Czy świat odpowie?

Kolego, waści rachunku prawdopodobieństwa uczyc wypada ,:palm_tree::grinning:

To znaczy Ty masz uczyc

W trakcie igrzysk próbowalem juz chyba wszystkiego.I ciagle to samo…Mam wrazenie ze ktoś mnie śledzi i wie gdzie jestem i co ze mnie za"ktoś".
I wszystko co polskie mam blokowane…Bo jestem TAM a nie TU…Czyli w ue… :angry:

Wstyd mi troche ze tak czasem"zakręcam" wokół siebie ale to tylko cytat z innych wypowiedzi i sugestii na tym i poprzednim,forum.
A mówie o tym bo uważam ze nazwać kogoś faszystą,stalo sie parszywą taniochą,wylansowaną przez wspólczesność,ze tak to eufemistycznie nazwe.
Nazywanie kogos faszystą jest przykladem pogardy wobec historii i znaczenia tych słów.Innymi slowy i podłość,i głupota…

1 polubienie

Faktycznie pozamiatal.
Wypiąl sie na wszystko co dotąd sie stalo.Przypodobal sie tym w USA ktorzy,nie bez racji zresztą,od lat pytali,dlaczego to my mamy wszedzie sprzątać?A gdzie jest reszta onz [koniecznie z malej litery]?
To pytanie zadawal juz w czasie wojny w zatoce,ktorys z kandydatów na mr.president.
A teraz zapewne po śniadaniu,bedzie oglądal kolejne zbrodnie dzieki BBC oraz NBC.Taka przekąska…Jak dla nas kawa kolo poludnia i plasterek sernika…
A potem przeczyta w gazecie jak to sie teraz nazywa.Normalnoscia,wolnością i pare innych kłamstw…
A potem…
Kolejna Afganka bedzie"portretem"dla zdobywcy nagrody Pulitzera za zdjecie roku.I nigdy sie o tym nie dowie.I bedzie miala szczescie jesli"tylko" bedzie zgwałcona.

2 polubienia

Popieram.Tak z grubsza.
Wole warknąć,krzyknąć,kląć jak furman niz dusic to w sobie i udawac ze jest nie tak jak jest.To jednak prawdziwa cecha strzelecka że zbocze na ten niebezpieczny temat…
I co Ty,panna w tym tyglu robisz?
Punkt dla tych co to lekceważą. :upside_down_face:
Ale zeby aż tak?
Pogadalbym z Carlem Gustavem… :wink:

1 polubienie

Mlode lwy?

Juz chcialem odpowiadac ale ostatni akapit lub dwa,rozwialy wątpliwosci.Na szczescie! :roll_eyes: :relaxed:

A Madona sie pręży na biedne dzieci

@collins02 łatwo krytykować i się oburzać. A co TY byś zrobił w takiej sytuacji? Wszystkie wojny jakie znam, gdzie dochodziło do interwencji sił innych państw były krwawe i długotrwałe (Korea, Wietnam, Biafra, Jugosławia, Somalia, Liban, itd.)
Pomyślmy rozsądnie co można zrobić a nie oburzajmy sie. Amerykanie tez chyba mają juz dosyć wysyłania swojego wojska do różnych krajów w celu zrobienia “porządku” bo raz, że niepotrzebnie giną w nich ludzie niezaangażowani w konflikt, a dwa - USA podtrzymuje opinie “Światowego Żandarma”.
Co innego, gdy jakiś kraj jest zagrożeniem dla pokoju i bezpieczeństwa w regionie lub na całym świecie. Afganistan, o ile wiem, żadnemu innemu państwu nie zagraża.

A Ty wolisz sie bezczynnie przyglądac zbrodniom?
Kontestować z ulubionym tekstem kanapowej inteligencji"ze swiat juz taki jest"?
Korea jak potem Kambodża a teraz Afganistan nie zejdą z naszego sumienia tylko dlatego ze"jesteśmy daleko".
Prawde powiedziawszy,żaluje i bardzo mnie to obecnie boli,ze jestem juz taki stary…Poprawiam sobie samopoczucie świetnymi wynikami na rowerze ale…Pewnie dostalbym kulke"na dzien dobry".
Tak przy okazji…Nie zaliczasz sie,zdaje sie,do czytających ale w wolnej chwili,polecam:
Atiq Rahimi"Kamień cierpliwości".
Jak napisal autor,Afgańczyk,byla to “proba zmierzenia sie z wlasnym gniewem i głeboko skrywanym cierpieniem”

Zawsze powtarzam,thanks God for USA!
Tobie sie tylko dziwie ze tak potrafisz na spokojnie.I nawet jedną sylabą sie nie zająkniesz na temat istoty tych cierpień.
Ja juz nic nie zrobie.Wlasnie o tym napisalem obok.Za stary jestem.
Moj udzial w manifestacji,dekade temu,jakoś tam,oczyszcza moje sumienie.
Ale przyrzeklem sobie ze ilekroć zobacze pierdy mamucie spod teczowej szmaty lub wytryski tzw. feministek,bede reagowal.Bo samo ich istnienie,obraża kobiety i dziewczyny w Afganistanie.
A teraz…Serdecznie zapraszam!Niech ktos napisze o ubogacaniu i kulturze.Bo to sie zawsze tak konczy.

“Tęczowej szmaty”
Tutaj zgłaszam moj absolutny sprzeciw przeciwko temu okresleniu.

1 polubienie

Ale Ty jesteś nerwowy
Boginie Parki w Grecji kobietami były :wink:ojca nie uczyc dzieci robić, mozna zaadoptować kota

Patrz jaką ładną torbę mam. :stuck_out_tongue::grin:

Taka moja złość.
Ale nie to bylo najwazniejsze w tym co staralem sie przekazać.

1 polubienie

Maja mama ma dwie takie, kiedyś robiłem jej zakupy i wziąłem je ze sobą. O mało nie dostałem wpierdol od jakiegoś łysolka, który przechodził obok mnie (krzyknął: ty je**ny pedale, zaraz oberwiesz - ot taka nasza tolerancja)

2 polubienia

Moja córka tez ma taką.Sam jej kupilem,choć 100 m. dalej rodawali oblechy za darmo.
Gdyby te cioty choć raz na 100 lat,postaraly sie zrozumiec ze nigdy nie rzucam w ich strone kamieniem…
Ale gdzie tam…To by zburzylo ich cierpietniczy etos :rage:

1 polubienie

Jezu, Collins…

Ludzie obrzucający paskudnymi wyzwiskami innych nie robiących nikomu niczego złego są według mnie obleśnie obrzydliwi. Czy też tak uważasz? :slightly_smiling_face: :thinking:

2 polubienia