To jest skutek przerzucania na szkołę odpowiedzialności za wychowanie dziecka. A kolejni ministrowie dokładają szkole kolejnych papierów, regulaminów, sprawozdań i programów naprawczych (zobacz, jak głupio to brzmi, ale niestety, tak się toto nazywa )
Socjalizm i zsocjalizowanie?
Pojecie, o ktorym piszesz to komunizm, terroryzm panstwowy, społeczny , słowa socjalizm uzywa się zastępczo. Nieslusznie.
Ano tak! A każdy nowy,musi się wykazać…Ciekawe a jednocześnie i przerażające,i wkurzające jest to że zazwyczaj polega to na psuciu…
Do sprawy wracam.
Słowo cialem się stalo…
dzieci nie wolno ograniczać a teraz dziecko sobie będzie samo tak naprawdę wystawićc ocenę a jak się nauczyciel nie zgodzi to mu wszyscy pokażą.
A wydać by się mogło, że nic już się nie da zepsuć. A jednak…
MinistRA potrafi
Oj ta jędza potrafi!!!
Własnie to chciałem napisać.
Coor…A wydawalo się że nic gorszego od Zalewskiej…
Przyszlo mi do glowy takie porownanie z ta lekarka, ktora w Lublincu w trakcie wojny robila ekpserymenty luminalem na dzieciach… nie poniosla za to konsekwencji. Uwazam, ze jest wyjatkowo trafne.
Po kolei- to będzie następny krok a już są jego emelenty w niektórych miejscach… Poza tym proaktywna postawa powinna być obca dzieciom pod wplywem reform oświaty…chociaż tu akurat to myślę, że chętnie strzelą focha i zwalą winę na kogo?
Wiadomo na kogo
A co? może Stelmachowski, Giertych, Wiatr byli lepsi? Szkoła i wychowanie zjeżdżają wciąż w dół
Zdziwisz się, ale są szkoły, które już to robią Dzieci niby jako żart, g losują na najlepszego i najgorszego n-la, a patronuje temu Samorząd Uczniowski. Na szczęście w są jeszcze dyrektorzy zdrowo myślący i nie strachliwi
…to w ramach podlizania przez dyrekcję rodzicom.
Ta… bo rodzic i dziecko to KLIENCI szkoły, a klient ma ponoć zawsze rację! Który ministro-diota to wymyślił? Pamiętasz od kogo to się zaczęło?
Wiatr kiedyś odpalił że"do tego zawodu trafiają tylko nieudacznicy"
Giertych odpowiadal za mundurki?Chyba niezbyt skutecznie ale gdyby choć raz coś sie u nas udało,powiedziałbym,“chwała ci za to!”
Stelmachowski…Nie będę udawał że coś pamiętam ale to chyba dobrze.Znaczy że nie szkodził.A przynajmniej nie walił tym po oczach.
Podsumowując,tak!Wszyscy oni i każdy z osobna,byli lepsi od Zalewskiej i szczególnie od obecnej zołzy!Po prostu gorzej sie chyba już nie da.
Choć kto wie…Może ue przyśle nam"instrukcje" do zaorania w szkołach jakiegokolwiek przebąkiwania o Bożym Narodzeniu czy Wielkanocy…Oni mają takich cweli w swoich szeregach!
Może jednak lepiej nie krakać
Od 1989 szkolnictwen rządzilo, jak pobieżnie policzylam 22 ministrów. Jedni efemerydy , wiec niz zdążyli mocno zaszkodzic, ale inni?
Tak,wiem…Jak Zalewska spieprzała do unijnej kasy,zostawila po sobie takiego pionka.Z twarzy podobny do nikogo i w ogóle niewidoczny.
To jakiś minister z tym klientem wymyślil? Pięknie.
Obecne psucie moim zdaniem wymyśla Staszek. A Barbra tylko to wypowiada wszem i wobec.
Stelmachowski groził z mównicy sejmowej nauczycielom. A po kilku miesiącach oświadczył, publicznie, że dopiero siostra (nauczycielka) uświadomiła mu ile zarabiają nauczyciele, bo on myślał, że co najmniej 2 razy tyle.
Giertych zasłynął też wprowadzeniem żałoby narodowej po samobójczej śmierci uczennicy. Pogrzeb samobójczyni celebrował biskup. Można? można!
Może ue przyśle nam"instrukcje" do zaorania w szkołach jakiegokolwiek przebąkiwania o Bożym Narodzeniu czy Wielkanocy…
Nie trzeba do tego UE. Miałam problem z rodzicem dziecka - Świadka Jehowy, bo pani na plastyce kazała dzieciom malować pisanki, a dziecka przecież nie można zmuszać do celebracji obrządku niezgodnego z jego wiarą! Czego to ludzie nie wymyślą
Z wigiliami klasowymi też robi się coraz większe problem, bo co zrobić w Ukraińcami w klasie?