Pokaż dowody na powszechność tej głupoty.
Nie twierdzę że wszyscy ale większość Polaków na wschodzie popiera PiS. Ostatnio jakby mniej ale wciąż
To nie jest żaden opis, tylko nic niewnoszący do dyskusji film przedstawiający pogląd odnośnie kwestii wyborów samorządowych osoby weń występującej.
Wiem wiem. Ale zawsze coś
A tu sie różnimy.
UE nie jest zla
Zdreszta co Ty wiesz majac plecy chronione przez Commontwelth
Znakomicie Unie uzupelniajacy?
Pakty i umowy?
Z Chińczykiem czy cyrkowcem Milei sie dogadasz, ale co do ruskich i domoroslych hitlerow jak AfD czy postkomuna?
Zastanawiam sie za co w Ukrainie ludzie umieraja? Za Śląsk?
Jestem jak najbardziej za uznaniem Śląska jako jezyka, co nie oznacza koniecznie, że ma byc urzędowym
Tak samo, jak różnice istniejące między sąsiednimi wioskami. Jedna leży przy głównej drodze, inne nie. Ten podział (na A i B) jest wielce krzywdzący. Znam wielu ludzi mieszkających na wschodniej ścianie, którzy są mądrzejsi, zaradniejsi, lepsi od wielu Polaków mieszkających przy zachodniej granicy. Nie znoszę stygmatyzacji ludzi na podstawie miejsca zamieszkania, wykonywanego zawodu, nazwiska, czy co tam jeszcze. Wielu ludzi (niekoniecznie tych wykształconych) np. z białostockiego mieszka w W-wie. Czy są przez to lepsi? mądrzejsi?
Jeżeli wymagasz ode mnie, abym żył nienawiścią, to nie, nie mogę na to pozwolić. Sama etyka, czy moralność to pojęcia bardzo subiektywne. Ja przede wszystkim kieruję się życzliwością. Bronić się należy, to oczywiste. Jednak warto rozważyć to, żeby zrobić to w taki sposób, aby się nie zatracić w tym co negatywne. Jeżeli Polacy będą bronić kraju, i się zatracą w tym co negatywne, to co zostanie? To błędne koło, można powiedzieć, że Rosjanie mogą tym zarazić Polaków. To jak dla mnie największa porażka, i przegrana, ponieważ to uderzy w samą mentalność.
Jak będziesz Przewodnikiem Ludzkości, to będę mógł kroczyć własną drogą?
Przecież wiadomo że to uproszczenie myślowe z tą Polską A i B
Ja tez nie
Ale ? Opinia ma twarde życie
Jeśli Twoja własna droga będzie zakłócała i niszczyła DSHN, jak obecna cywilizacja, to DSHN zainterweniuje, aby Ci to uniemożliwić.
Obudzil sie za parawanem?
Za parawanem jest co czytać, czego słuchać, a i dronami próbują podglądać moje opalone beztekstylnie ciało.
O widzę, że kolega harmonik chwali łąki umajone swym kolorem …
Kolega ma swoja schizę!
@harmonik Zdarzyło ci się pogłaskać dzikie zwierze? Np sarnę? Bo mi tak, zdarzyło się, i to było bardzo wyniosłe doświadczenie. Zwierzęta wyczuwają naszą energię. Wiedzą jakie mamy zamiary.
Koty to dranie.
Mi sie zdarzylo lwa i tygrysa pogłaskać, w lodzkim ZOO, kolega przyjaciel rodziny byl tam praktykantem, do opieki calodobowej trzeba bylo ochotnikow, bo zeby to utrzymac przy zyciu? Hirek stworzyl później Łódzki Park Ķrajobrazowy
Zmarl na zawał ale? Niektórzy zyja krótko i intensywnie inni? Cenzura nie przepuści…
Kociara i to uparta jestem. Jedyne co? Karaluchofobie mam. Opanowaną w zasiegu ręki jest spray na to robactwo.
Tylko że w ZOO. A ja w naturalnym środowisku, gdzie sarny zazwyczaj uciekają przed ludźmi.
Jak kiedyś przyjaciel taty mieszkał niedaleko Opola, a tam lasow sporo to na malego jelonka czy sarenkę omalże nie wdepnelam. Ale bylam uprzedzona, ze nie ruszac i nie dotykać, żeby zapachu nie przenieść, bo matka odrzuci. Tak, że z glaskania nici.
A zdarzało się, że do gospodarstwa dorosłe podchodziły.
Zwłaszcza zimą.
Ale nie za blisko.