Australian Open...Już czas!

Śledziłem to wszystko online ale…To mniej niż radio,pół wieku temu…
Gnałem na rowerku do domu jakbym czasówkę robił ale Hurkacz znowu mi sie wymknął :wink:
Nie mam nic przeciwko jeśli dalej mi się będzie tak wymykał :smile:
Czego by o nim nie rzec,gra dalej.
I to się liczy.Wbrew pozorom,on się nie zmienia i gdy wygrywa,robi to na poziomie top-10 gdzie jest jego miejsce.
Umknęło mi chyba ale…Nie myślałem że Humbert jest 19 rakietą obecnie :thinking:

2 polubienia

No właśnie!To stado baranów psuje atmosferę swym brakiem profesjonalizmu.Że jakieś ogryzki pseudodziennikarskie z wp. to jeszcze bym przemilczał…Ale z Eurosportu polskiego???
Każdego przeciwnika na poziomie 3 rundy,TRZEBA KONIECZNIE traktować poważnie.
Co do Fręch,widzę to troche odwrotnie.To Magda powinna być cierpliwą ścianą bo Gauff będzie szaleć!
Magda znakomicie prowadzi grę z głebi kortu [dlatego porównałem ja do Borga! :wink:]
Jedno czego się boję to tej paniki przy drugim serwie…
Teraz widzę Azarenkę i Ostapenko…Innymi słowy za kilkadziesiąt minut,kolejna przeszkoda odpadnie :innocent:
Azarenka z Dunką nie zachwyciła ale tu pierwszy set wygrała do 1
Teraz role się odwróciły i Ostapenko dyktuje warunki…Chyba sobie odpuszczę bo tego wycia obu pań nie chce mi się słuchać…
No dobra,oglądam…
Mecz ciekawy ale poziom nie zachwyca.
Azarenka wyciągnęła na 5:5 i ponownie robi lepsze wrażenie…Mimo iż pierwszy serw to…28% :thinking:
Czwarty gem pod rząd dla Azarenki która podaje po zwycięstwo…
No i proszę!
Azarenka wygrywa 6:1;7:5 serwując nagle jak w transie!!! 3 asy w ostatnim gemie…
A więc nie ma już i Ostapenko…Coraz ciekawiej bo wcześniej odpadła także Sloane Stephens…

2 polubienia

hahaha…! Właśnie miałem obwieścić, że “koszmar” Igi - Ostapenka za burtą. Byłeś szybszy. :+1: :sunglasses:
A Azarenka z kolei jest koszmarem dla Ostapenki.
Też to oglądałem.
Teoretycznie, to Idze do porachunków zostaje Świtolina. Nie pamiętam z kim teraz ma grać.

1 polubienie

Użyłem tej przenośni nie w sensie stylu gry, a rezultatu.

Przeciwnikiem Hubiego będzie niejaki Cazaux z Francji - top 112. Ale co z tego? On wyrzucił z turnieju Rune i Griegspoora.

Juuraas…! Jesteś tam…? Zaraz się zacznie. Piwo otwieram… :beer:
Zawieruszył się @collins02:man_shrugging:

2 polubienia

Iga Świątek - Linda Noskova.

SET 1.
Serwuje Iga. I wygrywa swój serwis do 30. 2:1 - Iga nie dała się przełamać, broniąc 3 break-pointy i wygrywając po grze na przewagi. 3:2. 4:2 - Iga przełamuje po raz pierwszy, ale łatwo nie było, gem na kilka przewag. 5:3. 6:3.
Czeszka stawiała się na początku seta, ale od stanu 2:2 Iga przejęła inicjatywę i spokojnie kontrolowała grę.

SET 2.
0:1. 3:3 - łeb w łeb, bez przełamań. 3:4 - obie z trudem bronią swych serwisów, ale skutecznie. 3:5 - Iga swój serwis oddała za darmo, pachnie trzecim setem. 3:6
Iga wpadła w dołek od stanu 3:4.

SET 3.

3 polubienia

Jestem…Zasnąłem w końcu…
Widziałem 4 ostatnie gemy i nie mam pretensji do Igi bo Noskova weszła na taki poziom że nawet nie było możliwości gry…
Zrobiła to kompletnie bez wysiłku…Mecz życia jak się domyślam bo Czeszka nigdy wcześniej niczym specjalnym się nie zapisała…
Nie wiem co myśleć teraz bo Iga MUSI przejąć inicjatywę… :thinking:

2 polubienia

No i gem w plecy. Iga musi wziąć się w garść, bo jak teraz przegra swój serwis, to będzie następna mega sensacja. Ja prdl! Najpierw as, potem podwójny błąd serwisowy.

2 polubienia

Nie można wygrać z przeciwnikiem który nie popełnia błędów.Tym bardziej że Iga dorzuca jeszcze własne…
1:2 to jeszcze nie dramat…Martwi mnie nie Iga a bezbłedna Czeszka…
Jak grać? :thinking:

2 polubienia

Iga teraz musi ją przełamać. Czeszka jest na fali, bo Iga słabo zaczęła grać.

2 polubienia

No i pokazała kosmos!!! 2:2…

1 polubienie

Przełamała powrotnie Lindę do 0. I tak trzymać! Iga, jaazadaa…!
To było fenomenalne.

Dobrze!
Agresywnie choć siatka jej się dzisiaj przyśni…
Ale jestem dobrej myśli.

2 polubienia

aaaaa…! na tyle mnie tylko stać… :man_shrugging:

1 polubienie

Ja też dzielnie nie tracę ducha i nadziei…

1 polubienie

Bardzo szkoda tego gema…No ale Czeszka wciąż trafia!!!

1 polubienie

Skoro o Australii mowa, to chyba się nie pogniewacie, jak minimalnie zejdę z tematu i poinformuję, że kilka dni temu moja znajoma (Patrycja Kuter) zdobyła w Adelajde złoty medal w kolarstwie “Para Cycling Road World Cup”. Nasze zawodniczki są tam od 9 stycznia i dalej walczą.
Patrycję znam osobiście, spędziłem z nią kiedyś Sylwestra, bywa na moim zagadkowym blogu i rozwiązuje zagadki (21. Liya 67 p). Teraz z racji sportowych zmagań jest jej rzecz jasna mniej.

Patrycja, pierwsza od lewej:

4 polubienia

Robi się kicha.

1 polubienie

Są i błędy Czeszki…

1 polubienie

Qrva jego match.! 3:4

1 polubienie

No i siatka znowu…Na dwa błędy Czeszki,naliczyłem 7 Polki…
Cóż…Pozostało jedynie ryzyko…

2 polubienia