za te łysiejące mordy to już pewnie nie rozmawialibyśmy tak. Te abby chyba wiedzą na co mogą sobie pozwolić.
Pisalem o tym powyzej w formie pytajnika.
Istnieje cos takiego jak tupet i zadufanie - z cyklu pan wie kim ja jestem? Dziala, ale nie po takim naglosnieniu sprawy.
Nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale pasuje mi teraz spostrzeżenie że to była ze strony tego faceta czysta ustawka. Czyli wyrachowana zemsta, rozliczenie za wcześniejsze.
Tez bym sie nie zdziwila. Nie sadze, zeby to on byl wczesniej, ale ktos z jego znajomych?
Kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Chcialbym sie kiedys dowiedziec,czym to sie skonczy…
I wcale nie jestem optymista.Bo jesli to co sie tam wyprawialo,trwa co najmniej od 2017 roku to znaczy ze sama diagnoza przestepstwa nic tu nie znaczy.
Jedze sa pod ochrona a dukanie tego zalosnego policjanta,tylko mnie w tym utwierdza.
Poza tym…Media uwielbiajac zaczynac i nigdy nie konczyc…Sa,tak jak i wiekszosc spoleczenstwa,przyzwyczajone do terminu"znikomej szkodliwosci spolecznej".
Jest tez inne slowo"klucz".Przyzwolenie…
Kiedys pewien nawalony policjant opowiadal mi dosc dlugo ze jesli nie ma sprzeciwu,jesli jest owo przyzwolenie,policja nic nie zrobi…Bylo to w polowie lat 90-tych…
Zmienilo sie cos?
Chyba jest jeszcze gorzej. Policja ma zerowy autorytet, a lokalne układy mafijno polityczne maja sie coraz lepiej.
Masz rację @collins02, wypowiedzi policjanta przed kamerą też uderzyły we mnie swoją rezerwą, brakiem zdecydowania. Jeszcze nie wiedział co z tego będzie więc co i jak mówić.
Vilemo Krewka z domu Wyrywna
Też jestem ciekawa jak się to skończy.
Jak przeczytam w lokalnej gazecie cos o procesie to napisze.
@anon78353551 A to jakaś ich rodzina?
Nie wiem. Dużo jest Sobańskich.
Ta… łącznie z Giewontem
Najlepiej siedzieć przed komputerem, nosa z domu nie wyściubiać, aby nie nabijać kasy tym, którzy żyją z turystyki. Nie tylko w Zakopanym. A że ludzie są bardzo roszczeniowi, to nie jest to wcale łatwy kawałek chleba.
Akurat w Polskich górach panuje takie Januszostwo, że lepiej jechać na wakacje poza Polską. Dodatkowo męczą tam konie, bo nowobogacka pojechala w góry, by wozili jej dupe, a gorol zrobi wszystko, by kasę wydrzec z Ciebie, nawet kosztem padajacych z wyczerpania koni