Nosicie ze sobą w portfelu albo na jakimś gadżecie listę zażywanych leków i/lub Waszych chorób na wypadek np. wypadku po którym bylibyście nieprzytomni? A może korzystacie z jakiegoś serwisu Internetowego, gdzie można taką informację wstawić i otrzymać po podaniu kodu z jakiegoś noszonego przy sobie gadżetu? Czy raczej liczycie na to, że w razie wypadku zrobią Wam konieczne badania zanim zaczną Wal ratować?
Nie. Nie mam takiej potrzeby.
Jeszcze
nosze karte SIP - czyli cos w rodzaju wejsciowki do systemu ogolnie dostepnego ubezpieczenia medycznego
uczulen nie mam takich, zeby mnie mialy do grobu wpedzic
odpowiadajac na pytanie? beztrosko licze na pomoc bliznich
portfel moga Ci ukrasc
Nie wiem jak na to odpowiedziec…Nic nie nosze.Jestem zdrowy a uzywam tylko leku na chlesterol.
I teraz,dlatego ze nawet sie tu nie zarejestrowalem,czekam na recepte z domu…Poczta nie dziala a tutaj nic nie dziala oprócz telefonow.
I co ja im powiem?Procz imienia i nazwiska oraz adresu?
A jak nie masz koronaskcorviela to spadaj,o czym chodzą juz legendy…
Ok. Najwyzej mi sie krew przestanie rozrzedzać
Zeskanować recepty Ci nie mogli i przesłać elektronicznie? U nas apteka by to zaakceptowała, w szczególności przy recepcie z zagranicy…
na rozrzedzenie krwi dobre sa suszone owoce chia
podobno
sa smaczne w kazdym razie
Oczywiscie.I z taka recepta wrocilem do domu,godzine temu bo jakiegos numeru z dolu,nie potrafia znalezć…Nie ma w systemie…
Aspirynka 68mg
wole paracetamol
0.5 paracetamolu @Szczery_do_BULU aspiryna nie dziala na mnie najlepiej
powiedz mi czy maseczka zrzucona z 1. pietra nagle nabrala mocy uzdrawiajacej? @benasek czy rozmawianie na dawno niewietrzonej klatce schodowej, z zachowaniem odleglosci cos da? umycie tego woda z chlorkiem, mopem, zdezynfekowanie i przewietrzenie pomieszczenia?
Ale Tylenol nie rozcieńcza krwi, chyba, że się mylę…??
Na razie poza alergią na laktozę oraz pyłki traw nic mi nie dolega. Ale gdybym miał jakąś przewlekłą chorobę to coś bym nosił.
W sensie byłbyś nosicielem?
Tak. Informacji o dźwiganym krzyżu. I dopisek “nie ratować na chama bo nie chce być warzywem”
A wiesz, która część warzywa jest najtrudniejsza do zjedzenia?
Ostrzeżenie - czarny chamski humor nastąpi poniżej. Nie czytać, nie czytać!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podobno wózek…
paracetamol mozna przedawkowac. jak kazdy lek
Tu masz symulację rozprzestrzeniania się wirusa po kaszlnięciu.
Po angielsku, ale widać o co chodzi.
Na klatce czyli dość ograniczonej przestrzeni po kilkunastu sekundach każdego trafi … Chyba, że ktoś nie będzie kasłał. ale przecież oddycha każdy …
etanol? uzyty wewnetrznie czy zewnetrznie poszerza naczynia krwionosne
@benasek nie trzeba modelu 3D
na zwierzatkach to sprawdzono
https://www.focus.pl/media/cache/default_view/uploads/media/default/0001/11/37f3410273c4a172877508ff6ff669fe1dfd16ef.jpeg
odbierz to jako wisielczy humor
mie do smiechu nie jest
moherowa mamusia boi sie wlasnego cienia
nie ja ona qqq/wrrr Kaczynski obronca ludzkosci? maseczka jako srodek zapobiegawczy? od lat stosuje sie maski chirurgiczne, dentysci tez ich uzywaja zeby mi w zeby nie napluc
ale to panaceum nie jest
Nie biorę na stałe żadnych leków i nic mi nie wiadomo, żebym na coś chorowała, przeciwnie, moje ostatnie wyniki były idealne.
Poza tym, ogólnie to chyba najpierw się ratuje, a badania robi potem, jak człowiek jest już troszkę podratowany