Blisko, coraz bliżej...?

Nie bój się, to przecież tylko wirusówka. Zarobiono wszystko, żeby ludzie wpadli w histerię.

2 polubienia

Boję się ale o co innego. W kwietniu mam rozpocząć pracę w hotelu,jeśli turystów nie będzie to ja nie będę mieć pracy. A jest naprawdę trudno, znaleźć mi pracę w innej branży.

3 polubienia

Myślę pozytywnie: BĘDĄ!

3 polubienia

U mnie w Alicante wykryto 3 przypadki - biznesmeni, ktorzy wrócili z jakichs targow we Włoszech. Szpital jest w miescie, wiec jakies 20 km, ale oni mieszkali w okolicy sporo dalej. A ci, ktorzy zmarli 3 osoby lub sa na odzialach intensywnej opieki 10 sztuk w calej Hiszpanii to wszyscy jak to oglednie ujeto w wieku zaawansowanym. Najgorzej jest w Madrycie, ale tego mozna bylo sie spodziewac.
Bardziej to kryzysem ekonomicznym trzeba die martwić.

3 polubienia

Znów byłam po zakupy. Półki PEŁNE!!!

2 polubienia

U mnie w mieście (miasto około 100 tysięcy mieszkańców) właśnie przeczytałem, że jest. Czas sztaby na drzwi założyć. :rofl:

5 polubień

Tylko masek nie wytwarzaj :joy:
image

2 polubienia

A kłódki masz???

1 polubienie

Poza tym można wywiesić banerek “strefa wolna od koronawirusa”. PODZIAŁA!!!

2 polubienia

OOOO! :rofl:

Dla pewnosci te sztaby posrebrzane i oscieze czosnkiem importowanym z Chin obwiesic. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

@mężatka Bez obaw. W kwietniu już nikt nie będzie pamiętał o tym koronawirusie.

6 polubień

czas pokaże:))

1 polubienie

Moze troche dluzej, ale za duzo do stracenia, zeby za dlugo zajmowal pierwsze miejsxe w wiadomosciach.

4 polubienia

Spoko. Na pewno tak będzie, jak mówię. Niedawno prawie wojna miała wybuchnąć przez USA i Iran. Tu też się kotłowało w temacie. A kto o tym dziś pamięta? Przecież to było kilka miesięcy temu.

4 polubienia

Tematów mediom nie zabraknie. A przy “ogórkach” odświeży się nieśmiertelny koniec świata, najwyżej… :stuck_out_tongue:

6 polubień

W tym roku olimpiada i jakas pilka nozna. Tematy beda.
A w przyszlym roku bedzie jakas ebola.

4 polubienia

Tez tak sądze ale…Niektórzy uczeni w piśmie,nie wiem czy na rządowych paskach,starają sie te psychoze podtrzymywać…
Skutki sa natychmiastowe.Własnie ktoś bałaknął ze leki przeciwbólowe wytwarza sie w sporej ilosci w Wuhan…No i nie ma juz paracetamolu w Anglii:)
Jutro zobacze w Bootsie ale w innych miejscach wymiotło.
Brak paracetamolu w Anglii to tak jakby we Wloszech wina zabrakło… :unamused:

6 polubień

Są tacy, którzy teraz mają sute żniwa. Oprócz mediów. A inni stracą. I się zbilansuje.

3 polubienia

Chiny produkuja wiele lekow, a jesli chodzi o niektore komponenty sa monopolistami. Innym sie nie oplacilo lub sposoby wytwarzania, zeby zachowac cywilizowane warunki pracy sa trudne do spelnienia.
Zreszta nie jest to jedyny sektor gdzie Chiny sa tego rodzaju monopolista.
Leki to akurat temat delikatny, ludzie latwo wpadna w panike. A swiatu dobrze zrobi jak od tej paracetamolowej trucizny sobie odpoczna. Bo to sie juz panec(eum)cetamol zrobil. Przynajmniej wg reklam.

4 polubienia