Co się jeszcze dzieje w Polsce i na świecie prócz tej... pandemii?

Czy są jakieś normalne informacje jak dawniej, że kogoś zabili, ktoś coś ukradł, kogoś zapuszkowali etc?

5 polubień

Dzieci sie rodza, ludzie umieraja, we Francji Sudanczk z okrzykiem Allah Akbar zabil dwie a ranil 7 osob dwa dni temu.

Wojna w Syrii trwa
W zwiazku z siedzeniem w domu w Hiszpanii zaczyna brakowac… drozdzy.
Ludzie sie wzieli za wlasne wypieki, bo codzienna wyprawa do piekarni jest ryzykowna. Ale to juz zahacza o wirusa. Podobnie jak fakt, ze chcesz czy nie przed skutkami nie uciekniesz. Rosnie pokolenie dzieci, ktore zaczyna wiedziec, ze ma rodzicow :joy::rofl:

6 polubień

W Polsce się dzieje. Straszliwy bajzel w polityce.

6 polubień

Nooo, ja gadam przez telefon, na messengerze, piszę quizy i… staram się nie obżerać!

2 polubienia

Na szubienicę z polityką!!!

Szkoda materiału na tę swołocz. Do szpitali ich, by posługi tam czynili.

2 polubienia

Bede zlosliwa. Do wojska, groby kopac bo sie firmy pogrzebowe nie beda wyrabiac.

2 polubienia

Może być. A tym w tych grobach Duda podziękuje za wybranie go ponownie na największego długopisa w RP.

2 polubienia

BEZ ochrony i ochraniaczy!!!

1 polubienie

Ogolnie to tylko virus i tylko statystyki ile i gdzie.Mi automatycznie wyskakuja aktualizacje.Az tu wczoraj chyba,wiadomosc dnia “Rozenek z przetluszczonymi wlosami”.Normalnie prawie padlam,kogo to go h.ja obchodzi.

7 polubień

a co maja pisac? o glosowaniu w maju?

2 polubienia

A co z uchodzcami?bo jakos nie jestem w temacie.Wczesniej to chyba codziennie krolowalo.

2 polubienia

Eee tam, zmienił się temat zastępczy!

2 polubienia

@okonek Chleb własny robię od dwóch lat, ale przez tę pandemię zacznę uprawę własnych warzyw w doniczce na balkonie.

4 polubienia

dla mnie wyjscie po chleb to jedyna szansa spacerku - tu pusciutko, wiec raczej bezpiecznie wyjsc do sklepu.
wiec piec nie bede.
a co do warzyw? nie ma problemu. moze byc jak sie kwarantanna utrzyma - bo brakuje rak do pracy w polu.
juz kombinuja ukryta forme abolicji dla nielegalnych - ze jak sie ujawnia to dostana miejsce do spania w ludzkich warunkach, prace przy zbiorach i mozliwosc uregulowania sytuacji. a tym co poszli przez koronke na bezrobocie, a mieszkaja tak, ze do pracy w rolnictwie dojechac moga zasilku zabierac nie beda jesli podejma taka prace.

1 polubienie

Ananas siedzi w puszce… Ubił śmietanę:)

1 polubienie

Dawno nie było takiej dominacji 1 tematu na całym świecie. Chyba tylko w korei północnej, na białorusi i afryce temat wirusa nie jest dominujący.

2 polubienia

juz sie u mnie konczy - poitycy zaczynaja sie od nowa klocic.
czyli wraca stare.
a konca epidemii jeszcze nie widac - ale igrzyska po swietach pewnie beda od nowa.
rzad nalapal punktow, bo sie poprawilo. zluzowal w kwestii nielegalnych (ktos musi te plony zebrac, a ja jestem dobrej mysli - wielu ludzi te wedke w postaci tymczasowego zezwolenia na prace i mozliwosc rozejrzenia sie po Hiszpanii z innego poziomu wykorzysta. a rece do pracy beda potrzebne, co tu duzo mowic - spoleczenstwo hiszpanskie sie starzeje.
zreszta wiekszosc nielegalnych to czarni mieszkancy Afryki ponizej Magrebu - jak trzeba to potrafia pracowac.

1 polubienie

Normalna jest taka że UE ukaże Polskę finansowo za brak opieki nad chorymi i brakiem personelu / likwidacją szpitali, oddziałów itd. dla nich na rzecz silnego skupienia się tylko na koronowirusie, bo na innych chorych i personel Unia kasę dała, której jednak Polska nie zwróci / kilka miliardów złotych /

1 polubienie

A zioła też :kissing: