Ot problem. Bialy czlowiek zasiedlajacy przyszłe ziemie zobiecane byl chciwy.
I do tego bialy ( kaukaski) plus majacy na bakier z jakimkolwiek prawodawstwem ?
Buuu
Wiem. Ale tylko nagły telefon przerwał mi pisanie komentarza i niedokończonego niechcąco puściłem w obieg. A później o tym zapomniałem. Teraz dopisuję.
Otóż, ruskie sołdaty już dawno by się z Ukrainy wycofały, ale ich Ukraińcy nie chcą wypuścić i walczą bohatersko odcinając im drogę powrotu.
@birbant przyzwyczaj się
Smartfon to fajnie kieszonkowe narzedzie. Da sie skoordynować z tv smart , dziala na kilku warstwach. To jest przewaga aplikacji.
Ty rzadzisz tym swiatem, nie dostawca
Napisałem, że wielu ludziom, a nie, że wszystkim.
Dobra, ja przechodzę na odwyk.
Kto mi zabroni żyć miedzy Polska Hiszpanią i miec w podogoniu czym mam się chwalić
Powoli wchodzimy w fantastyczne paradoksy wojny.
Czasami trudno pojąć, kto zaczął tą wojnę.
Nie kombinuj
Uktaina powinna kontrolowac atomówkę
Wiem, ale gdyby każdy kraj chciał granic z dowolnego okresu, to mielibyśmy kolejną wojnę światową. A może i będziemy mieli? Ruski też nie zadowolą się samą Ukraina
Tu problem
Ẁojny swiatowe to starcia totalitaryzmów. Zbrojeniowych i ideologicznych
Masz problemy? Bo ja dobrą pamięć.
1 lipca 2014 swiat przełknął
Ludobojstwo od 24 lutego 2022.
No jak jest ludobójstwo, no to faktycznie kiepska sprawa. Zwłaszcza w Buczy Rosjanie się tym dokonaniem wsławili.
Tak szybko jak się świat oburzył, tak szybko zapomniał, a zleceniodawca ludobójstwa zamiast gnić w więzieniu lub siedzieć schowany w kryjówce, jest traktowany jako partner do dyskusji. To ohydne.
W tym świecie jakoś mało kto walczy o dobre wartości, liczy się power, biznes, etc. Mimo, że takie wydarzenia prosto prowadzą do winowajcy, to jednak nie ma chętnych do jego skazania. Czy kiedyś było inaczej, pewnie było bo nie było internetu i szybkiej wymiany informacji.
Nie było inaczej. Od zarania ludzkości zawsze to samo. Historia i dzieje ludzkości mówią same za siebie. Historia jest świetną nauczycielką, tylko, że zbyt mało dobrych uczniów. Myślę nawet, że mimo tej całej zadymy dziś jest spora poprawa w stosunku do tego co już za nami.
Kilka dekad bez wojny nie wzięło się z niczego w Europie. Obrana droga ma właściwy kierunek, tylko, że Europa to, niestety nie cały świat.
Wszystkie państwa na świecie powstawały na krwi i cierpieniu zwykłych ludzi. Wszystkie, bez wyjątku.
Radosław Sikorski w Waszyngtonie rozmawiał z Waltzem i chyba z Trumpem
Generał Kellogg z wizytą w Kijowie. Podobno podniosło to Zełeńskiego na duchu
Ziobro krzyczy o kuli w łeb Tuskowi z powodu utraty imunitetu. I groził mu że ten pójdzie siedzieć
Tusk wzywa do porozumienia z opozycją w związku ze zmieniającą się sytuacją geopolityczną
Ale opozycja nic sobie z tego nie robi
Ryszard Wilk - poseł z konferencji pijany przyszedł do Sejmu
Przyznał że ma chorobę alkoholową. Znaczy się jest alkoholikiem