Czy to na pewno jest zdrowe?

O czym ty piszesz? Złom nie był dawno taki drogi. Sprzedawałem z 2 tyg temu złom po 1,7 pln za stal…

2 polubienia

Niedawno ! / Miesiąc po naszym zakończeniu prac, bo trwały też i inne prace wykończeniowe w szpitalu, okradziono 1 pokój covidowy z instalacji miedziannej, ok 45 kg specjalnych atestowanych i znaczonych rurek miedzianych, kształtek i zaworów do instalacji tlenowej. Cena miedzi u mnie to 28 zł / kg / kim trzeba być by okradać szpital z wyposażenia, dla własnej chciwości.

4 polubienia

Szpital jak szpital. A ci co kradli pokrywy studzienek?

2 polubienia

Każdy orze jak może :grin:

Problem że mam przerwany urlop by całą instalację odtworzyć, i sprawa u prokuratora bo instalacja w całym szpitalu rozszczelniona - chorzy bez tlenu w respiratorach, których rozwozili po innych szpitalach / koszty duże /, nie każdy miał awaryjnie osobistą butlę z tlenem, na zamówiony tlen medyczny w butlach są kolejki kilku dni

2 polubienia

Ale uważasz że taki złodziej myśli? Pewnie za wszystko dostał z 1300 a szkód na dziesiątki tyś narobił.

2 polubienia

Nie wiem co trzeba mieć w głowie by taki numer / podłość / zrobić potrzebującym pomocy. Oby on / oni czy ich rodzice / nie musieli korzystać z pomocy / respirator bez tlenu nikogo nie podratuje, jest tylko sterownikiem który podtrzyma funkcje życiowe nastawione przez jego obsługę /. Szpital obecnie korzysta z cegiełek / wpłaty na konto od ludzi którym się przelewa, cegiełka daje konkretne ulgi w tym szpitalu na badania i leczenie nie objęte w NFZ. Na ten remont był grant od wojewody

2 polubienia

Niedawno okradziona nowa karetka neonatologiczna / noworodki / - dar z Niemiec, z kół i wyposażenia ukarała złodzieja zakażeniem wirusa, i trafił do szpitala po tygodniu. Jak to się wydało to nie wiem, ale koszty to ponad 12 000 zł

2 polubienia