Palikota kojarzę z Ruchu Palikota
Tak, ale najpierw był w PO, potem założył swój Ruch.
A on sie jeszcze gdzieś z tym eks ksiedzem Kotlinskim od Faktow i Mitow po Sejmie nie prowadzał? A potem ze Zjednoczoną Lewicą?
Wygląda, że w biznesie tez mu nie wyszlo?
Na prezydenta startował w 2015. DOstał jakies 1,5% głosów
Jakoś niespecjalnie mnie ten czlowiek interesował, zreszta juz od dawna w Polsce nie mieszkalam, a te jego wczesniejsze pomysły na gazowane wina to była trucizna…
Że wtedy Sanepid go za próbę eksterminacji rodakow nie zamknął?
Trochę poczytałam o nim. Czyli zdradził PO.
Każdy ma prawo zmienić zdanie, poglądy, ale jeśli robi to poseł, to powinien zdać mandat. Oczywiście dotyczy to wszystkich posłów.
Ha ,ha, to połowa posłów by w Sejmie została.
Bez większej straty dla rzeczywistosci.
Tylko czy po nich przyszli by lepsi?
@gra do Czarneckiego to mu duzo brakuje, a osobnik ów zatrzymany z halasem dalej buja się na wolnosci?
A co do zmiennosci poglądów i partii? Jo jest chyba akademickim przykladem polityka uznajacego jedynie jednoosobową partie ustawwania wlasnej d*** tam gdzie miękko i ciepło.
Trudno. Ale jest też wyjście: poseł z partii X odchodzi, zdaje mandat, a do sejmu wchodzi pierwszy rezerwowy a partii X. Ilość posłów się zgadza, układ “sił” zachowany. A najlepiej przed wstąpieniem do partii, a tym bardziej przed kandydowaniem, grubo się zastanowić.
Tego nie wie nikt. Ale wyborcy nie czuliby się oszukani!
Przy obecnej ordynacji wyborczej mogą zdarzać się różne cuda. Nie byłoby problemu, gdyby były okręgi jednomandatowe. Wyborcy, większością głosów mogliby odwołać niepokornego posła, teraz to jest niemożliwe.
Areszt tymczasowy dla Palikota. 8 zarzutów dla Janusza Palikota
A tymczasem źle sie dzieje w panstwie ukraińskim…
A w duńskim?
Na razie to jeden generał dziś wypowiedział coś niepokojącego na temat duńskiego
Nie wiem, w tym roku zdaje się królową na króla zamienili?
“Sześciu oficerów Korei Północnej zginęło w obwodzie donieckim podczas ukraińskiego ataku rakietowego na okupowanym terytorium. Żołnierze Pjongjangu przybyli do Ukrainy na spotkanie ze swoimi rosyjskimi odpowiednikami. Krótko przed ostrzałem brali udział w szkoleniu wojskowym.” ojoj…
No coz, przynajmniej przed śmiercią nie mieli problemów z jedzeniem?
Kim wysyła nie tylko oficerów, zwyklych żołnierzy też. Do prac wspomagajacych, na froncie jeszcze nie walczą. I to podobno jadą do ruskich w nagrodę?
A ładnie to tak, bez zaproszenia narodu, na którego ziemie się przybywa?
Palikot ma 2 miesiące aresztu
Nastepny co przed szereg generalski wyskoczyl. Dla takich to nalezaloby tabory razem z nim przeniesc na front, a żołnierzy do garchkuni, bo to przegryw.
Szabelką potrząsa?
Ruszy kilkanaście milionów Chińczyków i będzie w Euroazji pozamiatane od Władywostoku po Lizbonę.
Tylko skosnoocy nie lubią spbie rąk brudzić…