Czy ojczyzna powinna sobie zasłużyć na to by w czasie wojny obywatele jej bronili?

Nie orka sie zabija i nie zjada

2 polubienia

Ruskich też nie zjadają XD

Ja jestem z tej niby Polski B.Jako zaściankowcy chętnie zorganizujemy w jakiejś stodole bazę wypadową tym z Polski A i pozwolimy się wykazać w boju.

1 polubienie

Takis pewien?
Kolego.
Nie, nie oczekuje kondolencji.
10 dni temu zmarła moja mama. W domu opieki, takin co to domem dla unierajacych byl, nie hospicjum.
Uruchomilam procedury, pogrzeb z ksiedzem (jej życzenie) bedzie jak przylecę 25 maja i zarządzę
Co do spadku?
Jestem jedyna i bez obciążeń zachowku
Pomyślę
Ale śpi mi sie lepiej.
Mama pewnie ma swój raj

2 polubienia

To Polska B jest niestety zagrożona przez Rosjan. Ochotnicy z Polski A też się z pewnością pojawią :wink:

Na chwilę obecną ochotnicy wojują na Ukrainie

Lub odwrotnie.!!

To raczej chodzi o sedesy i pralki.

Mogę tylko powiedzieć, że właśnie przez matołów i idiotów wyznających podział na Polskę A i B mamy obecnie to co mamy. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że w tym momencie obrażam matołów i idiotów, zrównując ich do wypowiadających takie brednie. Wobec takiej postawy religijność i zaściankowość zasługują na najwyższe uznanie.

2 polubienia

Bardzo mądre pytanie, wywołujące mądrą dyskusję. Oczywiście zamiast wojen, patriotyzmów i nacjonalizmów, nieporównanie lepsze jest moje Przewodnictwo Ludzkości i wywyższanie DSHN-u. Bo nie ulega żadnej wątpliwości, że cywilizacja ludzka to bezmyślna, nieharmonijna patologia.

Różnice między Polską A i B istnieją. To jest fakt. Ale ostatnio nawet w Zamościu wygrała KO - a napewno nie PiS

Różnice istnieją w obrębie Polski, która terytorialnie, ustrojowo i prawnie jest jedna. Nie wiem jak poważne ubytki w mózgu trzeba mieć, żeby posługiwać się nomenklaturą Polski A i B.

To w końcu Polacy z Polski B są antyniemieccy i propisowscy. Obecnie PiS jest i tak w defensywie. Ciekawe jak długo będą antyniemieccy. Pewnie do końca…

A to oznacza że dalej będzie tak jak jest

Potrafisz cokolwiek przeczytać ze zrozumieniem?

Potrafię ale absolutnie się z tobą nie zgadzam

To pokaż proszę źródła do jakichś materiałów odnośnie owej Polski A i B, mapy czy cokolwiek …

1 polubienie

To przecież powszechnie znany fakt że ściana wschodnia jest propisowska a zachodnia prolewicowa

Nie chce mi się szukać potwierdzenia znanych powszechnie faktów

Wiadomo że nie wszyscy a większość ludzi

A jednak nie potrafisz. Trudno …

Szkoda mi czasu na szukanie. Ty z kolei potrafisz jedynie bezpodstawnie obrażać ludzi

Dla mnie, jako Polaka, obraźliwe jest dzielenie narodu na kategorie A i B. Wzbudza to we mnie tak pejoratywne odczucia, że sam się wciąż dziwię mej powściągliwości względem takiego myślowego wynaturzenia.

3 polubienia

Ja z kolei nie mam problemu z odpisywaniem różnic w ten właśnie sposób. W powszechnie znany sposób