Brawo KPRM i MZ!

Do skrzynki pocztowej trafiła ulotka Ministerstwa Zdrowia i od premiera zatytułowana “Szczepienia przeciw Civid-19”. W krótkich żołnierskich słowach instruuje nas o tym - jak sie zaszczepić - w jakiej kolejności - gdzie - dlaczego warto i jeszcze słówko o bezpieczeństwie.
Wszystko to:
'- po prawie 2 miesiącach od rozpoczęcia Narodowego Programu Szczepień,
'- po ujawnieniu się kompletnego nieprzygotowania organizacyjnego służb państwa,
'- po załamaniu się w wielu punktach systemu szczepień,
'- po ujawnieniu wielu afer nadużywania stanowisk i wpływów,
'- …
Wisienka na torcie: w nagłówku ulotki czytamy: Wiarygodne informacje.

Z całą powagą ulotkę przeczytałem i zastanowiłem się czy to następne 70 mln zł wyrzucone w błoto? Mam nadzieję że nie tyle.

A to juz wiadomo po co Puszcze Bialowieska wycinali…
Zaklinania rzeczywistosci ciag dalszy?

Potwierdzam wiarygodność Twoich słów @Antykwa :wink:

Podobno jedna ulotka kosztowała 25 groszy. Wysłano ich kilkanaście milionów w tym do mojej skromnej osoby. Zostawiłem na skrzynce gdyż szczepienie mnie nie interesuje.

5 gr za dostarczenie, 1 gr za ulotkę ale znając PIS znajomy królika wydrukował po 60 gr za sztukę.

Za te kwote to by sie dalo moze Zenka z zona publicznie zaszczepic - mialoby wieksza wiarygodnosc niz wysylanie kawalkow papieru w spoleczenstwie gdzie nagminny jest wtorny analfabetyzm? Tylko czy PiS tak naprawde zalezy na szczepieniach? Przeciez to trzeba zorganizowac…

Ja się coś innego zastanawiam… Karty do głosowania. Do dziś poza pojedynczymi sztukami nie widziane.

Podobno leza gdzies w prywatnym magazynie (wczesniej, za komuny byla tam zwrotownia prasy) w Lodzi. Pilnowane niczym zloto w Fort Knox.

podobno to słowo klucz. Podobno tez PP ma zlecenie na zniszczenie.

Masz rację Antykwo… Rząd też to widzi… i dlatego już szykuje reakcję. Ponoć cały proces szczepień ma być naprawiony… i zajmie się tym osobiście Jacek Sasin.

Dla tych, którzy nie rozumieją ekonomii według PIS: Wykład profesora Ochódzkiego.

to jak CPL do dziś nie wiedzą gdzie będzie. Ale już miliony wydali.

A myślisz, że po co im sądy i prokuratura?

A myślisz że nie wiem?

@anon86894402. Jeśli chodzi o okazję aby wydać kolejną kwotę choćby zbliżoną do 1 SASINA (7 i 7 zer), to równie dobry jest niejaki Dworczyk. Udowodnił to organizując i utrzymując w stanie udającym oznaki życia, tzw. Szpital Narodowy Tymczasowy.

Twoja @efka wiarygodność potwierdza wiarygodność Twojego potwierdzenia mojej wiarygodności. image

Na mojej skrzynce pocztowej pozostało kilkadziesiąt sztuk z całego grubego pliku pozostawionych ulotek. Nie zainteresowały lokatorów? Mają już całą procedurę za sobą? Mają już dosyć tego całego szczepienia i bałaganu z tym związanego? Mają już wszystko w d…?

Oczywiście że trzeba zniszczyć. Przepuszczą przez niszczarki biurowe czy przez komin nam zadymią?
A ile milionów na zniszczenie?

a wiesz ile to kosztuje?

Oby my zawsze takie " wiarygodne byli" :stuck_out_tongue_winking_eye: