A co robic jak trzeba leczyc NERWY???
Nerwy w konserwy…
Dodajmy jeszcze jeden aspekt - fatalna kondycja finansowa naszych szpitali! Tego nie ma nigdzie w Europie! Raport Najwyższej Izby Kontroli za okresu 2015-2018 nie pozostawia suchej nitki na systemie “sieci szpitali” jaką wprowadził minister Panie Kochanku Radziwiłł.
PS. Na szczęście mamy juz nowego, krystalicznie czystego i uczciwego prezesa NIK - Banasia (nie mylić z piłkarzem), więc tego typu krzywdzące dla władzy raporty odejdą w niepamięć (zapewne znikną też ze stron internetowych NIK)
Najlepiej w radzieckie konserwy: puszkowa stal nie gniotsia, nie lamiotsia…
Być może sama służba zdrowia nie odbiega od tej na zachodzie. Co innego zarobki które często nie pozwalają nam na leczenie prywatne.
Odbiega i to bardzo. Opisałem swe doświadczenia powyżej.
@okonek podejrzewam, że tam to norma, bo było 0 zdziwienia ze strony kogokolwiek (może poza mną), i na co dzień to tak wygląda, że tzw. nagłe przypadki się olewa i stoją w kolejce na równo z planowymi wizytami (co chyba nie jest legalne). Do tego fajnie tym redukują kolejki-w tydzień łatwo pójść do lekarza prywatnie, rozmyślić się, bo coś się samo polepsza, albo po prostu wyzdrowieć
Chociaż szczerze, kostkę mam do tej pory trochę wadliwą, a to było jakiś miesiąc temu, ale do tej pory nie wiem, co z nią w sumie zrobiłam, zgaduję, że skręciłam, ale na 100% chyba się nie dowiem.
Ciekawi mnie, co zrobiła w końcu matka tego dziecka z potencjalnie złamaną ręką…i ile takich przypadków tam jest dziennie.
Zadłużenie polskich szpitali to w sumie 13 miliardów złotych. Oczywiście takie informacje w partyjnej telewizji przed wyborami sie nie ukażą.
Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle?
Za rządów PiS, po raz pierwszy od czasów komuny średnia oczekiwana długość życia w Polsce ZMNIEJSZYŁA SIĘ!
Bo sie pakuje w ojczulka…