Co sądzicie i co możecie powiedzieć na temat ostatniej wielkiej powodzi w Europie Zachodniej?

ee tam, koniec swiata to swieto ruchome…

1 polubienie

Czy mi się wydaje czy jeszcze 5 lat to co się dzieje nikomu nie mieściłoby się w głowie ? W sensie mam na myśli skalę tego wszystkiego :confused:

A tutaj inaczej pokazana sytuacja w Krakowie :confused:

Wstawiam póki mogę bo za 51 dni TVN chyba przestanie istnieć lub nie wiadomo co z nimi będzie :confused:

nie sadze, po prostu wiecej sie o tym pisze. i jescze wiecej legend miejskich, hejtu i spamowania - jakbys tak odcisnal wode to moze garstka rzeczowej informacji by zostala.
a tak mnozy sie to z szybkoscia swiatla i w postepie geometrycznym (w sensie doslowynym - swiatlowody - tez)

1 polubienie

A tutaj ciąg dalszy pogarszania relacji polsko-amerykańskich :confused:

A tymczasem na Białorusi się pogarsza :confused:

A tym czasem Białoruś prowadzi wojnę hybrydową wymierzoną w Litwę i Polskę przy cichym wsparciu Moskwy

PS. Wiem, że w kurwizji też o tym mówią :confused:

To tak a propos tego, że musimy pogłębiać współpracę z Niemcami i Francją i w ogóle NATO …

Lukaszenka robi to co mu Putin kaze.

1 polubienie

Niestety jego pozycja słabnie, ale i tak częściowo jest to osobista zemsta za to, że pomagali próbować go obalić :confused:

Sadzac po tym, z jaka obstawa pokazuje sie Lukaszenka publicznie to moze nie tyle jego pozycja slabnie co rzadzi metoda terroru panstwowego.
Wspieranego doswiaczeniem KGB. Ale jak kts sadzi, ze uapadek Lukaszenki cos zmeni?
Bedzie natepny. Przyklad Kuby (ten widoczny, ale inne kraje Ameryki Lavinskiej nie sa od tego wolne - chocby Wenezuela czy Nikaragua) i poczynan ruskich na Bliskim Wschodzie pokazuje, ze polityka wspierania lokalnych dyktatorow to stala zagrywka, pamietajaca jeszcze czasy caratu. Udoskonalona w ZSRR.

1 polubienie

To co piszesz to dla tych, którzy nie wiedzą po co jest trójpodział władzy. A dla niedowiarków niewierzących w globalne ocieplenie polecam to :confused:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/pozary-w-grecji-i-turcji-polska-wyslala-pomoc,1073098.html

PS. Przypominam, że Korwin lubi ciepło XD

Koleś kompletnie nie rozumiał problemu lub publicznie nie chciał rozumieć …

A chyba nie muszę przypominać co napisane jest w Apokalipsie św. Jana :confused:

Nadejdą wielkie kataklizmy i ludzie będą niszczyć planetę …

A co ma trojpodzial wladzy do pozarow we wschodniej czesci Morza Srodziemnego i na Balkanach? Cz Kalifornii, a nie tak dawno Australii?
Trojpodzial wladzy jest swego rodzaju dogmatem - konstruktem, ktory w teorii powinien doprowadzic do zrownowazenia wplywow roznych osrodkow wladzy - politycznych i ekonomicznych.

Niestety sa to czesto tylko pobozne zyczenia - duza czesc dyktatur ukrywa sie za fasada tegoż, tworzac marionetkowy rząd, parlament i sadownictwo podporządkowane jednemu centrum władzy. Jednoosobowemu lub niewielkiej grupie.
Locke, a nieco pozniej Monteskiusz profilaktycznie nie brali pod uwage sacrum czyli wladzy czwartej (religii). Obecnie do bycia ta czwarta uzurpują sobie byc tzw. media, czyli w wiekszosci stado pismakow i propagandystow do wynajecia.

1 polubienie

Napisałem, że to co Ty pisałaś wcześniej odnosi się do tego :wink:

W Kolorado też ponoć susza była lub nadal jest. Tak słyszałem, ale oglądałem kurwizję ( :open_mouth: ) więc nie wiem ile w tym prawdy :confused:

Podsumowanie sytuacji na Białorusi :confused:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/bialorus-mija-rok-od-sfalszowanych-wyborow,1073362.html

A co do zmian klimatycznych to ostatni raport ONZ stwierdza, że zachodzą one szybciej niż przypuszczali naukowcy :confused:

ONZ rozne rzeczy stwierdza.
I na kolejnej rezolucji sie konczy.

1 polubienie

A tymczasem w kancelarii Dudusia wszystko po staremu. Nóż się otwiera w kieszeni…
https://next.gazeta.pl/next/7,172392,27422871,denializm-klimatyczny-doradcy-dudy-nie-naukowcy-nie-spieraja.html

1 polubienie

Mnie tam najbardziej obok wyciania polskich lasów przeraża fakt, że nie próbujemy odejść od węgla :confused:

Coś tam się niby mówi, ale i faktycznie w tym kierunku działamy ?

Wyrok TSUE, a w Turowie nie chcą zamknąć kopalni :confused:

1 polubienie