C.d Serwisu sportowego 14. Katar

Dzis na tyle co z dziennika hiszpanskiego - poza oczywistymi komplementami przedmeczowymi miedzy trenerami Niemie i Hiszpanii to wszyscy zachwyceni grą Szczesnego i ciesza sie, ze ich ( no bo przeciez świeżo nabyty Barcelonczyk) Lewandowski blyszczy. I kpiny z Meksyku. Jakos z dawnych kolonii Argentyna jest bardziej lubiana :wink:

2 polubienia

A to widzieliście?

5 polubień

Taa, to chyba jeden z tych najemników za 10 $ dziennie :laughing: Podobno Lewy go szuka, tak coś pisali w internetach…

4 polubienia

Właśnie wróciłem z Belgii od kolesia, który prowadzi szkółkę boksu dla młodzieży w Eynatten.
I kilku jego znajomych Belgów gratulowało mi tak, jak to ja bym ten mecz wygrał, strzelił obie bramki i obronił karnego. :grinning:

4 polubienia

Bo sport to przede wszystkim okazja do zabawy. Na szczescie areny z gladiatorani zamieniono na stadiony czy hale.
Ale niestety walki zwierząt jeszcze maja sie dobrze. Jak sie mnie pytaja o corride to odpowiadam, ze lubie steki, ale wolalabym z mniej zameczonego zwierzecia.:wink:

1 polubienie

Ominęła Cię wpadka Japonii z Kostaryką 0:1. Na własne życzenie zaprzepaścili zwycięstwo z Niemcami tym meczem. Kostaryka grała jakby od niechcenia a i tak wygrali…

1 polubienie

Tak, Lewandowski już w social mediach napisał, że chce się spotkać z tym kibicem, bo ma dla niego prezent.

2 polubienia

A odnośnie gratulacji od tych Belgów, to oczywiście, że My wygraliśmy, co innego gdyby przegrali, wtedy oni… :wink:

“Sukces zawsze ma 38 milionów ojców, a porażki 16 czy 20” jak powiedział kiedyś po jednej z porażek reprezentacji szczypiornistów, ówczesny selekcjoner Tałant Dujszebajew.

1 polubienie

No widzisz? A o matke ktos pyta? I to ma byc rownouprawnienie?

Ja w swoim wpisie po meczu, trochę zmodyfikowałem wypowiedź, dodając matki i rodaków na obczyźnie, co dało 40 milionów ludzi. Za tamtą wypowiedź byłego selekcjonera nie odpowiadam :crazy_face:

2 polubienia

:joy::joy::joy: i doliczyles tez niemowleta.

1 polubienie

A co, to gorsi Polacy? :innocent:

Przy okazji należy wspomnieć, że Lwy Atlasu ( Maroko) zagryzły Czerwone Diabły ( Belgia) 2-0. Bardzo ciekawa sytuacja robi się w tej grupie :star_struck:

2 polubienia

Nie ominęła. :+1:
A Belgia poległa z Marokiem… Ale jaja…

1 polubienie

Krol Maroka ma ambicje.
A mnie by wcale nie zdziwilo, ze gdyby pogrzebac w życiorysach tych graczy, to wyłapali co zdolniejszych i od lat trenowali w renomowanych szkółkach piłkarskich. :wink:

W każdym razie, póki co wiele wyników, zaskakuje.

4 polubienia

Jak Chorwaci nie wygrają z Kanadą, będzie meczycho o życie z Belgią dla obydwu ekip w następnej kolejce :sunglasses:

1 polubienie

Podobnie jak na Muddialu 4 lata temu

1 polubienie

Bedę powtarzał do znudzenia.Mecz meczowi nie równy.Wyczułem ten wynik,nie chwaląc sie :innocent:Kostaryka nie była aż tak słaba jak wskazywał wynik pierwszego meczu.I znowu jest ciekawie!

1 polubienie

Ha,ha…To mi przypomina jak jeszcze przed covidem,Morawiecki był w Anglii.Wszyscy wokół mnie,krzyczeli:“Dawajcie nam tego faceta!Takiego gościa nam trzeba!”
A potem pochlebne teksty w Timesie… :innocent:

Tak jest w grupach na wielu turniejach.Niektórzy jeszcze nie zaczęli funkcjonować.Inni wykorzystują swoje 5 minut.