Czy 3 wielkie gałki lodów na śniadanie, były dobrym wyborem?

Po 3 marchewkach poprzedniego dnia należy się przecież jakaś rekompensata :smiley:
Plus 12 herbatników :stuck_out_tongue:

Świat kręci się wokół jedzenia…? :stuck_out_tongue:

Kupiłam cukienię ze 2 kg- zatem kolacja i obiad będzie na “ubogo” dietetycznie mmmm cukinia najtańsze warzywko w sklepie haha za jedyne 2,40/kg a jakież pyszne ( po waszych wczorajszych kanapeczkach mnie naszło) i śliwki najtańsze owoce w sklepie a jakie słodziutkie…

1 polubienie

Zalezy jakie lody. Niektore to sama chemia…

1 polubienie

Ty serio zrobisz z siebie parówę i zdrowiu zaszkodzisz.

1 polubienie

Jak zawsze sprawdzam skład, to tym razem tego nie zrobiłam. Sama chemia na pewno… ale nie było jej czuć… aż tak:P

2 polubienia

Co ty gadasz,
facet w sklepie za mną mierzył wzrokiem, po drodze do domu trzech żulików powiedziało mi jednogłośnie dzień dobry, chyba im się spodobałam taka jaka jestem parówowata :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Przyznam się że nawet jak ich mijałam to szłam na wdechu, żeby ukryć sadło hahaha

1 polubienie

Bo zamrozona :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Za-niedługo wyjdzie ekhm rozmrożona…:stuck_out_tongue: organizm pobierze po drodze jakieś mikroelementy i witaminy z tego jakieś :stuck_out_tongue: ( zaraz łyknę tabletkę z kompleksem witamin i się wyrówna: )

1 polubienie

Bardzo dobry wybór.

2 polubienia

Co zrobisz z cukinii?
Lody na śniadanie?
To zależy, o której godzinie jesz to śniadanie -bo jeśli kolo 14-tej?? :wink:
Masz problem z doborem menu-zgłoś się do dietetyka.

:rofl: :innocent:

3 polubienia

Jak ktoś pije sobie piwo to mi to też nie przeszkadza… wolność Tomku w swoim domku co nie birbant?

2 polubienia

Cukinie kroję w talarki smażę na oleju, dodaje cebuli i pomidora na koniec, dosalam i pieprze. Pychotka… Pewnie na surowo zjem dziś jedną… a Ty co z niej robisz?

1 polubienie

Dokładnie, tak. Pozdrówka z nad piwka, które teraz popijam w przerwie innych zajęć, do których zaraz wracam. :yum:

2 polubienia

Wolę jeść ogórki niż cukinie,jakoś ten “cukiniowy smak” ciągle do mnie nie trafia.
Dlatego zapytałam o przepis.
OGÓRKI RZĄDZĄ…

:rofl:

2 polubienia

Polecam cukinię faszerowaną, zapiekaną w piekarniku.
Farsz- wszystkie chwyty dozwolone, zwyczajnie robimy porządki w lodówce :stuck_out_tongue_winking_eye:
Lub szybki sposób, też smaczne.

2726_1_640x480

2 polubienia

Dodaj jeszcze odrobine czosnku i pokrojona paprykę i bedziesz miec hiszpanskie pisto.
Do tego sadzone jajko pasuje

1 polubienie

Poszukałam w necie trochę przepisów,ale jeśli coś nie smakuje mi ,tego po prostu nie jem.
Mniejsza o fakt,że w cukinii podobno nie odkładają się metale ciężkie…
Polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
Czyli dla mięsożerców jak najbardziej wskazana.

/może kiedyś …/

2 polubienia

O! to jest pomysł! czosnek mam, a paprykę czerwoną zjadłam wczoraj…Poza tym ja to już jadłam w państwie nieopodal Cb. Cukinia była w kostkę jakoś krojona… nie mam też aktualnie oliwy z oliwek…

2 polubienia

Pisto jest z jarzyn krojonych w dość duze kawalki. W przeciwieństwie do wegierskiego leczo malo rozgotowane. Tyle co podsmazone do polchrupkosci.

Czyli dla mnie. Leczo mi nie smakuje.
Ja cukinię najczęściej panieruję i szybko smażę na oleju.
Jeśli jednak mam dokonać wyboru, lepszym produktem do tego jest patison

3 polubienia