Po seksie to normalne, @joko ![]()
Taaak??? A dlaczego nie śpisz? Nie zwiewaj tylko odpowiedz ![]()
Mogli się zrobić. Ja mam chyba ch.Alzheimera albo Covid albo klimakterium, bo słabo mi się myśli …Pomyślę jutro…papa…![]()
Bo juz mi przeszła sennośc. ![]()
Nic nie kręcisz? ![]()
A z kim mam kręcić? ![]()
Ja mam wiedzieć? ![]()
Jak sie dobrze zakręcić, to jest z kim ![]()
No ok. To już Cię nie wypytuję. Nie wypada ![]()
Słuchaj @joko, jeżeli chcesz wiedzieć, to bardziej niż pewnym jest, że @Bingola wczoraj uciął sobie trzy szybkie drzemki i dwa razy porządnie się wyspał, w tym raz tak chrapał, że aż sąsiadom ciarki po plecach przechodziły. Więc sama rozumiesz, że miał prawo w być wyspanym. ![]()
To on tak cały czas co chwilę ten no… spał? ![]()
Skąd ludzie mają tyle ochoty na …sen? ![]()
Tak jest natura ludzka, że spać się lubi. Ja tam śpiochem jestem i już teraz na sama myśl o spaniu na ziewanie mnie bierze. ![]()
To powinieneś mieć przydomek śpioch ![]()
No ale przecież oprócz spania jest jeszcze masa innych ciekawych rzeczy do zrobienia
, a nie że tylko spać i spać i spać. ![]()
Żeby się dobrze wyspać, jestem gotów zrezygnować potencjalnie z miej ciekawych zajęć. ![]()
W sumie to jednak masz rację. Dobry sen, to podstawa ![]()
No niestety, życie tak jest skonstruowane, że nie da się spać tak często, jakby się chciało ![]()
Dlatego tak ważne jest dbanie o jakość snu. ![]()
No wiesz - jak sen jest byle jaki, to wcale się wtedy nie chce często spać.
To o czym piszesz, to podstawa. ![]()
Z naukowego punktu widzenia dodam jeszcze, że należy zadbać o właściwą proporcję fazy NREM (czyli wstępna faza snu bez szybkich ruchów gałek ocznych) i fazy REM (tj. faza szybkich ruchów gałek ocznych) - tzw. sen głęboki. Nalży podkreślić, że bez fazy NREM nie jest możliwe właściwe przejście do fazy REM, a właśnie faza snu głębokiego odgrywa ważną rolę w regulacji poziomu serotoniny w organizmie.
![]()
Bardzo naukowo to opisałeś, ale… ja o tym doskonale wiem ![]()
…dlatego zwykle jestem no… tak całkiem nieźle wyspana. I tak mimo wszystko czasem jestem troszkę senna, ale to chyba wina organizmu. Niektóre organizmy więcej snu potrzebują. ![]()
Ziewam, bynajmniej nie z nudów. ![]()