Dzis na tyle co z dziennika hiszpanskiego - poza oczywistymi komplementami przedmeczowymi miedzy trenerami Niemie i Hiszpanii to wszyscy zachwyceni grą Szczesnego i ciesza sie, ze ich ( no bo przeciez świeżo nabyty Barcelonczyk) Lewandowski blyszczy. I kpiny z Meksyku. Jakos z dawnych kolonii Argentyna jest bardziej lubiana
A to widzieliście?
Taa, to chyba jeden z tych najemników za 10 $ dziennie Podobno Lewy go szuka, tak coś pisali w internetach…
Właśnie wróciłem z Belgii od kolesia, który prowadzi szkółkę boksu dla młodzieży w Eynatten.
I kilku jego znajomych Belgów gratulowało mi tak, jak to ja bym ten mecz wygrał, strzelił obie bramki i obronił karnego.
Bo sport to przede wszystkim okazja do zabawy. Na szczescie areny z gladiatorani zamieniono na stadiony czy hale.
Ale niestety walki zwierząt jeszcze maja sie dobrze. Jak sie mnie pytaja o corride to odpowiadam, ze lubie steki, ale wolalabym z mniej zameczonego zwierzecia.
Ominęła Cię wpadka Japonii z Kostaryką 0:1. Na własne życzenie zaprzepaścili zwycięstwo z Niemcami tym meczem. Kostaryka grała jakby od niechcenia a i tak wygrali…
Tak, Lewandowski już w social mediach napisał, że chce się spotkać z tym kibicem, bo ma dla niego prezent.
A odnośnie gratulacji od tych Belgów, to oczywiście, że My wygraliśmy, co innego gdyby przegrali, wtedy oni…
“Sukces zawsze ma 38 milionów ojców, a porażki 16 czy 20” jak powiedział kiedyś po jednej z porażek reprezentacji szczypiornistów, ówczesny selekcjoner Tałant Dujszebajew.
No widzisz? A o matke ktos pyta? I to ma byc rownouprawnienie?
Ja w swoim wpisie po meczu, trochę zmodyfikowałem wypowiedź, dodając matki i rodaków na obczyźnie, co dało 40 milionów ludzi. Za tamtą wypowiedź byłego selekcjonera nie odpowiadam
i doliczyles tez niemowleta.
A co, to gorsi Polacy?
Przy okazji należy wspomnieć, że Lwy Atlasu ( Maroko) zagryzły Czerwone Diabły ( Belgia) 2-0. Bardzo ciekawa sytuacja robi się w tej grupie
Nie ominęła.
A Belgia poległa z Marokiem… Ale jaja…
Krol Maroka ma ambicje.
A mnie by wcale nie zdziwilo, ze gdyby pogrzebac w życiorysach tych graczy, to wyłapali co zdolniejszych i od lat trenowali w renomowanych szkółkach piłkarskich.
W każdym razie, póki co wiele wyników, zaskakuje.
Jak Chorwaci nie wygrają z Kanadą, będzie meczycho o życie z Belgią dla obydwu ekip w następnej kolejce
Podobnie jak na Muddialu 4 lata temu
Bedę powtarzał do znudzenia.Mecz meczowi nie równy.Wyczułem ten wynik,nie chwaląc sie Kostaryka nie była aż tak słaba jak wskazywał wynik pierwszego meczu.I znowu jest ciekawie!
Ha,ha…To mi przypomina jak jeszcze przed covidem,Morawiecki był w Anglii.Wszyscy wokół mnie,krzyczeli:“Dawajcie nam tego faceta!Takiego gościa nam trzeba!”
A potem pochlebne teksty w Timesie…
Tak jest w grupach na wielu turniejach.Niektórzy jeszcze nie zaczęli funkcjonować.Inni wykorzystują swoje 5 minut.