Czego trzeba

Otóż to.
Polecam lekture tzw.komentarzy przy skokach.Oczywiście “polecam”,nie nalezy traktować doslownie…

2 polubienia

Ja już dawno przestałem czytać jakiekolwiek komentarze rodaków pod czymkolwiek w necie. To jest jeden wielki rynsztok. Szkoda nerwów.

3 polubienia

Zgadza sie ale to jest jednak zagadkowe.Bo jak okreslić stan psychiczny kogos kto pluje na swoich zawodników???
Tego chyba w zadnym kraju nie znajdziesz…

1 polubienie

A ja sie zastanawiałem dlaczego pod praktycznie każdym filmem na YT jest tyle łapek w dół? Nie chodzi mi o jakieś głupie, czy kontrowersyjne filmiki, ale np. o znane piosenki, filmy z różnymi ciekawostkami, historyczne, edukacyjne, itp. Co motywuje ludzi do hejtowania takich rzeczy? Przecież jeśli już weszli i oglądają, to czemu dają negatywną ocenę?

1 polubienie

Nad tym tez juz sie pare razy głowiłem…Kompletnie ignoruje i nie oglądam zadnych"filmików" wiec nic o tym nie wiem.Ale pod muzyką czy transmisjami to faktycznie…
Trzeba byc chyba chorym umyslowo by czerpac z tego radość.
Dlatego upieram sie czesto przy twierdzeniu ze nie ma w Europie takich drugich złośliwcow jak my…

1 polubienie

Homo sovieticus i jego potomstwo?

1 polubienie

Czesi i Niemcy sie tak nie zachowują.U sasiadow Rumunów,pare lat temu tez tego nie zauważyłem… :thinking:

Ale pamiętaj że YouTube to jest serwis ogólnoświatowy, o proszę, pierwszy jaki znalazłem - kultowa scena z kultowego filmu - kilkaset osób (i to raczej nie z Polski bo autor wrzucił opis po francusku) “nie lubi” tego. Więc to nie tylko polska specjalnosć.

Trzeba kliknąc w prawym dolnym rogu aby zobaczyć film na YT z komentarzami

1 polubienie

Nie wiem czy ktos kiedys przeprowadzal takie badania (IP teraz to rzecz wzgledna), ale wydaje mi sie, ze ludzie z dawnego zaboru rosyjskiego i wschodniego austrickiego sa bardziej podatni na zachowania hejterskie. Ne liczac tych co siedzieli, siedza lub beda siedziec, niekoniecznie przy kompie :wink:

2 polubienia

Faktycznie,zastanawiające…Tu jednak moze przyswiecać jakas idea w stylu,nie akceptuje takiej filozofii zyciowej lub"nie lubie starego kina".
Mialem na mysli jednak pierwotnie,cos innego.
Od chyba 7 lat,jestem stalym choc moze niezbyt aktywnym ostatnio,forumowiczem na cyclingnews.Czyli wszystko o kolarstwie z transmisjami włacznie.
I NIGDY nie stwierdzilem zadnego chamstwa,zadnych wyzwisk…Nic z tych rzeczy.
Zresztą…Twoj przyklad mozna odwrócic.
Wez na tapete dowolny utwor z klasyki rocka…A potem przeczytaj komentarze.Po pierwsze,99/100 to same zachwyty.Po drugie,w komentarzach prawie nie ma polskiego jezyka.

1 polubienie

No,jako Poznaniakowi,trudno mi sie na ten temat wypowiadac:))Troche niezrecznie a badań faktycznie takowych,nie znam…

1 polubienie

To prawda, jeśli juz ktoś pisze komentarz, to pozytywny. A czemu nie ma polskiego? Pewnie sa, ale trudno znalexc, ja np. jak juz mam coś napisać, to pisze po angielsku.
Ale sprawdzięłm przed chwila coś z klasycznego rocka - Far Far Away Slade - 2,7 mln wyświetleń, 17 tys. łąpek na plus i 575 na minus. Więc bilans jest taki, że nie lubi tego zaledwie 0,02 promila oglądających. A może czesć z nich przez pomyłke kliknęła łapkę w dół i nie cofnęła tego?

2 polubienia

Skoro poslom-osłom sie zdarza…Mnie sie zdarzylo chyba tylko jeden raz…Przynajmniej tyle pamietam :innocent:
Prawie 600 ludzi na swiecie nie lubi Slade?Byloby fajnie ale…Chcialoby Ci sie z tym wyskakiwać?Zresztą…Nie lubic a hejt to dwie,rozne sprawy…
Przy okazji,przypomniala mi sie kolejna irytujaca sprawa z portali…Kto i jak manipuluje komentarzami ze zawsze trzy pierwsze mają setki lub tysiace polubien lub negatywnych znakow a juz opinia no.4 jest na zerze?
I przy okazji…
Kiedys zrobilem sobie taki eksperyment.Kilka artykulow a tresciach najrozmaitszych.A potem lektura opinii…
Rezultat byl w 100% jednoznaczny.Bez wzgledu na tematyke,komentarze byly zawsze na"nie".Zawsze odwrotnie wobec intencji autora artykulu.I jesli to nie jest złośliwość,to jak to nazwać?

2 polubienia

Nie tylko manipuluja, ale czesto te tysiące lapek maja te hejterskie.
Kasa, misiu, kasa.
Coraz mniej osob czyta te pseudonewsy na portalach. To trzeba podkrecic klotnia w komentarzach.

Odnośnie manipulacji. Trzy pierwsze opinie pod artykułami na większości portali, które mają najwięcej plusów, to komentarze promowane ze względu na największą liczbę reakcji ze strony czytelników. One zawsze są na górze i praktycznie bywa tak, że są to jedne z pierwszych, najstarszych komentarzy pod danym tematem. Reszta są to nowe i przesuwające się w dół zgodnie z czasem pojawienia się i praktycznie nie mają już szans złapać więcej +/-, bo lada chwila przesuwają się na kolejne strony.

Ale co"kasa"?
Ja sie pytam,kto i w jaki sposob to robi?Przeciez to jest kompletnie bezcelowe!Zeby jakies pozory zostaly zachowane…Ale nie!Ostentacyjnie liczą sie tylko 3 pierwsze opinie…

Bo raczej ich nie bylo, czas zamowien rzadowych na badania opinii skonczyl sie z wszechwladza jedynej slusznej partii. Teraz sa sondaze na zamowienie na probce tydiaca staranie dobranych osob.

Nie przemawia to do mnie.Co znaczy"promowane"?Nie mowie o 10-100 glosach ale o setkach lub tysiacach.
Nigdy nie uwierze ze tyle osob glosuje,nie mowiac juz o tym ze glosuja jedynie na to co widza chocby nie wiem co za brednie byly wypisywane…
Te przesuniecia,owszem ale tez nie zawsze.Biore aktywny udzial na stronach sportowych i jedno co zauwazyłem to brak jakichkolwiek regul…Raz tak,raz inaczej…

Tak, jesli sa zgodne z Twija hejterska opinia, a czesto bywaja to chetniej zajrzysz na portal utaplac sie w tym g…, a kazda odslona to konkretne pieniadze z reklam.
Zasada podobna jak uklada sie towar w marketach.

Z tego wniosek ze portale sa dla hejterów.I nikogo wiecej.Ba!Należałoby natychmiast i BEZWZGLEDNIE zaprzestać klikania w cokolwiek co moze sie nie podobać.
Aby nie wspierać…
Taka teoria to juz dla mnie sf.Nie twierdze ze tak nie jest ale w takim świecie nie da sie świadomie funkcjonować.

1 polubienie