Ból z tyłu głowy

Co może oznaczać ból z tyłu głowy…taki bardziej uciskający…kierujący się na boki, koło uszu i kark. Miał ktoś z Was taki ból? Ostatnio przechodziłam duży stres, nadciśnienia nie mam. Raczej zawsze niskie (np. 88 na 60).

Poczytałam trochę w necie, ale ciekawi mnie, czy ktoś z Was miał taki problem.

Mam taki ból o różnym nasileniu , mam też już diagnozę skąd pochodzi , to dyskopatia czyli przepuklina 2 kręgów szyjnych.

Nie masz nadciśnienia? Masz, Tzn, masz gwałtowne skoki w górę i w dół, które trwają krótko i wszystko wraca do normy. Skąd wiem? Mam to. Jestem po zawale i takie objawy już na rok wcześniej miałem, Do lekarza marsz.

Nie chcę Cię martwić, ale dokładnie taką diagnozę miała moja żona. Zrób tomografię.

Nie mam skoków. Zwykle mam takie samo lub trochę niższe ciśnienie.

A co to moze być?

Ja już jestem po wszystkich badaniach i przeswietleniach , rehabilitacja , szpital i inne takie .
Dyskopatię ma prawie 50 % ludzi , ale jeszcze tego nie wiedzą , mnie dopadł całkowity niedowład jednej ręki a ból przeniósł się też na jedną nogę , chodziłam jak pijana , brak równowagi, w lewej ręce nie potrafiłam utrzymać filiżanki.
Już po problemie , to znaczy kręgi nigdy się nie zregenerują ale jest okey , złego diabli nie wezmą :grin:

Tego nie da się od razu wykryć. Zawał miałem po szczegółowych badaniach, według których nie miałem prawa go mieć. Badania były tydzień przed zawałem.

Oczywiście, u Ciebie przyczyna może być inna Jest ok 1000 przyczyn migren i bólów palnika. Ale nie lekceważ tego, co zapodałem. Na wszelakij słuczaj, jak ruskie mówią.

Tarczyca też może być przyczyną. @Tris_Prior

To jest za niskie cisnienie,grozi zawalem.
Radze udac sie do lekarza.

Skoki ciśnienia są najtrudniejsze do wykrycia.

Od kręgosłupa może być.

Nie mam pojecia…Co ciało to “obyczaj”…Ja od stresu czy naglego wysilku,mam febrę :slightly_smiling_face:
A od czasu gdy juz nie gram w piłke,nic mnie nie boli.Moze jedynie łydki gdy przesadze z rowerem…
To moze byc z niewyspania…

Jadę do lekarza mocno źle się czuje dodatkowo mam silny ból w klatce piersiowej. Kazali mi dzwonić po pogotowie ale jadę jeszcze do przychodni może mnie przyjmą

Jeśli ten ból, to zatykanie i pieczenie, jak najszybciej lekarz.

Ty sie @anon75849589 nie wyglupiaj,bo kogo bede podrywal)))

Ogolnie,przy takim cisnieniu,obowiazkowo kardiolog.
Daleko u do normalnego/bezpiecznego cisienia.

EKG wyszło dobre. Dali mi skierowanie do neurologa i wysłali do domu.

Jak miałaś duży stres i wiesz na pewno, że byłaś zdrowa, to może być z tego powodu. Uciskający, tępy ból z tyłu głowy lub w okolicach czoła jest charakterystyczny dla nadmiaru stresu.
Ja tak mam, jak się stresuję+jestem bardzo przemęczona, tylko że u mnie to zawsze jest z przodu, czoło +skronie. W tych samych sytuacjach innych ludzi głowa bolała w ten sam sposób, niektórych tylko z przodu, innych tylko z tyłu innych tylko skronie, innych cały obwód…ale zawsze na mniej więcej tej samej wysokości.
O ile mi wiadomo, poza tym też jestem zdrowa, ciśnienie mam raczej za niskie niż za wysokie. (Ok, ale nie aż tak niskie)

Ale oczywiście zawsze lepiej się upewnić wcześniej, czy nic bardziej poważnego Ci nie jest, zanim założysz, że to jakieś bóle napięciowe.