To ja polemizował nie będę. Niech się stanie. :grinnin
A 6:3 / 6:2 może być?
Biorę w ciemno!
Dlaczego
Dla mnie wcale nie jest OK. Jestem idealistką? Może mam za duże wymagania w stosunku do polityków?
Masz rację,nie jest.
Ale na widok polityka z bydłem na ryju,rąk nie zalamuję
Tutaj, to co innego…
To juz dzisiaj…
Najbardziej obawialbym sie chwili gdy po wszystkim taka gnida jak Macron przyjdzie Ci rękę uścisnąć…
Ale…
Najpierw trzeba wygrać.
A potem…zdaje się,nie grozi Tak tylko mi przez myśl przeszło…
Macrona to można przeżyć, ale mnie dziś jakieś obawy opadły niedobre z samego rana, co do meczu. Oby niezasadne.
Zwieriew doznał kontuzji grając z Nadalem, a Ruud wygrał z Ciliciem,
Rafa ma też kontuzję stopy, ale wystąpi w finale.
I tego sie boisz w przypadku Igi?
Przyznaje ze wczoraj tez przez moment cos takiego mi przez mysli przeszło…
Rafa ma tą kontuzję od lat, lecz bezpośrednio na grę ma to tylko wpływ od czasu do czasu. Ciekawy przypadek.
Iga wygra, chociaż ja też miałem dziwne przeczucia. Młodsza Gauff, chociaż to wielki talent, etc. To ona już gra od dłuższego czasu i myślę, że jej typ zwycięskiej gry trochę się rozmył w międzyczasie, chociaż staje się mocniejsza.
A Iga w tym roku odkryła dynamit, i cały czas gra pod wpływem tej chwili.
To jest sport i wszystko zdarzyć się może, tak, jak i w życiu, zresztą. Jeszcze nie znam się na tenisie, ale Iga znakomicie się porusza, co wyraźnie widzę, ma świetną koordynację i panuje nad swym ciałem. To bije po oczach. Ale też nie jest maszyną ze stali, tylko człowiekiem.
I obyś miał rację.
Ja w Gauff widzę niesamowity potencjał, taki, jaki ma Zheng, choć grają inny tenis.
Widziałem jej grę z Trevisan, Gauff rozniosła Włoszkę.
Ty i @collins02 słusznie chcieliście Trevisam w finale. Byłbym spokojniejszy, gdyby tak się stało…
IGA ŚWIĄTEK vs CORI GAUFF …?
Serwuje Gauff, ale - 15:0, 30:15. 40:15.
1:0 do 15.
15:30. 40:40 -wszystko po długich wymianach.
2:0. Ten gem bardziej wyrównany.
15:15. 40:30. 40:40. AD:40. 40:40. 40:AD.
3:0 Ale tego gema Iga wywalczyła z wielkim trudem. W sumie, dobrze jest… Zmiana stron.
15:0 po świetnym zagraniu Polki. 30:0, znów Iga świetnie. 40:0…
4:0. Zarysowuje się przewaga Igi.
0:30 - dwa razy kapitalnie Gauff .Ale dwa punkty teraz dla naszej i 30:30. 40:30. Iga nie odpuszcza i 40:40…
4:1. Krótka przerwa.
Serw Igi… 0:15. 15:15. 15:30. 30:30. 40:30.
5:1 do 30.
0:15 po ładnym zagraniu Cori. 15:15. 30:15. 40:15, brawo Iga!. 40:30 piłka setowa…
1:0 nie wiem co by musiało się stać, gdyby Iga przegrała II seta? Ale gramy dalej…
Serwuje Iga. 0:15 po głupim błędzie Igi. 15:15. 0:30 - Gauff świetnie zagrała. 15:40…
0:1 do 15. W tym gemie Iga obniżyła lot. Ale to nie koniec.
0:15. Co jest?
0:2 do 30. Iga kiepsko II gema, a Cori poczuła kew. 30:15 i wcale to dobrze nie wygląda.
1:2 do 15, w tym gemie o wiele lepiej.
15:0. 30:0. 30:15. Pbs Gauff - 40:15.
2:2 do 15.
15:0. 30:0. 40:0.
3:2 do 0. Iga zażegnała lekki kryzys?
15:0.30:0. 30:15. 40:15. Iiigaaa suuupeeer…!
4:2 do 15…
0:15. 15:15, 15:30. 30:30. 40:30.
5:2 do 30. Iga spokojnie odrobiła. Za to Gauff spokojna nie jest…
Podaje Gauff… 30:15… 30:30. 30:40 po asie Gauff. To może być gen dla niej, bo walczy z determinacją. 40:AD,
5:3 do 40.
Serwuje Iga. 15:0. 15:15 po długiej wymianie. 30:15. 40:15 i meczbol…? jaahaa huuuu, jabababa duuuu…! do 15…
Jeszcze trochę i zaczniemy mówić, że to następny turniej bez historii…
Zaczyna się niekończąca dominacja IGI.
IGA ŚWIĄTEK ZDOBYŁA PARYŻ PO RAZ DRUGI
“Paryż wart jest mszy”
Coco robiła, co mogła, ale tyle tylko mogła… Iga ją gasiła, jak chciała…
Kompletnie nie rozumiem czego sie bałeś.Gauff z taką grą podobnie jak Kasatkina,nie zaslugiwala nawet na ćwierćfinał…
Specjalnie poszedłem do pubu by sie delektować wielkim ekranem.Troche pogadalem z barmanką i…wielka radość!
Zgodnie z planem.Bez nawet śladu emocji…
Kiedyś taką przewage nad resztą świata mieliśmy chyba tylko w…lataniu precyzyjnym
Ciekawie sie zapowiada najbliższa przyszłość.Z Wimbledonem na czele.
Sportowiec roku co można ogłosić juz teraz.Nie mam wątpliwości.
Jak mówili w tv,jeśli sie coś nagle nie zmieni,to będzie najbardziej jedenostronny Wimbledon w historii!
Dla mnie Gauff niczym nie rózni sie od ok. 20 innych zawodniczek.Jedynie wiekiem.
W jej przypadku wiek jest dużym atutem, bo wciąż wielkie sukcesy są przed nią. I w sumie Iga będzie potrzebować coraz silniejszych zawodniczek, żeby też jej gra się dalej kształtowała.
Sorry ale nie wróże jej żadnych “wielkich” sukcesów.Owszem,może wkrótce na stałe zagościć w top-10 ale na to stac jeszcze ze 20 innych.I tak sie bedą tasować…