Co zrobić, żeby małe dziecko nie gadało non stop?

To tym bardziej, bo jak stara, to pewnie ma protezę i nie zarazisz jej próchnicą :joy:

3 polubienia

Albo uzyj knebla

1 polubienie

Wiele razy tak robilem…Z rozmaitym skutkiem ale…Zawsze byla rodocha po obu stronach :relaxed:

1 polubienie

A nie lepiej zimną wodą polać z kubła? :slight_smile:

2 polubienia

Barbarian!!! :wink:

Jak jest upał, to faktycznie lepiej tą zimną wodą. Ochłodzi się biedulka. :sweat_smile:

1 polubienie

Znasz się. :joy:

1 polubienie

Jak zrobilam pięciolatce wykład na temat kradzieży to od zagorzałej dyskusji doszła do chrapania… Dziecko tez ma swoja wytrzymałość ale i problem do rozwiazania.

3 polubienia

Male dziecko szybko pezestaje byc małe :japanese_ogre::innocent::two_hearts:
Po pierwsze? Nie szkodzić :grinning:

2 polubienia

Wydaje się małe. Dopóki nie spadnie z krzesła…

Pozna sile grawtacji i wrzasku narobi :grinning::two_hearts:

@Nunu Ile lat ma dziecko? Mój syn też lubi gadać.( Znam jeszcze co najmniej 4 mężczyzn, którzy potrafią nawijać bez opamiętania więc to nie jest jakaś typowo kobieca przypadłość: kobiety za to potrafią gadać o 3 wątkach jednocześnie przy okazji omawiając didaskalia :crazy_face: ) Jak zacznie opowiadać co było w jakimś tam odcinku jakieś bajki, to nie potrafi przestać. U mnie pomaga ciastolina, rysowanie i kolorowanie (są różne gazetki z zadaniami i naklejkami) i klocki. Tyle że synów mam dwóch więc jak się nie biją i nie za zaczepiają :upside_down_face: to się zazwyczaj zgodnie bawią.

1 polubienie

@waranzkomodo wylaczenie stacji nadawczo odbiorczej jakimi sa dzieci? Poczekac az sie na zmęczą

Myślę że może jej się spodobać, są różne opcje:

@okonek Moich bardzo trudno zmęczyć, szybko się regenerują…

2 polubienia

@birbant Bo co innego monolog a co innego rozmowa… Czasem ktoś coś mówi bardzo ciekawie i chce się go słuchać i warto, ale jeśli bardzo długo nie przestaje i odbiorca się dla niego nie liczy zupełnie, to staje się to męczące…

2 polubienia

To są osoby płci obojga, dla których liczy się tylko to, co same mówią i zupełnie nie słuchają rozmówców.

3 polubienia

@Bingola Jeżeli lubi gadać bez względu na wszystko, to nic raczej nie pomoże :crazy_face: Jeżeli od czasu do czasu ma potrzebę wygadania się to znaczy że potrzebuje kontaktów z przyjaciółmi, albo jakieś grupy koleżeńskiej: jakiegoś kółka zainteresowań. W ostateczności wyślij ją na Rekolekcje Ignacjańskie (modlitwa i milczenie) albo na medytację.

2 polubienia

A to cos takiego jest?
Rekolekcje?

Nie, zasnęła! Wykładzik praiwie godzinny… A wrzask? Czegos takiego u nas nie było!