Czy żelazka powinny być zdelegalizowane?

Stracilem paznokiec w trakcie meczu,po nakladce zafundowanej mi przez goscia w twardych tepach…Bolalo jak uderzenie czymś twardym ale sam paznokiec odbudowal sie bezboleśnie…
Widok jednak kojarzyl mi sie z …Aleją Szucha :roll_eyes:

3 polubienia

Kiedy mi się bardzo podobają dziurawe spodnie i wcale nie uważam, że są wybrakowane :wink:

W basenie pytasz? W basenie chowa nogi w wodzie :slight_smile:

1 polubienie

Podobnie jak poobijane garnki? :wink:

1 polubienie

Plywac w skarpetkach?
Da sie nawet w garniturze, byle bez butow :joy:

1 polubienie

Dotychczas używałam głównie Zeptera, a on się nie obijał. Teraz używam takie przeznaczone do płyty indukcyjnej (Zepter nie jest). Też są ze stali i jakoś nie widzę, by się miały obijać :thinking:

1 polubienie

Szczęściara :slight_smile:

1 polubienie

Wiem Gra. Też tak uważam. Wiesz ile się kiedyś nawalczyłam z szorowaniem garów poprzypalanych gazem?
A teraz (mając tę indukcję) nawet kuchenki nie mam jak zabrudzić (normalnie się nie da), a co dopiero garnków. Też uważam to za coś świetnego i cieszę się naprawdę.

4 polubienia

Garnki z nierdzewki maja jedna wade - jak sie przegrzeja nie traca wartosci uzytkowej, ale wygladaja paskudnie

2 polubienia

One się nie przegrzeją. Mają bardzo grube dno, a temperaturę im się dokładnie ustawia. Nie wiedziałam nawet, że między normalną elektryczna kuchenka a indukcyjną jest aż taka różnica. :thinking:

2 polubienia

kuchenka indukcyjna lezy w moich planach remontu kuchni i przy okazji lazienki, bo robi to ta sama firma.
masz taka reagujaca plyte, ze dopoki garnka nie postawisz to zimne?

2 polubienia

Tak mam. Okonek - dopiero zobaczysz jak fajnie. Płytę nie masz jak przypalić, bo jak coś się wychlapie naokoło, to jest przecież na zimnym. Myślę, że będziesz się pewnie cieszyła tak, jak ja :joy:

3 polubienia

Jak mogę nie wiedzieć? Urodziłam się za czasów emaliowanych. Teraz też mam porządne, już od ponad 20 lat te same. :slight_smile:

4 polubienia

@gra, ja także urodziłam się w czasach, kiedy emaliowane garnki królowały na palnikach.
Teraz Was zaskoczę.
One nadal są na topie i można ich używać na kuchenkach indukcyjnych.
@joko już wspomniała o plusach kuchenki indukcyjnej, dodam od siebie, że są bardzo energooszczędne. Jeśli ktoś mieszka we własnym domu, może ją podłączyć pod siłę, rachunki za energię jeszcze niższe. W blokach trochę to skomplikowane, ale możliwe.Za odpowiednią opłatą i zgodą, zrobią specjalne złącza, gniazdko i gotowe. Mi tak zrobili.
Od kilku lat mam nowe mieszkanie i tu ponownie gotuję na gazie.
Dokupiłem jeden komplet emaliowanych, żeby kolorystycznie pasowały :stuck_out_tongue_winking_eye:
Oto dowód, że także nadają się na indukcję, jak te droższe.
Spójrz na nadruk na dnie garnków :wink:

3 polubienia

Tak żeliwny i orginał miała być pamiątka do zakupu za 15 euro / spodnie i koszula - żyją do dziś i są pełnoletnie do pracy

1 polubienie

Przecież można założyć rękawiczki na stopę, na jedno wyjdzie. U mnie tak chodzą bezdomni

1 polubienie

Ceruję maszynowo, 5 par w minutę :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

W wojsku miałem zrywany 1 paznokieć bo krzywo rósł w znieczuleniu punktowym. Na dziś rośnie prosto ino się rozdwaja, czasem udaje się 1 część zerwać przy zakładaniu skarpety

1 polubienie

Zamienię mycie okien na szycie, cerowanie :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Dawno powinni wpaść w rozpacz, bo produkty / towar nie przemyślany i bez wyboru - guzik czy rzep. Nowe ! żeczy do przeróbki - tu wszyć, tam zaszyć tu doszyć itd. Dużo tego przeszło przez moją maszynę. Mało kiedy jest coś trafione, bardziej dopasuje w lumpexie niż nówki firmowe

1 polubienie