C.d Serwisu sportowego 14. Katar

3:3…
Przespalem ale teraz"po sąsiedzku"podejrzałem i mogę stwierdzić że takiego nagromadzenia frajerskich bramek to juz dawno nie widziałem.

Ale niekoniecznie z I miejsca.
Z II miejsca wpadamy na Francuzów.

Kamerun z Serbią oglądało się przyjemnie, nudów nie było, ale co do bramek, masz rację.

2 polubienia

Z Kamerunem zawsze coś sie dzieje.Kiedyś mięli znacznie lepszych piłkarzy ale teraz też ich stać.
Tyle że to co z Serbami,z innymi juz sie chyba nie uda…

Ja zaś żałuję, że Kamerun Serbii nie pokonał.

Jakoś mi ten Kamerun wbrew pozorom bliższy niż Serbia …

4 polubienia

Mnie także.Wyjątkowo bo Kamerun przegrywający to najczęściej polowanie na kości przeciwnika…
Ale Serbów w ogóle nie lubię.Serbki,zdarza sie.Np. wspaniałe siatkarki.

4 polubienia

A Goran Bregović?

2 polubienia

Kiedyś,bardzo.Ale to było w Bijelo Dugme.Potem średnio choć płyta z Kayah,była jedną z bardzo nielicznych z tamtych lat na naszym rynku,której sluchałem!
A w ogóle to wydawało mi sie że to Bośniak…

2 polubienia

Remis nie da nam pierwszego miejsca tylko jesli Arabia wygra z Meksykiem…A to bedzie brzydki mecz,pełen kartek,fauli a nawet burd.

1 polubienie

Ja to nie wiem gdzie czulabym sie bezpieczniej - ale chyba w Kamerunie :wink:

1 polubienie

A tymczasem kończy się mecz Korea - Ghana i jet ciekawie 2:3, ale mecz przedłużony o 10 minut.

Po 111 minutach wynik bez zmian, Ghana ma 3 punkta.

1 polubienie

Za chwilę Brazylia - Szwajcaria.

No wreszcie Brazylia wymęczyła bramkę…
Ciekawe, ile doliczą…? :shushing_face:

+6.

1:0.

Jeszcze tylko Portugalia - Urugwaj, a potem można iść spać…

Ciekawy dziś dzień na MŚ, dużo bramek, na szczęście wspólnie z kompanami w pracy udało się co nieco zobaczyć :slightly_smiling_face: Szefowa postanowiła nam nie przeszkadzać hehe :star_struck: Takie mecze jak Serbii z Kamerunem czy Korei z Ghaną też są potrzebne. Na partie szachowe między zespołami będzie jeszcze czas w kolejnych fazach turnieju. Trochę nieprzewidywalności, szaleństwa, złamania schematów, chaosu i błędów nie zaszkodzi. A i starcie kultur na trybunach z afrykańskimi szamanami na plus :crazy_face: O to też chodzi, futbol ma łączyć i bawić :smiley:

3 polubienia

Lepiej odpaść z Francją niż z Australią :grin: A Francja - moim zdaniem triumfator tych mistrzostw.

Tylko w przypadku totalnego remisu.Nawet w tzw. fair play czyli ilości kartek.

1 polubienie

Portugalia-Urugwaj 0:0
Gdyby Betancourt zachował trochę zimnej krwi,mielibysmy niespodziankę…
Sredni mecz…Ale nadzieja na ciekawsza druga polowe, jest.

1 polubienie

A jeszcze lepiej nie odpadać… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

O nie!
Zdecydowanie za wcześnie na takie wizje.Tym bardziej ze w meczach “pucharowych”,skończy się luzik i kombinowanie.
Iles mundiali wstecz, Hiszpania szalała w grupie.Komus dowalili “5” a w składzie był Butragueno który strzelił 4 gole…I nic z tego nie wyszło mimo iz pół świata już ich koronowalo!
To samo bylo z Brazylia przynajmniej 3 razy.
Za wcześnie :innocent:

2 polubienia

Brazylia to fakt. W poprzednim meczu któryś z komentatorów przypomniał, że Brazylia na turniejach czaruje w grupie, a jej kłopoty zaczynają się gdy nie idzie, lub muszą odrabiać straty.
Natomiast Francję ciężko będzie pokonać. Siła rażenia z przodu i na skrzydłach będzie robić swoje, a Mbappe wolniej biegać nie będzie. Ale to oczywiscie futbol i faworyci nie zawsze wygrywają.
Ooo a tu brameczka dla Portugalii. Ronaldo musnął włosami :joy:

3 polubienia

Włosami? No nie wiem…może żelem? Jakieś powiększenie by się przydało :star_struck:

5 polubień

“W oficjalnym protokole meczowym zmieniono strzelca gola - Cristiano Ronaldo jednak nie dotknął piłki, więc trafienie zapisano Bruno Fernandesowi” :wink:

2 polubienia