Czy Polacy powinni mieć pierwszeństwo w kolejce do lekarza?

Czy ja bym się nie wkurzył.? Mnie szlag trafia jak słyszę o innych, więc nie wiem jak bym zareagował we własnej sprawie? Ale podejrzewam, że gwałtownie.

Złamałem piwnie dwóch Turków raz i jednego Pakistańczyka innym razem. Wszyscy muzułmanie. Daj Bóg, żeby inni muslimy byli tacy jak oni. Te znajomości mile wspominam.

1 polubienie

Ba!
Marzenia mają swój urok…
Niemniej,od razu przypomina mi sie gdy w czasie wojny iracko irańskiej,spotykaliśmy się w Poznaniu,w klubie Pax-u,przy Kramarskiej.W każdy piątek :grinning_face:
Najpierw Pan Wołodyjowski czyli świetlicowa klasyka,nawet wówczas.
A potem…Klub był nasz.Od imprez po recytacje poezji…
I razu pewnego,przy jednym ze stolików,zakotwiczyli…Irańczyk z Irakijczykiem.Kto ich wynalazł,kto ich tam ściągnął,nie wiem i już nigdy sie nie dowiem.
Zagadnięci,na luzie odpowiadali że wojne,nienawiść i politykę mają w doopie.I pili nasz…miód który ich wręcz zachwycił!.
Gdybym nie widział,pewnie bym nie uwierzył…

1 polubienie

Turcja to spory kraj. A blondynki w jasyr brali :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

A muzułmanów pijacych wino znam. Byle pod dachem, żeby Allah nie widzial.

2 polubienia

I tu jest problem polityczny. Polaków przed wyborami nie interesują poglądy i plany polityków na uzdrowienie służby zdrowia, gospodarki, ubezpieczeń społecznych i nikt nie rozlicza ich z tego. Gdyby Polacy zrozumieli zależność, to Buzek rządziłby do tej pory. Niestety nasze społeczeństwo daje się nabierać na populistyczne bajki i głosuje jak grupa przedszkolaków. To się nie zmieni, dopóki ludzie będą bierni i naiwni politycznie.

1 polubienie

I dopóki politycy będą kłamali, a media manipulowały i interpretowały, każde po swojemu, wszelkie wiadomości.

1 polubienie

Politycy kłamią i manipulują, bo społeczeństwo ich z tego nie rozlicza i nadal na nich głosuje lub nie idzie do wyborów co jest jeszcze gorsze.

2 polubienia