Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 7

W zasadzie za te kamizelki z napisem policja i nękanie można by podziałać.
Ale to drugie? Kto to ma zgłosić?
Wyglada, ze “prawdziwi Polacy” potrzebuja swoich męczenników , a polski opieszały wymiar tzw. sprawiedliwosci juz sie postara, zeby ludzie zapomnieli o kontekscie, a pamietali tylko, ze wszystko zawiodlo, a oni nas bronili

2 polubienia

Nie znam szczegółów tej “akcji”. Ale będę miał możliwość zobaczyć to.

2 polubienia

O ile ich wczesniej nie przegonią, bo Tusk z ministem dwojga nazwizk sie cos odgrażali? :rofl:

1 polubienie

Znaleziono ciało Tadeusza Dudy

2 polubienia

Ciekawe, czy ten Duda z tych Dudów?
Bo co Duda, to nieszczęście.

4 polubienia

Mi tam go szkoda, bo sie czlowiek zagubil i ta rodzina z nim zapetlila. Moze jakby mieli wieksza swiadomosc pewnych mechanizmow to by sie probowali dogadac. A tak, nie zyja ludzie, dziecko jest sierota malutkie..ech :frowning: Nawet jak furiat i klusownik byl to zaden czlowiek nie powinien tak sobie nie radzic z emocjami, nikomu nie zycze.
To ja ide spac. :sleeping_face:

1 polubienie

To byla jednostka nie do uratowania.
A szkoda to tylko tych ludzi, ktorych zabił.
I tych, ktorym przez lata pieklo na ziemi robil.
Wcale mi go nie żal.

2 polubienia

Jeżdżę w każdą niedzielę i ostatnio zdarza się stać nawet 6 godzin.

1 polubienie

Żal mi typa. No ale na co liczył?
:pensive_face:

1 polubienie

A jakby tak psikusa zrobic pitunowym kartoflom i zrobic mode na nauke jezyka okupowanego kraju? Tak na zlosc :thinking: Wiem, wiem, nikomu sie nie chce.

1 polubienie

A kogo tu żałować?
Ja to tylko zaluje, ze go zywcem nie dopadli…

2 polubienia

PiS i Konfa robią politykę na “obronie granicy” polsko-niemieckiej

W poniedziałek rozpoczną się kontrolę na granicy z Niemcami oraz Litwą

1 polubienie

W Hiszpanii zmarło ostatnio 480 osób od fali ciepła

Grecja i Turcja mierzą się z pożarami i falami ciepła

1 polubienie

Sędzina Krystyna Pawłowicz odchodzi z Trybunału Konstytucyjnego. Lekarz orzecznik tak stwierdził i w grudniu odejdzie

Biały Dom potwierdza wstrzymanie broni do Ukrainy. Decyzja ta została podjęta aby interesy Ameryki były na pierwszym miejscu

Europa będzie dostarczać broń. I wydawać 5% PKB na obronność

Niech spier*a

1 polubienie

Burza w szklance wody, ale ludzie to kupują.
Ja sie z polityki wylaczam, bo przestala.m cokolwiek rozumieć. Wszyscy zachowuja się jakby im rozum odjęli
A dla polityka nie ma nic gorzego, jak wyborcy, ktorzy w niego zwątpili.

2 polubienia

400 osob?
Według danych Instytutu Zdrowia im. Karola III, w pierwszej połowie roku odnotowano łącznie 2169 zgonów związanych z ekstremalnymi temperaturami.
Tylko w czerwco 380.
Tylko jak pisalam, nie wszystko bylo efektem bezposredniego udaru cieplnego czy slonecznego.
Czasem zaostrzylo wczesniejsze choroby sercowe, stany rakowe i związane z wiekiem.

1 polubienie

Małe teatralne political fiction na ogórkowe lato. Sztuka ponadczasowa jak się okazuje, z 2003 roku. Ogląda się z niejakim przerażeniem…

Wszystko się może zdarzyć…

2 polubienia

Oj moze na wieczór? Troche dlugie na ten upał.

2 polubienia