Była awaria?

Też tak uważam, dlatego zapłacił. Co nie zmienia faktu, że facet okazał się świnią. Miał więcej starych wgnieceń i otarć.
Widziałam ten samochód.

2 polubienia

Ciekawa jestem czy szefu coś napisze :thinking:

1 polubienie

U nas też można. Koleżanka wywalczyła z ZUS-em anulowanie źle naliczonych składek za pracownika (ponad 20 tys zł).

4 polubienia

u niego jeszcze mieli :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

BRAWO!!! :smile:

2 polubienia

A to moje butelki do wina:

I prezentowa skrzynka na wino:

6 polubień

Te butelki mają niewybaczalny feler…są puste :wink:

5 polubień

Ostatni raz próbowałam wysłać komuś wiadomość krótko przed północą i… dalej mieliło :frowning:

2 polubienia

@gra, Śliczne!!!

Domyślam się, że skrzynka ze sklejki 2.5 milimetra? Wycinane piłką ?
A te butelki jak zrobiłaś?
Mam jeszcze czas do wesela. Mogę zrobić coś nowego.
1 raz w życiu bawiłam się takim czymś.

1 polubienie

Czekają na winogrono dojrzewające w słońcu. Zapowiada się dobry zbiór, to i butelki znowu się napełni :slight_smile:

3 polubienia

Dzięki :slight_smile:
Skrzynkę kupiłam gotową, ale tak, zrobiona ze sklejki. Wymagała tylko lekkiego przeszlifowania.
Butelki to decoupage z zastosowaniem preparatu do postarzania, który wysychając tworzy siatkę spękań w zależności od sposobu nakładania go.

1 polubienie

@gra W Holandii nic nie nalicza się niesłusznie. Ale jest inne kuriozum, czasem się pomylą i za dużo wypłacą. To, niestety, zabierają. I ja w ten sposób oddać muszę 349, 23 euro, bo o tyle za dużo wypłacili mi zaległe wyrównanie. I nie ma zlituj się. Będę to spłacał od października przez 11 miesięcy po ok 30 euro. Miałem też do wyboru wariant spłacać dłużej, po 19 euro, ale wybrałem droższy.

4 polubienia

@gra, sklejką bawił się kiedyś mąż. Wiem co i jak, pomagałam mu kleić, szlifować. To bym ogarnęła. Ale ta farba gdzie kupiona? I te kwiatki, to naklejki?
Wklej więcej swoich prac. Proszę :slightly_smiling_face: chodzi o butelki.
Ja obecnie robię poszewki na poduszki na drutach. Znalazłam białą włóczkę i postanowiłam wykorzystać na te butelki. Miałam jeszcze takie duperele w domu i wykorzystałam co miałam.

1 polubienie

Zajrzyj na Inspirello: https://www.sklep.inspirello.pl/
Tam masz nie tylko sklep, ale i masę inspiracji, zdjęć, filmów instruktażowych. Te kwiatki do serwetka, taka, jaka podajesz do stołu, tyle, że z odpowiednim wzorkiem.
Twoja sukienka jest zrobiona na szydełku? Czy na widełkach??? Robiłam podobnym ściegiem, właśnie poduszki, szydełkiem, ale na widełkach.

2 polubienia

Nie mam pojęcia wylogowałam się po południu… ale coś mało pisaliście…

1 polubienie

Kwiatki wycięte i przyklejone na butelki czy też pomalowane?

1 polubienie

Kapelusik dla lalek ? też kiedyś zrobiłam…:smiley: ale mniej ładny aniżeli Twój.

1 polubienie

Dziękuję @gra, zajrzę tam.
Teraz muszę zająć się zagrodą :wink:
To moje pytanie, więc coś jeszcze napiszę.
Pokazałam niedawno jak lekko zmieniłam pokoik robotami na drutach

Pufy i poduszkę zrobiłam. Koleżanka @humoreska napisała, że brak jej żywego koloru, więc robię kolejną poszewkę na poduszkę

:wink:

Te butelki i ozdobiłam sukienką zrobioną na drutach (kurze łapki) a reszta na szydełku.

Skoro już jesteśmy przy serwetkach.
Można uzyskać ładne wzory ze starej firany lub serwetki i farba w spray-u. Zrobiłam tak szuflady na działce.

20200828_110755

2 polubienia

Ja bym to machnęła w całości… by mieć święty spokój.

1 polubienie

Ja mam w planach starą szafę tak machnąć… z takim wzrorem firankowyym - podoba mi się… to moje klimaty.

1 polubienie