lekceważąc wielką rozmaitość zdrowych, pożywnych, słodkich owoców, czy właśnie odżywiać się nimi? Chyba wszyscy wiemy, że cukier z buraków cukrowych nazywa się białą śmiercią, bo jest bardzo niezdrowy. Podobnie bardzo niezdrowe są alkohole, wytwarzane ze słodkich, pożywnych owoców, zwłaszcza winogron…
1931.
Melchior Wańkowicz.
ponoc najlepiej wycenione dwa slowa na swiecie?
przynajmniej na owczesne czasy?
Zgadza się. A wymyślił je Wańkowicz. Zresztą chodziły jeszcze w latach gomułkowskich.
to, ze Wankowicz to wiadomo, 5000 owczesnych zlotowek to byla kupa szmalu…
co prawda przeliczenie wartosci nabywczej to zadanie z gatunku kwadratury koła, ale dobrze ponad 100 pensji robotnika wykwalifikowanego to bylo.
A co z witaminą B12 która jest niezbędna do funkcjonowania organizmu, a której w owocach nie uraczysz.
Nie mów że nie, bo niestety sama muszę ją uzupełniać, inaczej nie mogłabym robić nic, tylko leżeć i pachnieć i mieć globusa.
Od fizjologii nie uciekniesz, chyba że po śmierci.
Wiesz harmonik, powiedz jak się nie napić wina, gdy się ciebie czyta?
Azrekowie - w zasadzie stosujacy diete wege sprawe rozwiazali -
huitlacoche to nie jest zadna zaraza a rodzaj grzyba (jednego z nielicznych rozwijajacych sie na zywym organizmie - w tym przypadku kukurydzy) bedacy naturalnym zrodlem witaminy B12.
chociaz biorac pod uwage cywilizacje prekolumbijskie to jak zwykle bylo dla kasty rzadzacych?
obecnie bardzo ceniony, czesto nazywany trufla meksykanska - owszem smaczny, ale trufli wystarczy odrobina, a tego trzeba sypnac hojna garscia. tradycyjnie jada sie podgrzane na rodzaju kamionkowej patelni zwanej comal.
kuchnie meksykanska lubie, nie cierpie jej amerykanskiej wersji tex-mex.
Pewnie kosztuje też nieźle
Ludzie mają nieatrakcyjne, pełne znoju i stresów życie, więc dlatego piją niezdrowe alkohole, aby uciekać od takiego nieatrakcyjnego życia…
Widziałaś jakieś harmonijne stworzenia, wśród których jedne mówią drugim, że są im niezbędne jakieś tabletki kupowane w aptekach?
Nie, ale czasem umierają…
Moje życie uważam za atrakcyjne, a wino czasem dodaje atrakcyjności.
Dużo ludzi uważa podobnie do Ciebie, ale życie gatunku ludzkiego jest bardzo nieharmonijne, patologiczne, więc źle to się dla niego musi skończyć, bo inaczej świat i DSHN nie miałyby sensu, a widać go wszędzie wokoło, i ten czas nadchodzi szybko…
roznie - 27 do 35 euro za kg.
z wysyłką. ja tego az tak bardzo nie lubie, zeby na kilogramy kupowac, poza tym jestem wszystkozerna i akurat mikroelementy czy witaminy w tabletkach mnie nie przerazaja.
Może jest patologiczne i nieharmonijne, ale twoje też jest…bo nobody is perfect, nawet natura.
Tabletki tańsze
Ja nie jem mięsa, czas m ryby ale nawet gdy jadłam musiałam czasem uzupełniać B12 lub żelazo, bo mam wrodzona skłonność do anemii. Poza tym B12 jest dobra na połączenia nerwowe i zaleca się w chorobach neurologicznych np. miewam rwy kulszowe, a także w chorobach Alzheimera i Parkinsona a ja jestem genetycznie obciążona.
Odkręcić to, do czego od dziecka zostaliśmy nieharmonijnie, patologicznie zakręceni niewłaściwym odżywianiem, nie jest zbyt lekkie, ale powinniśmy trzymać się tej drogi i kroczyć nią. Jedzenie pomordowanych, a harmonijnych ryb, też jest nieharmonijne, niewłaściwe, patologiczne…
Oczywiście ale jedzenie samych słodkich owoców też zdrowia nie da.