Brazylia ma Prezydenta na poziomie, a nie szuję, jak większość krajow?

Cytuję:

" “Wyobrażone zagrożenie”

Szef państwa nadal atakuje gubernatorów stanów, których oskarża o zawyżanie danych dotyczących liczby zachorowań i zgonów z powodu Covid-19 i “trwonienie pieniędzy publicznych” na walkę z “wyolbrzymianym zagrożeniem”. źródło

CZYTAJ TAKŻE: Pandemia koronawirusa. Coraz gorsza sytuacja w Brazylii>>>

Bolsonaro zachęca też m.in. do weryfikowania, czy w szpitalach polowych wszystkie łózka są zajęte. - Jeśli masz w pobliżu swego domu szpital polowy, należy spróbować się do niego dostać w celu sfilmowania i stwierdzenia - a wielu z was już to robi - czy wszystkie łóżka są zajęte, czy nie - apelował w piątek i zapowiedział, że zdjęcia “zostaną poddane analizie, a następnie przekazane policji federalnej i Brazylijskiej Agencji Wywiadu (ALBIN)”. ŹRÓDŁO

Kiepsko dobierasz autorytety.

4 polubienia

Brazylia ma prezydenta na “poziomie”

Brazylia: Wylesianie Puszczy Amazońskiej najszybsze od 12 lat

Organizacje ekologiczne oskarżają o tę sytuację prawicowego prezydenta Brazylii Jaira Bolsonaro. Odkąd objął on w styczniu 2019 r. urząd, wycinanie Puszczy Amazońskiej (dla drewna, pod uprawy lub pastwiska) mocno przyspieszyła.

Zanim Bolsonaro zaczął być prezydentem, rocznie znikało tylko ok. 7,5 tys. kilometrów kwadratowych lasów deszczowych. Nowy prezydent zachęca jednak koncerny, aby puszczę wycinały albo szukały tam złóż surowców mineralnych, choć oficjalne zobowiązania władz brazylijskich mówią o ograniczeniu deforestacji do maksymalnie 3,9 tys. kilometrów kwadratowych rocznie. I to już od 2020 r.

ZRODLO

Wystukasz ty chociaz raz cos madrego?
Jedz ty juz lepiej te swoje “japka” …

7 polubień

Ożesz Ty! To przecież jawną dewastacja DSHNu. Co ty na to @harmonik ? Milczysz?

4 polubienia

Jak zwykle odwroci kocura ogonem i napisze ze to krowa …

4 polubienia

Idiota zawsze zaakceptuje głupoty, bo to daje mu poczucie mądrości. To co wrzucasz w tym portalu, powinno być moim zdaniem usuwane z kilku powodów. Wiecznie powtarzane te same treści - na starym pytamy to byłby duplikat, bo one się niczym nie różnią. Większość z nich obraża inteligencję użytkowników tego zacnego miejsca. Do tego sposób w jaki to robisz: nachalny, całymi seriami wklejane pseudopytania… ech…

4 polubienia

Ale ma ostatnio wielbicielke :rofl:

4 polubienia

pewnie ze swego żebra wyhodował?

2 polubienia

Bolsonaro przeszkadza wiadomonacyjnej mafii finansowej drenować sprzedajne, szujowate rządy, za pomocą straszenia zmyślonym COVIDem-19, dlatego wiadomonacyjne pismaki będą go atakowały na wszelkie sposoby

Duza czesc jest usuwana.
Bolsonaro ma swoich zwolennikow, bo niestety ilosc “madrych inaczej” w Brazylii jest mocno powyzej sredniej swiatowej.
Ci to beda dumni, ze ich kraj dorobil sie wlasnej, narodowej mutacji wirusa.
Cyt. za BBC Mundo
21% wszystkich zgonów, które miały miejsce wczoraj (9 marca) na świecie z powodu COVID-19, miało miejsce w Brazylii, kraju, który ma zaledwie 2,7% światowej populacji… Brazylia staje się zagrożeniem dla globalnego zdrowia publicznego ”- powiedział Pedro Hallal (epiemiolog pracujacy w stanie Rio Grande do Sul) w wywiadzie dla BBC.

5 polubień

To może im jeszcze autora wpisu podesłać? Skoro w tej Brazylii tak lubią kataklizmy :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Każdego, kto ma rację nazywasz debilem. A wiesz, dlaczego? Bo cię umysłowo nie stać na rozsądny argument i jak zwykle, wychodzi z ciebie chamstwo i prostactwo.

6 polubień

Chcesz Koreę Północną zubożyć ?

1 polubienie

Jeśli ktoś na mnie mówi “idiota”, to jest dla mnie debilem, a ten, co uważa, że ze mnie wychodzi chamstwo i prostactwo, reprezentuje jego poziom, bo każdy myślący dostrzegałby, że reprezentuję skrystalizowany światopogląd, i dążę do zmienienia ludzkiego świata, a już niemało zmieniłem.

1 polubienie

Za chwile jedynie co zmienisz obrazaniem uzytkownikow to moj dobry humor. I bedziesz mial troche wolnego na wykonanie niezbednych prac wiosennych na dzialce.

2 polubienia

Debilko, Ten @anon86894402 mnie pierwszy obraża czego nie widzą twoje ślepe gały przy zerowej inteligencji.

1 polubienie

Ale @anon86894402 ma rację, do której tobie bardzo daleko.

2 polubienia

Za to, gdybym ja byl modkiem, dostalbys bana do lata cwaniaczku…

Gdzie mk777 napisal o tobie idiota?

On napisal o idiocie a ty sam go sobie doprawiles!

3 polubienia

Co takie przygłupy mogą wiedzieć.

1 polubienie

Ban zaraz bedzie.
Zastanawiam sie jak duza ta dzialka?

1 polubienie