Co się jeszcze dzieje w Polsce i na świecie prócz tej... pandemii?

Przedwczoraj w Bedford,2 pakistancow oraz jeden obywatel Gambii,napadlo na staruszke w Hitchin.Opluli i ukradli torebke…Gdy nadjechal autobus,smiali sie ze"szybciej zdechnie" :slightly_frowning_face: :rage:
Policja…ochraniała :rage:
Ale to nie Francja i zmasowany atak na to scierwo,przyniósl skutek.Z tego co odczytalem z kolegi telefonu,ponad 100 osob z Luton i okolic,doprowadzilo do zamkniecia tych scoorvieli oraz do procesu ktorego szczegóły,najwczesniej w czwartek.
Cóz…Dzien jak codzien,mozna powiedziec.We Francji zamordowano kolejnych ludzi ale coorvy stojace za informacjami ze swiata,klamia dalej i to bez wzgledu na polityke dorazną :rage:
Allah nurvaa smieciu akbasr.Jak cie znajde szmata to zabije na miejscu!Pasuje ci to koorvo islamsko!?
Of

2 polubienia

w Hiszpanii to moze i polityczna poprawnosc - niby to tez ludzie, ale tak naprawde to wielu marzy o przywroceniu tradycyjnego prawa proby swinskiej kielbasy i kaszanki - jak nie zjesz tos nie nasz…
Katalonia dlugi czas “importowala”, niektore miasteczka to wygladaly jak zywcem wyciete z Afryki Polnocnej. przynajmnie jesli chodzi o mieszkancow. z prostej przyczyny - brakowalo rak do pracy, odmawiali zezwolen imigrantom z Ameryki, bo ci posluguja sie castellano czyli hiszpanskim a nie catalan - wojujacy nacjonalisci…
a teraz placz i zgrzytanie zebow - nie dosc, ze to towarzystwo slowo higiena to moze slyszalo. to maja wylegarnie terroryzmu, wylozona sluzbe zdrowia i szkolnictwo podstawowe (tu po czesci utrzymywana jest z podatkow lokalnych, a wiadomo jeden pracuje za grosze - musi, bo inaczej rezydencje straci - a rodzinka liczna, korzysta z dobrodziejstw cywilizacji).
a teraz przy pandemii opanowac kwarantanny nie moga, kasy na wszystko brakuje. ja sie nie dziwie, ze nazywaja ich polacos (od stulecia jak nie wiecej, czemu nie wiadomo) - boso, ale w ostogach?

2 polubienia

Kategoria: Rozrywka i imprezy.

Nietypowe poczucie humoru. :rofl:

5 polubień

W Polsce ta sytuacja z koronerem na pewno potrwa do połowy maja - miałam tel. Potwierdzone przez medyka.

1 polubienie

No to ja zaraz se umyje okna na wiosnę. Tak już mi odwala to siedzenie w domu… :grinning:

3 polubienia

Ło matko teraz tak patrze co tam się ustawiło… niechaj zostanie.

2 polubienia

Nie na wiosnę, ino na święta. Nie będę cię demotywować więc nic już nie napiszę :smiley:

1 polubienie

Oby! Ale nie wierzę!

ja nie za bardzo w to wierze.
to potrwa dluzej niz do maja. w maju to moze byc w Polsce szczyt zachorowan i awantura o pierwsze komunie.

4 polubienia

ja nie lubie myc okien, szkoda ze nie mozna tego wirtualnie jak sie nudzisz :wink:

3 polubienia

Ktoś wpadł pod pociąg… (jeśli to normalne)!

Ależ to CUDOWNA wiadomość! A mój wnuczek śpi w nocy (nieprzerwanie) 8 - 9 godzin!!! Ha, ha ,ha :heart:

2 polubienia

Bo po co???

,Tak, to dane na dzień dzisiejszy, do… “za miesiąc”. Potem kolejne decyzje będą.

A znają polską kaszanke? :slightly_smiling_face:

Córka mi powiedziała, że 500+ przyszło szybciej niż kiedykolwiek wcześniej.
W marcu dostała dwudziestego któregoś, a teraz dostała już następne. Pewnie siedzenie w domach to przyspiesza, bo ludziom może brakować pieniędzy.

Urząd Miasta u nas pozwolił przed świętami rolnikom, którzy mają swoje płody rolne sprzedawać i wyznaczono do tego konkretne miejsce. W okolicznych miejscowościach też pozwalają, bo raz, że marnuje się jedzenie, sprzedawcy nie mają co z nim robić.
Dwa, ludzie chcą kupować, a nie ma gdzie, warzywa to tylko w biedronce teraz.

W lesie ogromna susza.
Takie moje info regionalne. :slightly_smiling_face:

Informacja z kraju, która mnie wczoraj bardzo poruszyła to śmierć Wiktora Batera.

2 polubienia

polskiej nie. ale wyrobow zblizonych do naszej kaszanki - czyli gdzie podstawowym skladnikiem jest krew maja duzo i roznych - najbardziej podobna jest z Burgos - z ryzem zamiast kaszy (nie znaja kaszy, a gryczana jako egzotyk kupisz w sklepie zielarskim), ale sa przerozne wypelniacze - od podsmazonej cebuli po miod z orzeszkami piniowymi (to jadlam na Teneryfie - ponoc ich specjal. Osobliwe) katalonska/walencjanska jest z kawaleczkami sloniny, podawana na goraco z chlebem.
podrobow nie daja, bo zwyczajowo ida na pasztety - a tych tez masz mnostwo - nawet przemyslowych to cos z 10 rodzajow. mie liczac bezmiesnego z oliwek.

2 polubienia

Slinka cieknie ale…Nie znają kaszy???To w ogole mozliwe???

1 polubienie

widac mozliwe…
jakos na produkcje kaszy nie wpadli.

2 polubienia

:smiley: :smiley: :smiley: