Z oliwkami nigdy nie probowalam.
Ale sprobuj zielone szparagi, albo brązowe pieczarki.
A w sezonie świeże grzyby.
@okonek , wszystko fajnie, tylko, że ja mam awersję do smażenia oliwy, pisałam już o tym kiedyś. Mam oliwę domowej roboty,sprowadzaną z Maroka i nie będę jej niszczyła . Spróbuję na oleju.
Jesli to wez oliwe rafinawana o niewielkiej kwasowosci, taka zwykła. A jak olej tam masz? Byle nie silnikowy
Gdzie ja Ci teraz szparagi znajdę, do maja musze poczekać. Pieczarki juz chętniej, albo może i kapary dać? Mam otwarty słoiczek. Albo karczochy marynowane (też ze słoika)
Na temat karczochow wypowiadac sie nie bede, bo ich nie cierpie w zadnej postaci. Ale np. papryka tez dobra.
Surowa podsmazona, albo z konsewy?
W zasadzie da sie wszystko…
A nie ma szparagow w konserwie?
Olej mam :)) i zrobię na oleju, nie będę specjalnie oliwy takiej , o której piszesz,do tego przepisu kupowała :))
To na Korsyce nie macie oliwy?
Tam maja kasztany jadalne, ponoc najlepsze w Europie.
Nieprawda, najlepsze kasztany są na placu Pigalle!
Jak to dobrze, że jest to Pytamy i zawsze można się czegoś nauczyć. Już wiem, że tortilla nie ma nic wspólnego z tortem…
Mniam!
…dlaczego kg ogórków kosztuje 25zł.?
Wolę oryginał.
Pod piwo tort tortillowy lepszy
Po klasycznym moze zemdlić.
Juz nie.
Wszędzie pełno polskich sklepów i to najwieksza różnica gdy porówna się z poprzednia dekada.A poza tym, czego nie ma w Tesco lub Sainsbury,znajdziesz w małych sklepikach.
Chrzanem się nie interesowałem bo…nie cierpię!!!
Ale zauważ, że ten tort jest z tortilli meksykańskiej. Hiszpańska smaczniejsza, nawet jeśli tortem nie jest