Kanada 1:0 na starcie.
Tymczasem Chorwacja - Kanada 0:1.
Cholera, a ja znów przegapiłem gola, bo, akurat sikać musiałem. To już drugi w ten sposób przeze mnie stracony. Chyba nocnik pod stół i siedzieć w miejscu…
Ja też bo zaraz do pracy…No nie da sie ugryzć wszystkiego…
Kolego, takiego numeru to raczej sie nikt nie spodziewal.
I dlatego pod względem sportowym, to są dobre mistrzostwa.
Juz remis, chyba?
Czekaja na VAR
No i 1:1…
No i fajnie. Ale z tego, co dzieje się na boisku, to mogą być jeszcze gole, albo, chociaż jeden.
Ale już 2:1.
Sprostowanie 3:1
Mecz przeniósł się do centrum Brukseli. Walka trwa.
4 do jednego…
Tu przynajmniej jest tak jak być powinno.Kanada nigdy nie była potentatem a ich pozycja w światowym futbolu,odpowiadala mniej więcej,Nowej Zelandii z czasów Wyntona Rufera…
Gdyby takie drużyny startowały w Europie,nigdy by ich na mundialu nie było.
Kanada drugi raz w historii awansowała na mundial. Mają kilku dobrych zawodników, wygrali eliminacje w Ameryce Północnej, ale trafili do trudnej grupy z dwoma mocnymi drużynami - medalistami poprzednich MŚ. Zdobywają doświadczenie, które zaprocentuje za 3,5 roku, gdy będą współgospodarzami mundialu.
No wiesz…"Kilku dobrych zawodników"to nawet Zair kiedyś miał [Kakoko,Kazadi,Kibonge].Natomiast ich zainteresowanie piłka nożna,mozna porównać naszemu zainteresowaniu rugby
Cudow,nawet w roli gospodarza raczej bym nie oczekiwał…
Maroko też ma kilku dobrych, a zobaczcie jak grają
Robią to ci sami, nad którymi niedawno litowano się, że nie chce się ich wpuszczać do Europy. No to się odwdzięczają. Ci, których wpuszczono i zapewniony im byt. Są wściekli, bo przecież w tej Afryce obiecywano im, że tu będą mieli tyle kobiet, ile zechcą, a tu kicha, panie…
W Holandii po tym meczu są podobne problemy i też już zaczynają rozrabiać, nie tylko Marokańczycy…
Czas na danie główne dzisiejszego dnia.
Hiszpania-Niemcy.
Do boju España
A za chwileczkę pierwszy hit tych mistrzostw, Hiszpania - Niemcy.
Niemcy mają nóż na gardle, mimo porażki Japonii. Hiszpania, wiadomo, światowa czołówka. Ale skreślanie w piłce nożnej Niemców jest mocno ryzykowne. Kto się interesuje futbolem, ten wie.
Jednakowoż, odnoszę wrażenie, że Hiszpania tu wygra. Ale to tylko wrażenie…
Do 20 minuty Hiszpanom tak łatwo nie idzie, jak w poprzednim meczu.
W tym meczu wyraźnie widać, że piłkarze obu krajów, doskonale wiedzą o co chodzi w zmaganiach na boisku.
@Bond007 , Lewandowski spotkał się już z tym kibicem, jest wspólna fotka i prezent w postaci podpisanej koszulki :))
Miłe to bardzo;))