Składka zdrowotna i podatek są u nas, oczywiście, że są, co miesiąc odciągane, ale składka emerytalna?
Mysle, ze gdzies nastapilo pomylenie pojęć? Skladke emerytalna to moze placa dodatkowo dorabiajacy emeryci?
Pamiętam, jak Wałęsa chciał z Polski zrobić drugą Japonię. Teraz okazuje się, że mamy szczęście, iż to mu się nie udało.
Co nie udało? “Według dostępnych danych Policji liczba samobójstw wśród seniorów w latach 2013–2020 wzrosła z 1 437 do 1 606 rocznie. Średnia liczba nieudanych prób samobójczych ogółem w tej grupie wiekowej wyniosła w 2020 roku 2 210. Z roku na rok ich liczba jest coraz większa.”
Sprawdziłem. Faktycznie, nie płacę składki emerytalnej, ale odciągają mi 1,50 euro miesięcznie kosztów manipulacyjnych tej emerytury, cokolwiek to jest…
Wałęsa panie to nie całkiem był dla nas dobry
Ciesz się, że to tylko taka “zawrotna” kwota
Ja nie place zadnych skladek, zdrowotne odprowadzone jest automatem, nawet nie wiem ile,a podatek to płacę dochodowy od całości z odliczeniem na wiek i sa jakies jeszcze ulgi na zakup sprzętu, ale na szczescie jestem na tyle zdrowa, że z nich nie korzystam
No przecież ja też nie płacę zdrowotnego fizycznie, w banku, czy przelewem. Jest n=mi to odciągane, więc też nieuniknione. Mało tego, jak prowadziłam własną działalność, to MUSIAŁAM po raz drugi, czyli PODWÓJNIE, odprowadzać ryczałtową składkę zdrowotną, czy miałam w danym miesiącu przychód, czy nie!
Teraz jest lepiej, bo wprowadzono tzw. nierejestrowaną działalność gospodarczą i wolno mi be rejestrowania firmy zarobić miesięcznie do min. krajowego i tylko 1x w roku rozliczać podatek.
No właśnie nie wolno. To przywilej osób które jeszcze nie miały działalności.
do 3/4minimum …
to drugie to kupa gruzu?
kupa gruzu i krwawicy…bo czerwona może? w wyniku tego kapitalizmu krwiopijców …
Prxypomina zachowanie rtęci, ale czerwone?
Ruski wywiad wojskowy wraz
szczątki po murze gdy on trzasł.
a widzieliście, że mamy obrazki dedykowane pod dział na górze ?
Nie, nie tylko. Jest ograniczenie: można wprowadzić działalność rejestrową dopiero po 3, czy 5 lartach od zamknięcia swojej zarejestrowanej działalności. U mnie minłeo 10 lat, więc nie pamiętam, czy jest 3 lat? 4? czy 5. Ale nie dłużej