Raczej trup to jakis wrak.
Wystepujacy w roznych odmianach miedzy innymi pojazdy.
A stracha na wróble z ziemi nie poderwało? ![]()
Wiadomo, UFO!
Ja się zaraz zdenerwujem no ![]()
Wiem!Jakiegoś liścia wyniosło w powietrze ![]()
NIE: Miś, tratwa, zaopatrzenie, PiSbus, rozwalony spadochroniarz, zbiornik z czymś, wybuch w tle, dron, bocian, żuraw, wilga, airbus, drugi helikopter, pomnik Kaczyńskiego, domek jednorodzinny, pegaz, stary samolot
Raczej trup to jakis wrak.
Wystepujacy w roznych odmianach miedzy innymi pojazdy.
No już okonek właściwie odgadnęła!
Ogromna, wielka podpowiedź, no chyba juz uznam …
okonek już prawie odgadła …
Nie nie, to nie liść. okonek już prawie odgadła …
Jesli pojazd, to raczej jakis solidniejszy jesli wymagal wykorzystania helikoptera. ![]()
Tak, to pojazd. Oto fotografia w całej okazałości. Wszystkim uczestnikom stawiam piwo, choćby się tylko raz odezwał czyli:
okonek, joko, Nunu, elsie, Sheev, Bingola, birbant, collins02 …
Ktoś jeszcze?
Tylko kiedy ja Was spotkam?
okonek dodatkowo jeszcze porządnego drinka w nagrodę …
(A tak już blisko byłem i nie zajarzyłem, że Ty w PL, ja byłem niedaleko)
Teraz fotka:

Następna zabawa w styczniu, jak nie będzie końca świata ![]()
Dziękuję za zabawę.
Jeśli mają być następne zabawy, to warto aby odgadnięcie rozwiązania nie polegało na strzelaniu w ciemno tylko logiczym rozumowaniu. Takie zagadki lubię najbardziej. ![]()
To zdjęcie było kiedyś na moim blogu (rowerowym). Wystarczyło tylko wtedy przeczytać (a ja staram się głupot nie pisać), przypomnieć sobie zdjęcie i by się wygrało …
Nie trzeba więc było tak naprawdę strzelać, jeśli się to i owo czytało.
To jest samochód, który nie utonie, bo w myśl powiedzenia, że co ma wisieć…
Ja juz w Hiszpanii, ale od 15 stycznia znowu w Pl, jak dlugo to nie wiem, zalezy od okolicznosci, ale liczę minimum trzy tygodnie…
Zresztą cos mi się zdaje, ze most powietrzny Alicante Łódź będzie przydatny w najbliższym czasie.
W przyszłym roku będę znów niedaleko Łodzi, wtedy się odezwę, ale raczej wtedy, gdy będzie nieco już cieplej. No jakoś trzeba będzie tego drinka wypłacić … Jak mnie niektórzy znają, nie lubię długów, więc mam nadzieję, że się spotkamy …
Akurat tam wody nie było a trawka prawdziwa …
Nieczęsto się zdarza, że sobie panie idziesz, patrzysz do góry a w powietrzu nie dość, że helikopter to jeszcze wieśwagen!
Wiedziałem ale nie chciało mi się pisać ![]()
Jak wody nie ma, to tym bardziej nie utonie…
![]()
Ty wiesz, tyle co zjesz, a, że pijesz, to dobrze żyjesz… ![]()
Nie dość że diobeł, to jeszcze leniwy … ![]()