Stracilem paznokiec w trakcie meczu,po nakladce zafundowanej mi przez goscia w twardych tepach…Bolalo jak uderzenie czymś twardym ale sam paznokiec odbudowal sie bezboleśnie…
Widok jednak kojarzyl mi sie z …Aleją Szucha
Kiedy mi się bardzo podobają dziurawe spodnie i wcale nie uważam, że są wybrakowane
W basenie pytasz? W basenie chowa nogi w wodzie
Podobnie jak poobijane garnki?
Plywac w skarpetkach?
Da sie nawet w garniturze, byle bez butow
Dotychczas używałam głównie Zeptera, a on się nie obijał. Teraz używam takie przeznaczone do płyty indukcyjnej (Zepter nie jest). Też są ze stali i jakoś nie widzę, by się miały obijać
Szczęściara
Wiem Gra. Też tak uważam. Wiesz ile się kiedyś nawalczyłam z szorowaniem garów poprzypalanych gazem?
A teraz (mając tę indukcję) nawet kuchenki nie mam jak zabrudzić (normalnie się nie da), a co dopiero garnków. Też uważam to za coś świetnego i cieszę się naprawdę.
Garnki z nierdzewki maja jedna wade - jak sie przegrzeja nie traca wartosci uzytkowej, ale wygladaja paskudnie
One się nie przegrzeją. Mają bardzo grube dno, a temperaturę im się dokładnie ustawia. Nie wiedziałam nawet, że między normalną elektryczna kuchenka a indukcyjną jest aż taka różnica.
kuchenka indukcyjna lezy w moich planach remontu kuchni i przy okazji lazienki, bo robi to ta sama firma.
masz taka reagujaca plyte, ze dopoki garnka nie postawisz to zimne?
Tak mam. Okonek - dopiero zobaczysz jak fajnie. Płytę nie masz jak przypalić, bo jak coś się wychlapie naokoło, to jest przecież na zimnym. Myślę, że będziesz się pewnie cieszyła tak, jak ja
Jak mogę nie wiedzieć? Urodziłam się za czasów emaliowanych. Teraz też mam porządne, już od ponad 20 lat te same.
@gra, ja także urodziłam się w czasach, kiedy emaliowane garnki królowały na palnikach.
Teraz Was zaskoczę.
One nadal są na topie i można ich używać na kuchenkach indukcyjnych.
@joko już wspomniała o plusach kuchenki indukcyjnej, dodam od siebie, że są bardzo energooszczędne. Jeśli ktoś mieszka we własnym domu, może ją podłączyć pod siłę, rachunki za energię jeszcze niższe. W blokach trochę to skomplikowane, ale możliwe.Za odpowiednią opłatą i zgodą, zrobią specjalne złącza, gniazdko i gotowe. Mi tak zrobili.
Od kilku lat mam nowe mieszkanie i tu ponownie gotuję na gazie.
Dokupiłem jeden komplet emaliowanych, żeby kolorystycznie pasowały
Oto dowód, że także nadają się na indukcję, jak te droższe.
Spójrz na nadruk na dnie garnków
Tak żeliwny i orginał miała być pamiątka do zakupu za 15 euro / spodnie i koszula - żyją do dziś i są pełnoletnie do pracy
Przecież można założyć rękawiczki na stopę, na jedno wyjdzie. U mnie tak chodzą bezdomni
Ceruję maszynowo, 5 par w minutę
W wojsku miałem zrywany 1 paznokieć bo krzywo rósł w znieczuleniu punktowym. Na dziś rośnie prosto ino się rozdwaja, czasem udaje się 1 część zerwać przy zakładaniu skarpety
Zamienię mycie okien na szycie, cerowanie
Dawno powinni wpaść w rozpacz, bo produkty / towar nie przemyślany i bez wyboru - guzik czy rzep. Nowe ! żeczy do przeróbki - tu wszyć, tam zaszyć tu doszyć itd. Dużo tego przeszło przez moją maszynę. Mało kiedy jest coś trafione, bardziej dopasuje w lumpexie niż nówki firmowe