Szumowski skraca dystans. Z 2 do 1,5m.
Mimo iż zakażeń nie ubywa. Pierwsza fala wkrótce spotka sie z drugą i będzie romans fal kurła.
Jak się mają covidowe sprawy w waszych krajach?
Szumowski skraca dystans. Z 2 do 1,5m.
Mimo iż zakażeń nie ubywa. Pierwsza fala wkrótce spotka sie z drugą i będzie romans fal kurła.
Jak się mają covidowe sprawy w waszych krajach?
To jest inny swiat.Po pierwsze na tym samym niemal dokladnie terytorium,masz 12 milionow ludzi wiecej.
Szczyle,mlodziez,sredni wiek…Czasem wydaje sie ze wszyscy mają to gdzies.Dziennie umiera kilkadziesiat do 100 osob a mimo to,trwa otwieranie czego sie da.
Ale co wazniejsze,ludzie ZACHOWUJA SIE znacznie fajniej.Przestrzegają przestrzeni w sklepach,sa dla siebie mili i wyrozumiali.Mimo potwornego znurzenia i zmeczenia ograniczeniami.
Takie ogolne wrazenie oswojenia sie.No i musialo w koncu uderzyc.Leicester jest strefą zamknietą.Druga fala o podwojnej sile.
Ja to wyczytałam dziś - (o tym dystansie) na drzwiach w prokuraturze, są już wywieszki. Szumi dokoła las, czy to jawa czy sen? Nie nadążam,nie rozkminiam, żyje mi się lepiej? W urzędach nie mają masek, tylko obcy muszą zakładać.
No z calowka bedzie biegal…
U mnie jest poltora metra na terenie otwartym, i tak ludzie staraja sie, zeby bylo troche wiecej.
Nastapil nawrot - powstaja ogniska wtorne, tragedia jest w Katalonii z Barcelona na czele - tam za szybko poluzowali.
W zasadzie okolica gdzie mieszkam zdyscyplinowana, oby tak dalej.
Aktualnie poza Comunidad Valenciana i Madrytem wszystkie pozostale regiony wprowadzily obowiazek maseczek bez wzgledu na to gdzie jestes, nawet jak jest to spacer po plazy czy parku. Zdjac mozna idac poplywac, jak lezysz i sie opalasz i w knajpie (z tym, ze wiekszosc w Katalonii i Aragon nawet nie ma prawa na tarasach (ogrodkach) obslugiwac, wylacznie na wynos lub dostawa do domu. U nas jakos poza dwoma przypadkami w poblizu na razie spokoj. Jakies 4 miliony ludzi znow siedzi w domach z prawem wyjscia do pracy, lekarza, banku czy psa wyprowadzic.
A najwiecej zarazen tym razem wiek miedzy 15 - 35 lat. Czyli ta najbardziej beztroska i rozrywkowa czesc spoleczenstwa. To tak dla odmiany, po staruszkach.
To tyle doniesien z frontu zapirenejskiego.
W tym tygodniu sporo się u mnie działo. Jedno co mi przypomina o wirusie, to niedbale założone maseczki.
Większość je ma ( w sklepach, autobusie), w odróżnieniu do sprzedawców…
Odstępy? Tego nie zauważyłam, jeśli są, to chyba na ciele po porodach
Właśnie się przyjrzałem i powiadam, że nie każdy ma te odstępy…
Ja też nie mam
Ale za to “pamiątkie” masz w pawlaczu…
Tego nie wiem. Może tato wyrzucił? Ze sobą nie brałam, mąż jego nie odebrał
@Devil Romans fal! padłam… Jeszcze fale 5 G i będzie trójkąt
W Izraelu nie dawno nie było już prawie chorych a tu nagle w kilka dni 26 tysięcy chorych … A u nas w Polsce jakoś leci …
Maja w Polsce dzienny przydzial testow chyba…
Muszę zacząć nosić miarkę…
U nas zaczeli wszystko powoli otwierac, a tu jebs! Wszystkie stany w Australii radza sobie dobrze oprocz mojego wczoraj mielismy 428 przypadkow a jest u nas tylko 6mln mieszkancow(przy pierwszej fali bylo 200 iles w najgorszym momencie) Juz jakis czas temu ponownie zamkneli Melbourne na 6 tygodni, ale ludzi nie da sie po raz drugi utrzymac w ryzach… raz rozluznili obostrzenia i ludzie juz nie będą tak ostrożni jak za pierwszym razem… dużo ludzi uciekło z Melbourne przed obostrzeniami i roznosi to cholerstwo po malych społecznościach. U nas na wsi jeszcze nikt chory nie byl, ale w miasteczku godzine od nas potwierdzono w ciagu ostatnich 2 dni 3 przypadki. Chyba kwestia czasu…
Oczywiscie najwazniejsza rzeczą jest football, ktory musi sie odbywac… wiec przenieśli wszystkie druzyny do Queensland.
To w Australii pilka jest az tak ważna?
Widzialem kiedys w nocy transmisje z jakiegos meczu a potem skroty z innych i stadiony byly raczej pustawe…Jakis rok temu,moze wiecej…
Ale masz na mysli soccer czy australian football? Bo ja mialam na mysli to drugie… ludzie maja obsesje na tym punkcie. Babcia mojego faceta ma caly dom udekorowany na czarno-czerwono na czesc ulubionej druzyny. Soccer jest srednio popularny, bardziej się interesuja europejskimi druzynami niz rodzimymi.
Na ciele po porodach to chyba są rozstępy, co nie:-D
Dobrze, że nie ustępy…
Albo …tępy
O mnie rozmawiasz…?