No jak to?
Odmienność nie przyciąga?
Stara angielska gadka,opposites attracts,nie funkcjonuje?
Gadamy tylko ze swoimi?
No to po co forum?
Nie chodzi o złośliwców czy tych co nie znają niczego poza przekorą…Plankton jest i będzie zawsze.Niemniej jeśli się nie szuka zrozumienia czy poznania,faktycznie lepiej wyjść na spacer.I to długi.
Fora są już depase. Odmienność już się znudziła tutaj na tym forum. Po prostu ludzie mało co reagują sami na siebie, każdy obniża się do poziomu minimum, tak gdzie miło jest, tam się pojawia mało znaczący tekst. Mało kto dyskutuje pomiędzy różnymi wartościami między sobą. Nie ma tolerancji i już, jak jestem biały, a ty czarny, i nie próbuj się zbliżać, bo nikt nawet tego nie oczekuje.
Podczas gdy są ci co się różnią między sobą, ale może bardziej na poziomie semantycznym. Inaczej wyrażają to co myślą i czują, chociaż są to podobne rzeczy między nimi, więc po co się wypluwać z siebie, żeby coś udowadniać bez celu.
No i są ci co mają dużo więdzy, erudycji, etc., dosyć skąpo się nią dzielą, bo niby nie ma dla kogo…, poza Tobą ma się rozumieć. Akurat Ty nie masz z tym żadnego problemu, a bardzo dużo wiesz.
Skoro tak jest, to jak wywoływać raczej zdrowe dyskusje, ale między różnicami, którymi dysponujemy między sobą.
Tak,to może być ciekawe..
Ale,tak jak wcześniej napisałeś a ja,za pozwoleniem ubiorę to w słowa,mamy tu całkowity brak ciekawości.Chęci obcowania i poznania.
Istnieje obrzydliwy “drugi obieg”,magiel za plecami który zawsze istniał ale dzisiaj niemal wyklucza samo forum…
Uff…Nie myślałem że coś takiego usłyszę..I to po trzecim piwie
Dziekuję!
Moim zdaniem rozwiązaniem całej"zagadki" jest wzajemne nie przystawanie i nielubienie się.Tu niemal nie ma stycznych,poza fanami rebusów.
Nie umiemy się otwierać na innych. Może by się przydała jakaś psychoterapia, żeby nas wybić z naszego wewnętrznego skostnienia. Wyrwać z uzależnień myślowych, które nas tym bardziej wbijają w siebie samych.
No i najważniejsze, zaczęć się leczyć z naszych politycznych zapatrywań, które niszczą w nas wszsytko to co dobre.
Nawet jeśli na tym forum będą uczestnicy tylko jednej opcji politycznej, to i tak mają oni tendencję do samoniszczenia w sobie tego, co jest dobre. Raz wchodząc na temat trudny, nagle budzą się bluzgi, złe emocje, tańce rytualne, zupełnie stajemy się niesobą. Tak opętani naszą jednostronniczością, nie rozumiemy przez co przechodzimy, niszczymy się, a na końcu pojawia się jeden wielki wspólnotowy kac, i wszyscy nagle się wyciszają, i z nikim już wcale nie rozmawiają…
Fajnie że to powiedziałeś…Tym samym cały gnój nie spadnie na mnie
Sorry..Żartuje oczywiście…
Tak…Całkiem niezły i czytelny opis.
I byłoby w tym trochę siły gdyby nie jedna sprawa.
Tak to forum jak i inne,są zarażone OBOJĘTNOŚCIĄ.Tą niechęcia,czasem nienawiścią i idącą ręka w rękę z nimi,agresją.
Brakuje mi tu tych Osób:
S2009-Simon
syminostra
McSandyVanessW (albo bardzo podobny nick)
Jesiennny
ptakwodny
cxxx(albo bardzo podobny nick)
pedrosiu
kajetana czyli erzac czyli Leokadia
Membasta
Ochydka
szmaragdowa czyli Julia
SzukającaOdpowiedzi czyli What You Gonna Do
Vilemo
niemekino czyli dostojnypersyflaz (albo bardzo podobny nick) czyli @całka
Fantasy86
SeniorLoco
.
no i Ciebie też tu brakuje Mamito
Syminostra to był oszołom jeszcze większy niz Harmonik. Pisał jakies totalne bzdury, że wynalazł cos tam, jakies twierdzenie, nie pamiętam. Zreszta nie gościł to długo, to było kilkanascie lat temu. Spamował swoimi “odkryciami” po całym internecie, tutaj próbka:
ŚREDNIE TWIERDZENIE FERMATA - FORUM Matemblewo Gdańsk
Mnie brakuje Ptaka wodnego - bardzo mądrze pisał.
Serio? ![]()
![]()
O pamietam Ciebie.. ja tu wpadam chyba raz na rok, albo pół ![]()
![]()
![]()
Chyba tylko połowę kojarzę..![]()
![]()
Oj…ale to był niepodrabialny styl wyrażania siebie
![]()
Ciebie tu brakuje
O tak, @witch tu brakuje.
Ciebie też tu brakuje @ata-ata
No tak, @szmaragdowej czyli @Julia też tu brakuje, szkoda że sobie poszła, a na powrót pewnie są małe szanse.
Dziwna dziewczyna…Odnosiłem wrażenie że przynajmniej 2 razy,jak nie trzy,zadbała o zmianę swego oblicza…Ale przynajmniej pisała co myślała…Bez “kochana”,“droga moja” czy innych wazelin…
No i jeszcze brakuje tu @Bocca-Lupo
W międzyczasie przypomniała mi się @CZARNA-zolza .Byłoby bardzo zle gdyby o Niej zapomnieć…
Tak. No wielu osób brakuje ze starego Pytamy