Czy jeszcze ktoś stanie w obronie Kościoła?

A no tak, zapomniałam że tu nie ma ludzkich problemów i wszyscy jesteśmy idealni :grin:

4 polubienia

Dobrze wiesz , że nie o to chodzi…

To ktoś taki jak ty według takich jak ty, czyli że wierzysz w Boga ale ze nie popierasz kk…

nie przypadkiem Putin ich do Rosji nie wpuscil, wrecz uznal jehowcow za organizacje przestepcza, czyli nie dal im szans na konkurowanie z mafia rosyjska :wink:

3 polubienia

Nie, moja wiara jest moja sprawa i nie narzucam jej nikomu. Ciekawe: masz zdolnosci jasnowidzenia? Ja nie rozumiem sfomulowania “wierzacy poprawnie”, dlatego pytam.

1 polubienie

wierzacy poprawnie to taki, ktory przestrzega wewnetrznego regulaminu organizacji religijnej

2 polubienia

Aha, chodzi o to…no, ale to rzeczywiscie nie ja.

Przeczytaj biblię, bo tam to wszystko jest tylko czasem innymi słowami :slight_smile:

1 polubienie

No to przecież wiem ale chodzi mi o to ze takie obrazki tworzą osoby z nienawiścia do kościoła czy do ludzi w tym kościele… No może nienawiść to za mocne słowo, ale osoby które muszą ciągle o tym kosciele… Dookoła widzą kościol a do niego nie chodzą…

1 polubienie

Mysle, ze gdybys mieszkal w Polsce tez widzialbys dookola kosciol…

1 polubienie

Ale to co innego. Osoba która wierzy w Boga i nie chce mieć nic wspólnego z Kościołem chyba może sobie dać spokój a nie ciągle o nim pisać. Po co… Co to komu daje

To tylko potwierdza, że jest go za dużo bo nie chodzimy tam a i tak czujemy jego obecność w polityce :slight_smile:

1 polubienie

Bo każdy żyje pracą hehe :smiley:

A Ty dalej jesteś za PiS ? Ja tam bym wolał, aby nasz kraj nie płacił Watykanowi kasy i przeznaczył te pieniądze na bardziej chrześcijański sposób …

I Rzeczpospolita też upadła między innymi z braku pieniędzy … A ja jestem racjonalistą i mam nadzieję, że Polska stanie się kolejną Irlandią

Już bym wolał dać jakiemuś choremu dziecku pieniądze niż kościołowi …

2 polubienia

A to nie był przypadkiem Czerwony Krzyż? I chyba po II Wojnie Światowej

1 polubienie

Tak szczerze to wydaje mi się, że obie te organizacje

Po wojnie to za późno by chyba było - ale może po wojnie.

Osoba która wierzy w Boga i nie chce mieć nic wspólnego z Kościołem chyba może sobie dać spokój a nie ciągle o nim pisać.

@GumowyKrokodyl - nie byłoby problemu gdyby Kościół nie narzucal swojej ideologii całemu społeczeństwu i nie mieszał się do polityki. Inaczej mówiąc - to co napisałeś musi działać w obie strony. Zapytaj naszych pytamków z zagranicy: @Birbant @janusmakroniusz @Benasek czy nawet @collins02. Czy w waszych krajach Kościół narzuca posłom jakie mają uchwała ustawy? Czy rządy tych krajów pompuja w Kościół miliardy euro?
Nie? No właśnie! Tu leży pies pogrzebany.

5 polubień

Jak zadałem im pytanie co jest na pierwszych stronach w ich krajach to odpowiedzi było zaledwie kilka.
Chyba tam są bo muszą. Albo jest tam tak zajebiście że w tv pokazują tylko sport, pogodę i telenowele.

A to nie tylko legendy jakieś? :rofl:

Po wojnie były doskonałe warunki do ucieczki chaos,tłumy uchodźców,ludzi wracających do domów po wojnie,szukających bliskich czy byłych więźniów Na dodatek mało kto miał wtedy jakiekolwiek dokumenty a spisy ludności czy administracja były dopiero odtwarzane

1 polubienie

Rzadowi na pewno daje. A ze czlowiek powinien moc na rzad liczyc to take “malzenstwo” mu nie odpowiada.

1 polubienie