Cała Polska truje rzeki

Okazuje się , że hejt na Trzaskowskiego za “spuszczanie gówien” do Wisły dotyczy znacznie większej populacji. Ponad 80% rzek kwalifikowanych jest jako mające złą jakość wody. To co, trzeba odwołać 80% Polaków z funkcji Polaka? I wprowadzić na ich miejsce komisarzy?

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,174372,26260691,scieki-w-wisle-to-jeszcze-nic-w-ponad-90-proc-badanych-polskich.html#s=BoxMMt1
obraz

5 polubień

Wiedziałem że polska to kraina gównem płynąca.

4 polubienia

Przeciez to typowa propaganda.

1 polubienie

Że cała Polska truje rzeki. (?)

Nie, ze jedynymi, ktorzy wiedza jak uszczesliwic SUWERENA jest Zjednoczona Prawica

1 polubienie

Skoro tak, to faktycznie Trzaskowski jest spoko gość a gówno niech sobie dalej do Wisły płynie. :crazy_face:

1 polubienie

To nieprawda z tymi rzekami.
20 000 ton polskiego goofna dziennie jest oczyszczane i odzyskuje się z niego całą masę cennych substancji, które następnie sprzedaje się koncernom chemicznym a te dodają tego do mydełek kosmetyków jedzonka nawozów :crazy_face:

A tak poważnie, dziś w pracy rozmawiałem z kolegami z działów budowlanych, którzy akurat w temacie technologii warszawskiego rurociągu są zorientowani i nie wnikając w niuanse techniczne, niestety wychodzi na to, że coś takiego we współczesnych czasach powstać nie powinno. Oczywiście Prezydent Trzaskowski nie ponosi za taki stan rzeczy odpowiedzialności, ale taki jest obecnie układ polityczny w Polsce, że zbiera cięgi za rażące uchybienia poprzedników.

1 polubienie

Ale ja poważnie pisze

średnia objętość polskich wód lądowych wynosi 50 km sześciennych.

Poprzednicy RT w osobie śp. Lecha K. zrezygnowali z budowy oczyszczalni na lewym brzegu Wisły, tylko wymyślili, że te ścieki będa pompowane pod dnem Wisły na drugi brzeg do istniejącej oczyszczalni Czajka. Żeby było taniej…

2 polubienia

Nie chce wam tu wyliczać ale robimy o wiele zbyt mało kupy aby na dłuższy czas zmienić jakość wody

Aby w ciągu jednego dnia zapełnić wszystkie nasze rzeki i jeziora kupami musielibyśmy defekować 10 milionów razy szybciej

Będę więc spekulował, że za zły stan polskich rzek odpowiada co innego niż kupa

Nieprawda. Jest gooowno jest zbierane i wysyłane na Woronicza 17 w W-wie i nadawane przez fale elektromagnetyczne do odbiorników TV.

4 polubienia

Podobno prezes ma osobne ujęcie wody. Z Jarosławia. Czysta woda w kranie. Instalację ufundowała fundację ojca dyrektora.

4 polubienia

W koncu skad maja surowce brac? Z ksiezyca?
A tak sie reklamuje ekologiczne jedzenie podlewane gnojowka…

2 polubienia

Na tej samej zasadzie najbardziej trujące są jaja z wolnego wybiegu. Niby “ekologiczne” ale jak weźmiemy pod uwagę czym chłopi palą w piecach, i że to wszystko ląduje potem na ziemi po której chodzą i dziobią kury, to… lepiej nie mówić!

2 polubienia

Ja nie wiem skąd mają brać surowce.
Ja się zastanawiam dlaczego mi nie płacą za robienie kupy tylko odwrotnie

2 polubienia

W końcu jako dostarczyciel surowca powinienem dostać jakąś zapłatę.
A tak płacę im dwa razy co najmniej za to samo