Bo podobno tak. Tylko czemu?
Nie wiem co rozumiesz przez IT
Dyskryminacja to odmawianie kobietom rownego startu, bo sie babą urodzilas? Przypisanie roli spolecznego podwykonawcy?
To tak.
Kobiety zawsze będą inaczej traktowane-BO SĄ KOBIETAMI.
I nikt nigdy mi nie wmówi,że panuje równość płci,bo po prostu coś takiego jest fizjologicznie niemożliwe.
Eee, ale ja sie zastanawiam nad zjawiskiem, mężczyzna przebrany za kobiete bardziej smieszy niz kobieta za mężczyznę?
A ja lubię oglądać “kreatywnych ludzi” i wcale mnie to nie śmieszy…
Byl taki trend w modzie , uniseks
@Devil Hmmm… U mnie w robocie jest komputerowy service desk, można zadzwonić jeśli ma się problem z komputerem: pracuje tam ok 20 mężczyzn i 1 kobieta… Mój kolega robi oprogramowanie dla firm: ma w zespole 18 mężczyzn i 4 kobiety…
To kwestia wstępnego przygotowania w dzieciństwie. Ja Ci od dziecka wmawiają, ze masz bawic sie lalkami, a nie klockami?
@okonek To kwestia matematyki, ścisłego umysłu, umiłowania abstrakcji, skupienia na szczególe i ślęczenia nad tym: co kto lubi. Teraz pojawilo się sporo kursów np. programowania typowo dla kobiet.
Typowo dla kobiet?
To co to znaczy?
Dzieci plci zenskiej w wielu kulturach, czt podkulturach sa gorzej odżywione i traktowane. Nie maja szans.
Jak ptaka trzymasz w klatce to nie nauczy sie fruwać. To jest danie szansy. Gender to ocena mozliwosci, a nie nakaz
Ale nie uważasz chyba że to jest wina mężczyzn?
To wina przybyszow z innej galaktyki kolego. Tych wrednych kosmitów
A czy branża przedszkolna, pielęgniarska i kosmetyczna dyskryminują mężczyzn? To, że są zawody odpowiadające predyspozycjom danej płci nie zawsze oznacza dyskryminację. Jest to dość krótkowzroczne uproszczenie.
Nie naduzywajmy slowa dyskryminacja.
Dajmy szanse na rozwój.
Słowo jak słowo. Nie dyskryminujmy słowa dyskryminacja.