ja sobie żarty robię, a Ty mi z takim wyznaniem
Znikam spać. Zaliczyłam wieczór na balkonie, widzieliśmy wyraźnie 2 spadające perseidy, i film z Harrisonem Fordem.
Mogę udać się na spoczynek.
Kolorowych snów Ci życzę.
To było gdy byłam jeszcze mała a nie teraz, jak coś
Teraz i “moje” Jastrzebie dołaczylo…to jakies jaja są…
O kurfa
A na miescie bez żadnych zmian. Ludzie bez maseczek. Maseczki tylko w budynkach. Przy tej pogodzie to gdybyśmy po mieście w maseczkach chodzili to co drugi by padal na ulicy. Tak samo w Rudzie śląskiej, tam moja corka mieszka. I tez nie nosi nikt prawie maseczek na zewnatrz. Jak patrze na te idiotyczne informacje ktorymi nas karmią to wszystko opada…
Będą mandaty.
Taaaa a po oddaniu sprawy do sadu sad umorzy…
Zależy od sądu. Wielu jest od Ziobry.
Nic sie nie zmieni. Jest dokladnie tak samo jak miesiąc temu. To jest zarządzenie…ale zaden z tego tak naprawde przymus. Nie moze nim być…
Lepiej się stosować. Po co łazić po sądach.
Mnie zwyczajnie nosi… w wolnym tłumaczeniu szlag trafia.
Jako przykładny obywatel zakładam ponownie wszędzie maskę, a na ulicy Ci bez, patrzą na mnie z politowaniem i uśmieszkiem. Wracam do domu i muszę walczyć z uczuciem piekących ust
Owszem,ale zmusić nikogo nie można, a i mandat niewiele zmienia…
Lepiej mieć czyste sumienie i wolną głowę.
Nie musisz przyjmować mabdatu, w Sądzie sprawę masz wygraną.
Ale jak mówi Diabełek, dla świętego spokoju zakładamy.
Mądrzejśi w temacie to powiedzieli, a rząd nawet nie zaprzeczył że to kłamstwo
W moim województwie zagrożony Koszalin. W Szczecinie dziś zmarły dwie osoby. Do tej pory u nas raczej się nie umierało na covid. Jutro jadę w miejsce gdzie jest niestety spory wzrost ostatnio.
Może te dla nas śmieszne podziały na strefy ( bo irracjonalne, szalone) wprowadzono po to, by było rządzącym po prostu -wygodniej przyszłościowo wprowadzać w te miasta jakieś wytyczne… pozamykają granice miast? jesienią?.. nad małymi “kolorowymi cząstkami” łatwiej zapanować przecież i nimi sterować. Planują każdego zaszczepić pod pretekstem koronawirusa a co w tych szczepionkach…?( może nie wnikam). Część ludzi na bank poleci natychmiast… z własnej nieprzymuszonej woli, część będzie się buntować… normalka - aby opanować ‘zbuntowanych’ ja tu widzę krwawe akcje… i straszenie karami… Nie mogę uwierzyć tylko… gdy czytam net, że ludzie (my) jesteśmy wciąż tacy zaślepieni…
@humoreska te czerwone strefy są o tyle śmieszne, że u siebie muszę nosić stale maseczkę, 15 km dalej już nie. Przecież przemieszczamy się po całym kraju.
Kiedyś wprowadzono szczepionkę na grypę, kto chciał zapłacił za nią.
Mimo to, grypa ich dopadła…
Każdy organizm jest inny, inaczej reaguje , w przypadku covida choroby współistniejące odgrywają ogromną rolę.
Kto jakie ma? Tego nie wiemy, bo w Polsce jest jak jest.
Służba zdrowia ( lekarze pierwszego kontaktu i specjaliści w przychodni), to konowały… Na jakiekolwiek badania człowiek czeka kilka lat w kolejce.
To nie jest złośliwość z mojej strony. Wszyscy wiemy jak jest, od lat nikt nie zapanował nad tym bajzlem , a w kilka miesięcy ma się udać walka z pandemią?