Po 3 marchewkach poprzedniego dnia należy się przecież jakaś rekompensata
Plus 12 herbatników
Świat kręci się wokół jedzenia…?
Kupiłam cukienię ze 2 kg- zatem kolacja i obiad będzie na “ubogo” dietetycznie mmmm cukinia najtańsze warzywko w sklepie haha za jedyne 2,40/kg a jakież pyszne ( po waszych wczorajszych kanapeczkach mnie naszło) i śliwki najtańsze owoce w sklepie a jakie słodziutkie…
Co ty gadasz,
facet w sklepie za mną mierzył wzrokiem, po drodze do domu trzech żulików powiedziało mi jednogłośnie dzień dobry, chyba im się spodobałam taka jaka jestem parówowata
Za-niedługo wyjdzie ekhm rozmrożona… organizm pobierze po drodze jakieś mikroelementy i witaminy z tego jakieś ( zaraz łyknę tabletkę z kompleksem witamin i się wyrówna: )
Co zrobisz z cukinii?
Lody na śniadanie?
To zależy, o której godzinie jesz to śniadanie -bo jeśli kolo 14-tej??
Masz problem z doborem menu-zgłoś się do dietetyka.
Cukinie kroję w talarki smażę na oleju, dodaje cebuli i pomidora na koniec, dosalam i pieprze. Pychotka… Pewnie na surowo zjem dziś jedną… a Ty co z niej robisz?
Polecam cukinię faszerowaną, zapiekaną w piekarniku.
Farsz- wszystkie chwyty dozwolone, zwyczajnie robimy porządki w lodówce
Lub szybki sposób, też smaczne.
Poszukałam w necie trochę przepisów,ale jeśli coś nie smakuje mi ,tego po prostu nie jem.
Mniejsza o fakt,że w cukinii podobno nie odkładają się metale ciężkie…
Polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
Czyli dla mięsożerców jak najbardziej wskazana.
O! to jest pomysł! czosnek mam, a paprykę czerwoną zjadłam wczoraj…Poza tym ja to już jadłam w państwie nieopodal Cb. Cukinia była w kostkę jakoś krojona… nie mam też aktualnie oliwy z oliwek…
Czyli dla mnie. Leczo mi nie smakuje.
Ja cukinię najczęściej panieruję i szybko smażę na oleju.
Jeśli jednak mam dokonać wyboru, lepszym produktem do tego jest patison