Też tak uważam, dlatego zapłacił. Co nie zmienia faktu, że facet okazał się świnią. Miał więcej starych wgnieceń i otarć.
Widziałam ten samochód.
Ciekawa jestem czy szefu coś napisze
U nas też można. Koleżanka wywalczyła z ZUS-em anulowanie źle naliczonych składek za pracownika (ponad 20 tys zł).
u niego jeszcze mieli
BRAWO!!!
Te butelki mają niewybaczalny feler…są puste
Ostatni raz próbowałam wysłać komuś wiadomość krótko przed północą i… dalej mieliło
@gra, Śliczne!!!
Domyślam się, że skrzynka ze sklejki 2.5 milimetra? Wycinane piłką ?
A te butelki jak zrobiłaś?
Mam jeszcze czas do wesela. Mogę zrobić coś nowego.
1 raz w życiu bawiłam się takim czymś.
Czekają na winogrono dojrzewające w słońcu. Zapowiada się dobry zbiór, to i butelki znowu się napełni
Dzięki
Skrzynkę kupiłam gotową, ale tak, zrobiona ze sklejki. Wymagała tylko lekkiego przeszlifowania.
Butelki to decoupage z zastosowaniem preparatu do postarzania, który wysychając tworzy siatkę spękań w zależności od sposobu nakładania go.
@gra W Holandii nic nie nalicza się niesłusznie. Ale jest inne kuriozum, czasem się pomylą i za dużo wypłacą. To, niestety, zabierają. I ja w ten sposób oddać muszę 349, 23 euro, bo o tyle za dużo wypłacili mi zaległe wyrównanie. I nie ma zlituj się. Będę to spłacał od października przez 11 miesięcy po ok 30 euro. Miałem też do wyboru wariant spłacać dłużej, po 19 euro, ale wybrałem droższy.
@gra, sklejką bawił się kiedyś mąż. Wiem co i jak, pomagałam mu kleić, szlifować. To bym ogarnęła. Ale ta farba gdzie kupiona? I te kwiatki, to naklejki?
Wklej więcej swoich prac. Proszę chodzi o butelki.
Ja obecnie robię poszewki na poduszki na drutach. Znalazłam białą włóczkę i postanowiłam wykorzystać na te butelki. Miałam jeszcze takie duperele w domu i wykorzystałam co miałam.
Zajrzyj na Inspirello: https://www.sklep.inspirello.pl/
Tam masz nie tylko sklep, ale i masę inspiracji, zdjęć, filmów instruktażowych. Te kwiatki do serwetka, taka, jaka podajesz do stołu, tyle, że z odpowiednim wzorkiem.
Twoja sukienka jest zrobiona na szydełku? Czy na widełkach??? Robiłam podobnym ściegiem, właśnie poduszki, szydełkiem, ale na widełkach.
Nie mam pojęcia wylogowałam się po południu… ale coś mało pisaliście…
Kwiatki wycięte i przyklejone na butelki czy też pomalowane?
Kapelusik dla lalek ? też kiedyś zrobiłam… ale mniej ładny aniżeli Twój.
Dziękuję @gra, zajrzę tam.
Teraz muszę zająć się zagrodą
To moje pytanie, więc coś jeszcze napiszę.
Pokazałam niedawno jak lekko zmieniłam pokoik robotami na drutach
Pufy i poduszkę zrobiłam. Koleżanka @humoreska napisała, że brak jej żywego koloru, więc robię kolejną poszewkę na poduszkę

Te butelki i ozdobiłam sukienką zrobioną na drutach (kurze łapki) a reszta na szydełku.
Skoro już jesteśmy przy serwetkach.
Można uzyskać ładne wzory ze starej firany lub serwetki i farba w spray-u. Zrobiłam tak szuflady na działce.
Ja bym to machnęła w całości… by mieć święty spokój.
Ja mam w planach starą szafę tak machnąć… z takim wzrorem firankowyym - podoba mi się… to moje klimaty.