C.d Serwisu sportowego 14. Katar

Kanada 1:0 na starcie. :joy_cat:

1 polubienie

Tymczasem Chorwacja - Kanada 0:1. :+1:

Cholera, a ja znów przegapiłem gola, bo, akurat sikać musiałem. To już drugi w ten sposób przeze mnie stracony. Chyba nocnik pod stół i siedzieć w miejscu… :joy:

3 polubienia

Ja też bo zaraz do pracy…No nie da sie ugryzć wszystkiego…

Kolego, takiego numeru to raczej sie nikt nie spodziewal.

I dlatego pod względem sportowym, to są dobre mistrzostwa.

Juz remis, chyba?
Czekaja na VAR

No i 1:1… :roll_eyes:

No i fajnie. Ale z tego, co dzieje się na boisku, to mogą być jeszcze gole, albo, chociaż jeden.

Ale już 2:1.

1 polubienie

Sprostowanie 3:1

Mecz przeniósł się do centrum Brukseli. Walka trwa.

image

2 polubienia

4 do jednego…

1 polubienie

Tu przynajmniej jest tak jak być powinno.Kanada nigdy nie była potentatem a ich pozycja w światowym futbolu,odpowiadala mniej więcej,Nowej Zelandii z czasów Wyntona Rufera…
Gdyby takie drużyny startowały w Europie,nigdy by ich na mundialu nie było.

1 polubienie

Kanada drugi raz w historii awansowała na mundial. Mają kilku dobrych zawodników, wygrali eliminacje w Ameryce Północnej, ale trafili do trudnej grupy z dwoma mocnymi drużynami - medalistami poprzednich MŚ. Zdobywają doświadczenie, które zaprocentuje za 3,5 roku, gdy będą współgospodarzami mundialu.

No wiesz…"Kilku dobrych zawodników"to nawet Zair kiedyś miał [Kakoko,Kazadi,Kibonge].Natomiast ich zainteresowanie piłka nożna,mozna porównać naszemu zainteresowaniu rugby :innocent:
Cudow,nawet w roli gospodarza raczej bym nie oczekiwał…

1 polubienie

Maroko też ma kilku dobrych, a zobaczcie jak grają :wink:

Robią to ci sami, nad którymi niedawno litowano się, że nie chce się ich wpuszczać do Europy. No to się odwdzięczają. Ci, których wpuszczono i zapewniony im byt. Są wściekli, bo przecież w tej Afryce obiecywano im, że tu będą mieli tyle kobiet, ile zechcą, a tu kicha, panie…
W Holandii po tym meczu są podobne problemy i też już zaczynają rozrabiać, nie tylko Marokańczycy…

4 polubienia

Czas na danie główne dzisiejszego dnia.
Hiszpania-Niemcy.
Do boju España :joy:

3 polubienia

A za chwileczkę pierwszy hit tych mistrzostw, Hiszpania - Niemcy.

Niemcy mają nóż na gardle, mimo porażki Japonii. Hiszpania, wiadomo, światowa czołówka. Ale skreślanie w piłce nożnej Niemców jest mocno ryzykowne. Kto się interesuje futbolem, ten wie.
Jednakowoż, odnoszę wrażenie, że Hiszpania tu wygra. Ale to tylko wrażenie…

1 polubienie

Do 20 minuty Hiszpanom tak łatwo nie idzie, jak w poprzednim meczu.

W tym meczu wyraźnie widać, że piłkarze obu krajów, doskonale wiedzą o co chodzi w zmaganiach na boisku.

2 polubienia

@Bond007 , Lewandowski spotkał się już z tym kibicem, jest wspólna fotka i prezent w postaci podpisanej koszulki :))
Miłe to bardzo;))

2 polubienia