Kiedy bardzo mi zależy na dodzwonieniu się gdzieś np. do przychodni, urzędu czy firmy potrafię zostawić telefon na głośniku i czekać od 30-45 min na połączenie. Jak to u Was wygląda?
Po kilku minutach przeważnie rezygnuję i próbuję za chwil kilka. Sporadycznie, jak mi naprawdę zależy, czekam do skutku.
No chyba na połączonym tel odsłuchujesz muzyczkę. Bo po chyba 2 minutach próby połączenia rozłączy automatycznie.
Kiedyś miałem tak: muzyczka - jesteś 12-ym oczekującym - muzyczka - jesteś 8-ym oczekującym - muzyczka - jesteś trzecim oczekującym - muzyczka - jesteś 16-ym oczekującym … WTF?
A był do wyboru najpierw temat? Jeśli tak to ustawiło ci niski priorytet.
Rejestracja do przychodni.
Zalezy ile zdzieraja za oczekiwanie i sluchanie pozyywki.
To wpuścili znajomych królika
A tak na serio było na centralce 2 osoby odbierające… Jedna wyłączyła telefon i byłeś 8 a nagle zrobiłeś się 16. Mnie za to bawią labirynty w szczególności w firmach ubezpieczeniowych… Jak pomylisz klawisz zabawa od nowa, jak nie wciśniesz rozłączają i zabawa od nowa.
Jak wybierzesz wszystko prawidłowo, po kwadransie nadal jesteś ntym oczekującym … i zabawa od nowa.
Aa nie. Jak wybierzesz że chcesz usłyszeć ofertę łącza od razu.
To fakt autentyczny.
Dzwonię po kilkanaście razy ale między tym przerwy.
@czarny_rycerz Miałam podobnie. Trochę. - Jesteś pierwszy w kolejce : powiedziało urządzenie po czym bardzo uprzejmie mnie rozłączyło pomimo mojego 20-minutowego oczekiwania…
@anon18020312 Też się raz do operatora dodzwonić nie mogłam. Weszłam na stronę, a tam formularz: jeśli jesteś zainteresowany ofertą zostaw swój nr. Oddzonili w ciągu minuty.
Podobnie u mnie w firmie. Jeśli chodzi o telefony w sprawie zamówień połączenia są odbierane w ciągu 2-3 sekund, jeśli ma się problem i dzwoni do BOK-u trzeba słuchać muzyki od 5-10 minut.
Tyle że dzwoni dział handlowy.
U nas z reguły można nacisnąć 1 lub 9 i oddzwonią, gdy będzie moja kolej.
W Polsce nieliczne firmy to mają.
Np w telekomie mam gwarantowany czas oczekiwania max 30 sek. Jako firma. A teściowa (tak ma na moją firmę nr) zadzwoniła na infolinię bo coś tam nie tak było z roamingiem i pykło 19 min. Płatnych nadmienię.