głupie, co okazuje się po obejrzeniu wywiadu z Wojciechem Sumlińskim.
Tyle ludzi uwaza, ze nie umarl, ze na pewno nie umarl..
Możliwe że chciał uniknąć procesu dotyczącego podatków
Eee tam.
Nawet najwieksze pieniądze nie gwarantuja nieśmiertelności.
W jego przypadku po prostu zejscie z horyzontu zdarzeń ułatwiło zamotanie do reszty mozliwosci ustalenia “zbiegow okolicznosci” pochodzenia fortuny?
Bo biznes toczy sie dalej i dzieci Kulczyka na biede nie narzekają. Nawet córka jakiegos niedorobionego “ksieciunia” spłaciła i pogonila z domu bez wiekszego uszczerbku na stanie posiadania.
Raczej nie stawialabym na to, że żyję.
Byloby to zbyt niebezpieczne dla wielu ludzi.
A osobnicy pokroju Kulczyka raczej w Amazonii się nie zaszyja ? Choc kto wie? Tatus, dzialacz polonijny mial znajomosci w tym szemranym pohitlerowskin swiatku?
Zasada jest czytelna - nie ma ciała, nie ma dowodu. Tymczasem… Ciało Jana Kulczyka zostało przetransportowane specjalnym karawanem z Austrii do Polski, a następnie pochowane na Cmentarzu Jeżyckim w Poznaniu, w rodzinnym grobowcu obok jego ojca, Henryka Kulczyka.
Każdy może sprawdzić. Wystarczy łopata grabarska…
Wywiad z Sumlińskim może niemało wnosic..Dalem ładny temat o Bierucie, to modka musiała go usunąć a nie był jakiś drastyczny..Był poznawczy historycznie..
Gdybyś mogła przywrócić moje pytanie o Bierucie, cenne było..
Hitler żył jeszcze bardzo długo po wojnie gdzieś w Ameryce Południowej.
Presley też nie umarł.
Król Władysław IV Warneńczyk, też nie zginął pod Warną.
A wiele mumii egipskich ożyło i straszyło ludzi.
A Lenin wiecznie żywy.
Tacy już są niektórzy ludzie, że zawsze uwierzą w to w co chcą uwierzyć, choćby to najgłupsze było.
A YT jest świetnym nośnikiem tych bzdur, choć i przed internetem takie “sensacje” chodziły wśród narodu w formie plotek, co doskonale pamiętam.
Kolego @harmonik, co byś chciał wiedzieć Bierucie? Postawisz piwo i birbant ci sporo o tym nikczemniku opowie.
Wersja, że został podmieniony na sobowtóra przez Kreml znana już była w latach 50 i niczym nowym nie jest.
Nie chodzi mi o ciało Bieruta, lecz o jego i jego wiadomonacyjnego otoczenia, pochodzenie i wpływy, a także nie o taką smoczą sylwetkę Stalina.
I ze,wolenie na ekshumację.
On pod koniec zycia cos mizernie wyglądał.
Jako to bylo cenne historycznie to mnie nie rozsmieszaj. Predzej uwierze w szurnietych osobników spacerujacych po Słońcu.
Nie jesteś w stanie zrozumieć swej typowo ludzkiej, żenująco
niskiej i błędnej
świadomości.
Masz w miarę sprawne narzędzie mózgowe, ale świadomość bardzo niską i błęrną.
Tam w tych wypocinach na YT.nie chodzilo o podmiane.
@harmonik Ty w końcu za próby kolportażu tych głupot sie doigrasz.
I dowiedział byś się ode mnie o wszystkim. Z tym, że moje wiedza nie pochodzi z YT. Czerpanie wiedzy z tego źródła obrażało by mój rozum.
Już bym się wolał z Tobą kochać niż sprzeczać, przy Twojej niskiej, błędnej świadomości..Wyczuwam, że do miłości to jesteś pierwsza klasa..
Pomarzyć morzesz.
Poproś @Okonka by przywrócił tamten temat, jeśli może, to sobie mógłbyś obejrzeć tamten temat ponownie..
Myślisz, że bez pytamy nie przeżyję? Mam po co żyć w tym i innych światach.
Spokojnie kolego, Stalin trzy lata po (swojej) smierci podpisal wyrok na Bieruta, dzieci mu wymordowali w niemowlectwie. i oczywiscie wszystkiemu winni Minc z Bermanem. Bo Żydzi.
Zgrane trio katów.
Aaa…, to o to chodziło w tym filmiku. Sensacja, jak cholera. Pamiętam już jako dzieciak gadki dorosłych na ten temat. oczywiście, w swych zamkniętych i zaufanych gronach, bo wtedy rozmawianie o takich rzeczach bardzo smutno mogłoby się skończyć. Na YT już bez zagrożenia niejeden mądrala obwieszcza światu “sensacje”, które znane były już w ubiegłym wieku. No i, oczywiście jeden z drugim kreują to po swojemu wiedząc, że wielu spragnionych sensacji nieuków łyknie to jak pelikan rybę postrzegając ją jak słodki, dojrzały, harmonijny owoc.