Ruskim wynajem wlasciciel wypowiedział tuz przed wojną ukraińską. Ze wzgledu na zachowanie i syf.
Ja mam o rzut beretem enklawe angielska, zagladam tam czasem, bo jedyne miejsce gdzie można porządną czarną herbatę kupić i wyspiarskiego świeżego piwa z beczulki sie napić.
Ale tam to raczej emerycka klasa średnia zamieszkuje, czasem rodziny dojeżdżają, więc atmosfera cywilizowana. Sama miejscowosc powstała na wzgorzu jakies 50 lat temu.
Podobno w tym roku latem awantura była bo w Elche rozgonili cygansko murzynskie obozowisko. Parę osób zamkneli za narkotyki i odzyskano delikatnie mowiac obsrany, teren miejski. I sporo fantów, które nie zaginęły, a wlasciciela zmieniły. Na szczescie do mojej wiochy ta szarancza nie dotarła.
Ma tam powstac skatepark i jakis pawilon sportowy z funkcją przytuliska w razie klęski żywiołowej. (zresztą tak tu sie buduje, w covidzie hale wystawowe i sportowe w pierwszej fazie zamieniono na noclegownie i “szczepionkodromy”)
Moja wiocha też cos podejrzanie w kierunku kurortu zaczyna dryfowac? Na szczęście otoczona jest terenami “o szczegolnej wartosci ekologicznej”, więc kołchozy typu hotel na setki pokoi nie grożą…
A nie mówiłam o bawełnie bojowej? Mówiłam, to sobie poczytajcie. I skąd ja to wiedziałam? Był news niedawno, ale tak się przejęłam, że nie zapisałam linku.
“Bawili” oj bawili. Ale nie przy pacyfikacji gett.
Na osobisty rozkaz Hitlera, a to opis tylko jednego miejsca, nie chce mi sie szukać, ale czatgpt podaje ok. 16500 takich egzekucji. Nie liczac wymyslniejszych jak struna fortepianowa czy hak
Tak mi sie skojarzylo…
Wczoraj ogladalam ni to dokument ni reportaż o karze śmierci - obawiam się, ze niektórzy “eksperci” probowali dzicz usprawiedliwiac?.
Bronili islamskiej.
Kwestia dekapitacji jako takiej padła w kontekscie “historycznym”.
Taki jeden to nawet usilowal to wytlumaczyc “natura czlowieka, ze obciac głowę humanitarniej ?”
Moge tu przywołać wspomnienie z czasów gdy byłem w Milton Keynes.Miejscowa mafia taksówkowa,operujaca tuż koło National Express,w chwilach przerwy, jak to oni [Pakistance w 90%] zabawiała się smartfonami.Jeden z nich pokazał mi jak zbrodniarze islamscy kopia głowę syryjskiego żołnierza,niczym piłkę…
Jakiś czas wcześniej telewizja tych bandytów,pokazywala spalenie żywcem jordańskiego pilota, zestrzelonego gdzieś w ich zasięgu.Chyba właśnie w Syrii…
Bądźmy więc przygotowani na ciąg dalszy bo to nie jednodniowa burda a realna wojna
Imprezę zrobili.
Mnie to zastanawia, czemu Izrael nie podaje swoich strat, oprócz cywili (jakby tam cywile byli, obowiązek służby wojskowej dotyczy wszystkich żydów, z wyjatkiem Heredim, czyli ultraortodoksow i uczniów wyższych szkół talmudycznch często z nimi powiązanych. Ale chyba się skonczy)
przeciez nie wszystko załatwia użycie dronów czy nalotów?
No, nie do końca - wybierasz konkretną osobę na liście partyjnej, z której programem sie zgadzasz. Co innego, gdyby głosowac tylko na nazwę partii a ta sama potem wybierałaby osoby do Sejmu.
No i poseł wójt Pcimia zeznawał jaki botoks ma w czole i co jeszcze gdzie za wydane milion złotych z karty służbowej przez ostatni rok…Na frędzlu mógł sobie zrobić botoks…a kto wie, czy nie zrobił?
Praktyke rynkowa ma z bazaru w Pcimiu.
A ciekawostka? PiS jakby się finansowo ewakuowal rzez Wegry do Moskwy.
No cóż na dzien dzisiejszy w Europie sa trzy kraje, które zdechną bez putingazu - Węgry, Slowacja i Austria.