Czy wirus boi się święconej wody?

kury są bardzo towarzyskie, wiem coś o tym. Nie sądzę, aby w nocy robiły coś innego niż spanie z kurami (a one chodzą wcześnie spać). :upside_down_face: A wracając do tematu, to mi ktoś powiedział, że wiara go chroni i żegnanie wodą święconą. Ale nie uwierzyłam.

3 polubienia

Ostatnio widzialam w TV jakiegos Indusa, ktory powiedzial, ze owszem zaszczepil sie na covida, ale ma w planach wziac “oczyszczajaca kapiel” w swietej rzece Ganges.
Sadzac po skladzie tego co tam plynie, to faktycznie moze byc skuteczniejsze od szczepionki :wink:

4 polubienia

Najlepiej wspólne modlitwy w kościele, zamiast Bogobojna modlitwa w odosobnieniu …

Ale cudo!

Alembik to juz starozytni znali, ale zamiast zastosowac do zboznych celow uzywali do produkcji perfum.
Co zachowalo sie w rosyjskiej kulturze.
Tata opowiadal, ze jak Armia Czerwona wkroczyla to z okrzykiem odekałon (Eau de Cologne) wypijali wszystkie pachnidła jakie im w rece wpadly.
Niemcy uciekali w pospiechu, wiec troche tego zostalo. Nie liczac sklepow tylko dla Niemcow.

1 polubienie

Wirus jest niewierzący, więc go w kościele nie ma.

Proste, no nie?

4 polubienia

A nie w czasie PEŁNI???
Pełnia 28 marzec 2021 20:50:04

1 polubienie

W czasie _ _ _ _ _
Księżyc rolę lampy _ _ _ _ _

To tak a propos homonimów

6 polubień

ANO!
Tyle że kiepsko widać przy takim świetle księżycowym…
Spróbuj coś poczytać choćby…

1 polubienie

No … neony się da :slight_smile: Generalnie w czasie pełni podobno da się czytać, ale jutro jak mnie skleroza nie powali, sprawdzę i powiem.

1 polubienie

Nieee… W czasie pełni, to się lata na Łysą Górę, a nie pluje na kury. :wink:

2 polubienia

Ale obowiązek małżeński
nie tylko w czasie księżyca xxxxx
z ochotą wielką dobrze się xxxxx… :stuck_out_tongue: :innocent:

3 polubienia

I cóżże przeczytałeś w tym księżycowym świetle?
CIEKAWAM…

I tu się mylisz,bowiem wirus to “żyjąca forma” materii i ma prawo do życia jak każda inna ,a więc i do kościoła też może zajrzeć…

1 polubienie

@okonek Świetne te kury! Jaja też dają czarne? :thinking:

:joy::joy::joy::rofl::rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

skorupki czarne to fake bo na stronach hodowcow pokazuja jako normalne, tylko może bardziej siny niz brazowy odcien
Pisanek ani kraszanek tez nie znosza.

piskleta jak widac wyzej od wyklucia czarne. Rasa pochodzi z Indonezji to chyba czarny bedzie poprawnie politycznie?
Mieso i narzady wewnetrzne tez maja czarne, krew czerwona.

1 polubienie

Modlitwa… nie przeszkadza w myciu rąk. Ba mozna to robić jednocześnie. A co do samej modlitwy… mam nadzieję że dla kazdego przyjdzie czas że okarze sie czyms zdecydowanie innym niz gusła i zabobony.

2 polubienia

Jak uda się ze świątyni wygonić

Wspieranie słowem nic nie kosztuje, za modlitwę jest cennik / nie mniej niż /
Tego Bóg nie zapłaci koralikami

1 polubienie