To nie tak, ze wiz w ogole nie dawano.
Pytanie komu? I na jakiej podstawie?
Nic ciekawego od 3 dni
Zełeński spotkał się z Trumpem
Trump powiedział że ma dobre relacje z Putinem i że zakończy to szybko
Zełeński na to że ma nadzieję że on ma lepsze relacje z Trumpem niż Putin
A Trump na to że rozumie to ale do tanga trzeba dwojga
Jak to nic ciekawego?
Afera w Meksyku
Wynika to z wczesniejszego konfliktu
https://wyborcza.pl/7,75399,28098876,prezydent-meksyku-chce-zrobic-przerwe-w-stosunkach-z-hiszpania.html
Nie przejmuj sie, ze to tylko wersje podstawowe, te premium to na wierszowke dla pismaków.
Faktem jest, ze Meksyk nie za bardzo przyjazni się z UE, bo sa zbyt zależni od USA.
Wiec kazdy pretekst dobry.
Nie liczac coraz gorszej sytuacji na Bliskim Wschodzie, gdzie Izrael wyraznie dąży do umiedzynarodowienia konfliktu palestynskiego
Biedny ten Liban, a taki piekny kraj to był…
Marcin Romanowski może zostać pozbawiony euroimunitetu
Moze nie musi. Pewnie będzie.
Mark Rutte zastępuje Jensa Stoltenberga
przeciez to bylo wiadomo od miesiecy - takich stanowisk nie przejmuje sie z dnie na dzien.
Marcin Romanowski stracił euroimunitet
No to będzie oglądał swiat w kratkę.
Jeśli teraz straci immunitet jakiś poseł do PE ( bo ten dotyczyl Zgromadzenia Parlamentarnego - czyli organu przedstawicielskiego parlamentów krajowych) to można liczyc sie z wykupem pampersów dla dorosłych, bo nikt nie bedzie nietykalny.
Aresztowano Janusza Palikota za wielomilionowe oszustwa.
Przypominacie sobie by poprzednia władza aresztowała kogoś związanego z PiS? Wszystkie doniesienia prokuratura umarzała.
Wlasnie czytalam, ze nosil wilk, przepraszam Pali(kot) razy kilka?
Jak zwykle.
Tylko obłuda osiąga coraz to nowe wymiary.
“-My Irańczycy nie chcemy być przyczyną niestabilności na Bliskim Wschodzie!Konsekwencje tego mogą być nieodwracalne…”-powiedział prezydent Iranu,M.Pezeszkian.
A powiedział to zaraz po wystrzeleniu w strone Izraela,ok. 200 rakiet dalekiego i bliskiego zasięgu.
I wieloletnim zbrojeniu i finansowaniu Hezbollah i Hamas?
Złości mnie polska legenda miejska w kwestii przemarszu wojsk Andersa - wszystkim się zapomina, ze Iran w tym czasie byl pod faktyczną okupacją brtyjsko - sowiecką. Co determinowalo bezpieczenstwo przemarszu. A że nasi zachowywali sie przyzwoicie?
Zresztą dobrze, że matury z historii tam zdawac nie musialam, bo połapać się kto i dlaczego? Bo kiedy? XX wiek w Persji???
Toż to gorzej niz prawie 500 lat rozrób Wizygotów?
A wracajac do tych uroczych panów chalatach i turbanach?
Oj dolewaja tej ropy nafrowej do ognia. Oby im sie te niestrzyżone brody od tego zajęły…
Temat jest żaden lub,jak kto woli,mgliście nakreślony…Ale należą sie tutaj dwie,tzw. najlepsze wypowiedzi.
To pierwszy fragment.Za to Iran mam nadzieję,kiedyś zostanie ukarany.A dochodzi do tego wspomaganie nazistowskiego reżimu putina.
A to druga sprawa,o której już przy innej okazji,pisałem.
Tak wygląda historia Polski wg.sienkiewiczowskich bajek lub innych powieści przygodowych.Plus notoryczne w tym narodzie,wyszukiwanie winnych lub tworzenie teorii spiskowych.
Jest taka scena w filmie.Nie wiem czy mi sie teraz Westerplatte z "Orłem"nie myli ale chodzi o to jak na horyzoncie,pojawiają sie okręty…Polacy wiwatują bo myślą że to Anglicy.Chwilę potem okrety strzelaja i…koniec legendy.
Nie wiem czy ktoś kiedykolwiek wymyślił większą bzdure.Jak Anglicy mieliby sie przedostać [w takim tempie!!!] przez duńskie cieśniny
Pośmiałem się ale równie dobrze,można sie zalamać…
Ta heca z Polakami w Iranie to kolejne kuriozum.Historyczna głupota i zero z geografii.
A co do matury…Nie zawsze wolno było pisać czy mówić co rozum nakazywał.Rozum i wiedza oczywiście.
Mark Rutte - nowy sekretarz generalny NATO z wizytą w Kijowie
A gdzie mial pojechać?
Do Tel- aviv?
Wiadomo że nie do Izraela. W sumie nic w tym dziwnego ale odnotowałem
To, że dogląda “włosci” to dobrze, bo nic nie zastapi bezposredniej obserwacji
A z Ukrainą tak prosto nie jest.
Wojna trwa od lat, bo trzeba wziac pod uwage Donbas i aneksje Krymu, ludzie się wykrwawiają, nie zanosi sie na jakiś przełom.
A swiat tez w miejscu nie stoi. Izrael wzial się za ostral ruskich baz w Syrii.
Nie jest to pierwszy raz, bo od 2018 kilka takich ataków było, ale w obecnej sytuacji ?