Co jadacie na śniadanie?

Czasem warto. Wlasnie uswiadomilam sobie uplyw czasu.
To juz 6 lat jak się forum kręci?
Rano herbata i herbatnik, a jak się dobudze to co na drodze to nieprzyjaciel. Choc z wedzonego bekonu do sadzonych jajek sie przerzucilam na surowy, bo z solą muszę ostrożnie.
Ale odstawienie jej nadmiaru pozwala odkryc, ze to co jemy ma calkiem fajny smak.

1 polubienie

A ja do śniadania 3 tabletki codziennie. Dwie kardiologiczne, jedna urologiczna.

2 polubienia

A ja na śniadanko 8 tabletek i kawę z mleczkiem. I wystarczy. Czuję się zupełnie najedzona. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 polubienia

No ja to zanim cos zjem tabletka na schorowany żołądek. Ostatnie dwa lata nerwówki się zemściły poczatkami wrzodów żołądka.
Ale ponoć jest to wyleczalne.

Nie wiem co to za"podtemat" ale…ja jedna.Codziennie ok. godz. 18, atoris
A poza tym,ajk widać,śniadania są niepopularne…
Kiedy to się zmieniło,nie wiem…
Pewnie tzw.“wyborcy” nie trzymają zwieraczy

Zazwyczaj dwie kanapki z chlebem i jedna z bułką, a potem kawa.

1 polubienie

???Sorry ale…Co to jest,"kanapka z bułką "?:upside_down_face:

Więc ja 2 tabletki obowiązkowo magnez bo tak lepiej i herbata z miodem oraz kanapki. 2x w tyg zamiast kanapek jajecznica.

to na czym jest kanapka. Dla kolegi kanapka czy chleb czy bułka to to samo.

1 polubienie

Nie z chlebem.

Ja jeszcze w miesiącach zimowych zażywam witaminę D3.

1 polubienie

Śniadania są podstawą żywienia. Brak śniadań jest dość mocno odczuwalny

2 polubienia

D3 też brałem ale okazało się że nie powinienem.

Dlaczego?

I tu się panie kochany,zgadzam z Tobą jak chyba nigdy :innocent:Nie wyobrażam sobie normalnego życia,bez śniadania.Reszta może sobie"nie być".Ale poranna celebra,zapachy,spokój,smaki… :smiling_face:
Ot,esencja dnia!

Ja to sie najpierw musze dobudzic i zglodniec. Tak, ze najpierw herbata z herbatnikiem i prysznic. :laughing:

Hmmm…Ja to chyba dziwak jakiś jestem bo prysznic to przed snem!Na ogół…
Nie wyobrażam sobie jak można iść do łóżka,nie umywszy nóg czy zębów.To jest dla mnie absolutne MINIMUM!

Zeby to obowiazkowo. Ale mnie prysznic rozbudza, a i tak mam problemy z zasypianiem. Owszem splukac pot czy pyl znojnego dnia nie zaszkodzi, ale ablucje dokladniejsze to rano.
Ma to swoje wady, bo posciel czesciej trzeba zmieniac :sweat_smile:

1 polubienie

Jurek myję jajka bo tyle uważam że oki i idę na śniadanie.

1 polubienie